ΕΚΤΑΚΤΟ: Σημαντικές δηλώσεις του Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά για την σκανδαλώδη αγορά του κτιρίου της ΔΟΥ Χολαργού.

.

Στη συζήτηση της μεταστέγασης της ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής στο Χολαργό στην αποψινή συνεδρίαση του ΔΣ (17/10/12) που έγινε μετά από εισήγηση της παράταξης “ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή” και του κ. Γιάννη Σταθόπουλου, ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς μίλησε για την λογική του κράτους για τις συνενώσεις  και προχώρησε στην ακαταλληλότητα του κτιρίου στο Χολαργό. Ανέφερε ότι το οικονομικό προφίλ της Αγίας Παρασκευής δεν είναι το ίδιο με του Χολαργού όπου υπάρχει οικονομική δραστηριότητα περίπου 20-30%. Ενώ στην Αγία Παρασκευή στεγάζονται:  700 ΑΕ, 1200ΕΠΕ, ΕΡΤ, Νομαρχιακή μονάδα ΙΚΑ, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, τράπεζες, Ελληνογαλλική σχολή, Αμερικάνικο κολέγιο, ΕΥΠ, ΣΔΑΜ, Α’ βάθμια εκπαίδευση, Β’ βάθμια , Περιφέρεια Βορείου Τομέα κλπ. Κατόπιν ανέλυσε γιατί το κτίριο του Χολαργού είναι ακατάλληλο για λόγους που έχουμε ξανααναφέρει (πυρασφάλεια κλπ) και πως είναι παράνομο, η αγορά του έγινε παράνομα και ζήτησε έρευνα από τον κ. Υπουργό ώστε να διαπιστωθεί πως αγοράστηκε και αν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης διαβάστηκε μια επιστολή του Δημάρχου Χολαργού-Παπάγου κ. Ξύδη που κατηγορεί το Δήμο Αγίας Παρασκευής για παρασκηνιακές ενέργειες!

Κατόπιν ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς είπε ότι η διαμάχη με τον όμορο Δήμο του Χολαργού άρχισε με το λόφο του Τσακού και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε, διαλύει την επιτροπή που είχε δημιουργηθεί για την συνεργασία μαζί τους. Συγκεκριμένα είπε:

Δήμαρχος Β. Ζορμπάς : «Καμιά συνεργασία με το Χολαργό, ότι μας ανήκει θα το πάρουμε. Καταγγέλλω ότι το κτίριο αγοράστηκε παράνομα και να ελέγξει ο υπουργός  κ. Μαυραγάνης πως αγοράστηκε το κτίριο. Και αν πάει να γίνει η μεταφορά νύχτα εγώ θα οδηγήσω το πρώτο απορριμματοφόρο και θα κλείσω το δρόμο.»

.