Τά χρόνια της θητείας “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ”

1963-Ο Κοινοτάρχης τότε Γ.Παπαγιάννης με τον πρόεδρο Δημοκρατίας Δ Τσάτσο (τότε υπουργό πολιτισμού) στην θεμελίωση του Αμερικάνικου Κολεγίου

…………………………………………………………………………………………………….

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1916, αλλά η οικογενειά του εγκαταστάθηκε στην Αγία Παρασκευή όταν αυτός ήταν ακόμη νήπιο ενός έτους. Μεγάλωσε και ανδρώθηκε στην πόλη που αγάπησε  και αφού διέγραψε μια αρκετά επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία (αγγειοπλαστική-λατομείο), από νεαρά σχεδόν ηλικία ασχολήθηκε με τα κοινά της πόλης. Αρχικά εκλέγεται πρώτος πλειοψηφών κοινοτικός σύμβουλος, για να συνεχίσει με την λαμπρή πορεία του εκλεγμένου  προέδρου κοινότητος και τέλος με το αξίωμα του Δημάρχου (Διορισμός 1967-1974).

Η απλότητα, η προσήνεια και οι χαμηλοί τόνοι τον χαρακτήριζαν πάντα. Αγαπητός σαν άνθρωπος σε όλους ο ίδιος ποτέ δεν χρησιμοποίησε ακρότητες στις αντιπαραθέσεις του με τους αντιπάλους του, για τους οποίους είχε πάντα έναν καλό λόγο να πεί.

Κατά την διάρκεια της θητείας του ως κοινοτάρχη και αργότερα Δήμαρχου, πραγματοποιήθηκαν ουσιώδη έργα τα οποία  συνέβαλαν ουσιαστικά στην ανάπτυξη της Αγίας Παρασκευής.

Αξίζει να μνημονευτούν η απαλλοτριώση του χώρου και η διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας(αποτέλεσματων δικό του πρωτοβουλιών) η διάνοιξη και και η ασφαλτόστρωση της οδού Ελ .Βενιζέλου γεγονός που εβγαλε τον Τσακό απο την απομόνωση.

Επίσης ζωτικής σημασίας για το προάστιο ήταν η κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου για την δημιουργία του οποίου συνέβαλε καθοριστικά και ο δημότης Τσακιριάν Μπέρτς.

Και για του λόγου του αληθές τον συναντήσαμε και ακούσαμε τα τόσα πολλά που με φανατισμό μας διηγήθηκε χωρίς βέβαια να παραλείψει το περιστατικό της θεμελίωσης του γηπέδου.

Ειναι αλήθεια τόσο μακρινά εκείνα τα αξέχαστα βράδια στα ομορφα γραφικά ταβερνάκια της Αγίας Παρασκευής με τους Βουδικλάρη, Τζίτζη, Καπετανόπουλο και Κουκουλομάτη, όταν ο Μπέρτς δεν άφηνε σε ησυχία τον Γιώργο Παπαγιάννη.

Πρέπει να μας φτιάξεις  το γήπεδο Δήμαρχε” του έλεγε συνέχεια

Ναι ρε θα το φτιάξω“.  Ηταν αυτό το γήπεδο που παρ΄ολίγο να στείλει τον Μπέρτς στην φυλακή επειδή σε μια βραδιά τόλμησε και έκοψε μερικά πεύκα για την κατασκευή του. Ηταν τότε που ο πρόεδρος Σωτήρης Κουβόπουλος τον πήγε στον εισαγγελέα, επειδή δεν απεκάλυψε τους συνένοχους του. Και ο τότε Δήμαρχος ο οποίος ήταν παντού παρών βοηθώντας τους κατοίκους της μικρής τότε κοινωνίας, πήγε στο δικαστήριο και όχι μόνο “γλήτωσε‘ τον Μπέρτς από την φυλακή  αλλά του υποσχέθηκε ότι θα υλοποιήσει την επιθυμία του.

Έτσι και έγινε για να καμαρώνουμε για το όμορφο γηπεδό μας, ενώ οι παλιοι που ξέρουν καλά την ιστορία και τα γεγονότα να γελούν με νόημα και να ξεστομίζουν ατάκες του τύπου:

Ποιός θα σε γλιτώσει ρε Αρμένη

Και ο Μπέρτς βλέποντας τον Δήμαρχο Παπαγιάννη λέει στον Βουδικλάρη

Ποιός άλλος αφού ξέρεις

Ο δε Δήμαρχος  απάντησε

Ναί, αλλά τώρα που τέλειωσε το γήπεδο θα με αφήσεις ήσυχο πλέον

Αυτός ο δημότης -Δήμαρχος που εργάστηκε τόσο αθόρυβα χωρίς να διατυμπανίζει το έργο του, που βοηθούσε τον κάθε συμπολίτη του ανεξάρτητα απο τις πολιτικές του πεποιθήσεις , ισως εκεί ψηλά σήμερα να ατενίζει με ευχαρίστηση την κατοπινή εξέλιξη του τόπου που λάτρεψε….

ΠΗΓΗ: Εν Αγία Παρασκευή

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.