Συνάντηση Δημάρχου Αγ. Παρασκευής με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη

 

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, μετά από προσωπική του πρωτοβουλία , επισκέφθηκε  χθες ,Τρίτη 24 Ιουλίου 2012 στις 2.30 το μεσημέρι, το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και συναντήθηκε με τον Υπουργό  κ. Κ. Χατζηδάκη .

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του Υπουργού για τα τεχνικά έργα υψηλής προτεραιότητας για την πόλη μας και η εξασφάλιση της  στήριξης του για την ένταξη τους σε Κοινοτικά Προγράμματα χρηματοδότησης.

Τα έργα ύψιστης προτεραιότητας για το Δήμο μας τα οποία συζητήθηκαν ήταν η ανάπλαση της οδού Αγίου Ιωάννου, η ανέγερση του Δημαρχείου, η κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού επί των οδών Ρόδων και Τερψιθέας και η υλοποίηση μελέτης ομβρίων για σειρά οδών της πόλης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα ,ο Υπουργός ανταποκρίθηκε  με ιδιαίτερο ενδιαφέρον  στο αίτημα του Δημάρχου  για την υπαγωγή των παραπάνω έργων σε Κοινοτικά προγράμματα χρηματοδότησης ,εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του και τόνισε ότι υπάρχει αναγκαιότητα για τη μέγιστη δυνατή απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων προς όφελος των πολιτών τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Για τον καθορισμό του πλαισίου δράσης καθώς και τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των ενδεδειγμένων μελλοντικών ενεργειών, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κ. Τσιαμπά, την Προϊσταμένη Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού Υπαίθριων Χώρων κα. Φ. Τσακπίνογλου και τον Προϊστάμενο Έργων Υποδομής κ. Α. Μαυρομαρά, θα έχει την Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012,  συνάντηση εργασίας με το Διευθυντή του Υπουργείου κ. Κ. Κουκολιά.