“ΜΠΡΑΒΟ” εισέπραξε ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς δια στόματος Χ. Κουτσονίκα & Ε. Μπουντούνη για μια βραδιά πολιτισμού!(video)

sunaulia 8-3-14 ki8ares-xorodia copy

Είναι πολύ δύσκολο μέσα από μερικές λέξεις και κάποιες φωτογραφίες να δείξεις όλο το συναίσθημα που γέμισε εχτές το βράδυ το θέατρο του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδας! Πως μπορεί κανείς να διαλέξει μόνο μία φωτογραφία για να εκφράσει το μεγαλείο του πολιτισμού που ζήσαμε εκεί!

Η συναυλία οργανωμένη από το Δήμο Αγίας Παρασκευής, αφιερωμένη στη γιορτή της γυναίκας και με τη συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας Αγίας Παρασκευής και τις “ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ” του Ευάγγελου Μπουντούνη συγκέντρωσε περίπου χίλια άτομα κάθε ηλικίας. Τριαντάφυλλα εκ μέρους του Δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά δόθηκαν σε όλες τις γυναίκες κατά την είσοδό τους στο χώρο του Κολλεγίου.

Τα καθίσματα γέμισαν σχεδόν μισή ώρα πριν την έναρξη τόσο στον κάτω χώρο, όσο και στον εξώστη και αρκετοί παρέμεναν όρθιοι ή στους εξωτερικούς χώρους.

Ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς σε μια σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες. Ευχαρίστησε και το Αμερικάνικο Κολλέγιο που πάντα εξυπηρετεί το Δήμο στα πλαίσια της αμοιβαίας συνεργασίας τους. Έκλεισε το χαιρετισμό του δίνοντας τη σκυτάλη στους μουσικούς για να παρουσιάσουν το έργο τους.

Την αρχή έκανε η Μικτή Χορωδία με μαέστρο τον κ. Χρήστο Κουτσονίκα, σολίστες την Παναγιώτα Σανγβινάτσου και τον Κωστή Γεωργαλή  που μας ταξίδεψαν με έργα Χατζηδάκη και Θεοδωράκη. Ο κ. Κουτσονίκας παρουσιάζοντας το πρόγραμμα δήλωσε:  «είμαστε εδώ να διασκεδάσουμε, να τραγουδήσουμε, να πούμε τραγούδια μόνο ελληνικά».

Σειρά στη συνέχεια του Ευάγγελου Μπουντούνη με τις καταπληκτικούς ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ του που ανέβασαν την ένταση της ευχαρίστησης στην αίθουσα με τη Μάρω Ραζή, τους StringDemonsΚωνσταντίνο & Λυδία Μπουντούνη και την Ελεάννα Κωνσταντά την 17χρονη με την καταπληκτική φωνή.

Για το τέλος μας επιφύλασσαν μια έκπληξη. Ένα τραγούδι με τα δύο σύνολα μαζί το οποίο διεύθυνε ο κ. Κουτσονίκας!

Και οι δύο δημιουργοί βρέθηκαν μαζί επί σκηνής. Ο κ. Κουτσονίκας τόνισε  «Ο πολιτισμός είναι η ασπίδα αυτού που περνάμε, ευχαριστώ το Δήμαρχο κ. Ζορμπά που μας έδωσε την ευκαιρία και τον ευχαριστώ για το έργο που προσφέρει και μαζί την ομάδα του που τον στηρίζει σε αυτό το έργο»

Ο κ. Μπουντούνης έδωσε ένα μεγάλο μπράβο στο Δήμο που κάνει ποιοτικές εκδηλώσεις τέτοιου είδους. Τη στιγμή που το κράτος κόβει πόρους από τον πολιτισμό και καταφέρνει να απομακρύνει αξιόλογους καλλιτέχνες από αυτόν, τη στιγμή που η κρατική ορχήστρα Θεσσαλονίκης ακυρώνει 8 συναυλίες γιατί δεν έχει χρήματα, τότε «ΜΠΡΑΒΟ Δήμαρχε για την αποψινή βραδιά». Το ΜΠΡΑΒΟ ήταν κάτι που βγήκε αβίαστα από το στόμα και των δύο καλλιτεχνών.

Και εμείς οι απλοί θεατές αφεθήκαμε να ταξιδέψουμε για πάνω από δύο ώρες στις μελωδίες που συνέθεταν οι νότες τους.

Μια βραδιά που απαιτείται να επαναληφθεί. Μια βραδιά επιτυχίας για τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Ζορμπά που απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι δεν του λείπουν οι ιδέες και οι ευαισθησίες, ότι δεν κάνει διακρίσεις και στέκει δίπλα στον πολιτισμό αυτής της χώρας τη στιγμή που οι περισσότεροι τον θεωρούν πολυτέλεια.

Ποιοτική βραδιά με καταξιωμένους καλλιτέχνες επιπέδου που βρήκαν τη θέση τους στην αγκαλιά της Αγίας Παρασκευής.

Λένα  Μαρκή

Ακολουθούν φωτογραφίες και video από την εκδήλωση.


Μέρος 1ο

Μέρος 2ο

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook