Η ακαταμάχητη δυναμική της λασπολογίας. Της Ελευθερίας Παπαδοπούλου

aimodosia+paroysfil 012

Εν όψει των εκλογών του Μαΐου αυξάνονται ραγδαία τα επικίνδυνα, ψευδή, ανυπόστατα και κίτρινα δημοσιεύματα. Αυτά που αποπροσανατολίζουν τους δημότες από τα πραγματικά ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν με την ψήφο τους.
 Ήρθε η ώρα η κοινωνία να συγκρίνει την αξιοπιστία και την σοβαρότητα κάποιων «μονίμων» υποψηφίων, που τσαλαπατούν στο διάβα τους προς την εξουσία θεσμούς και πρόσωπα.
      papadopoulou - eΘα ήθελα να ξεκαθαρίσω εξ αρχής, ότι υποχρέωση όλων των Δημοτικών Συμβούλων, ανεξάρτητα αν κατέχουν θέση ευθύνης ή όχι, είναι η αληθινή ενημέρωση των δημοτών με στοιχεία και διαφάνεια. Αυτή την αρχή τηρώ, όχι μόνο από υποχρέωση αλλά και από πεποίθηση, όλο το χρονικό διάστημα που ασχολούμαι με τα κοινά. Ποτέ δεν κινήθηκα ενάντια στο όφελος των συνδημοτών μου και ποτέ δεν ακολούθησα το μονοπάτι του ψεύδους.
     Κατά την 4η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Σταθόπουλος καταφέρθηκε εναντίον μου διότι, ερωτηθείσα από τον Σύλλογο Ζωόφιλων είπα την αλήθεια για την μη στήριξη του προγράμματος αδέσποτων ζώων από τον ίδιο και την παράταξη  του.
     Ο  κ. Σταθόπουλος,  γνωρίζει άραγε ότι από το 2003 βάση νόμου, υπεύθυνος για την φροντίδα των αδέσποτων σε μια πόλη είναι ο ίδιος ο Δήμος?  Δεν ψήφισε όμως το σχετικό πρόγραμμα και όταν αυτό γνωστοποιήθηκε, τον ενόχλησε,  με συνέπεια την απρόσμενη και αχαρακτήριστη λεκτική επίθεση εναντίον μου. Όταν του ζητήθηκε να ανακαλέσει,  με κατηγόρησε ευθέως,  για είσπραξη αμοιβής από τους φιλόζωους ή και το Δήμο.
Την ίδια στιγμή  κατέθεσα στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, το υπ αρ. πρωτ. 31032/2013 έγγραφο της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου μας,  που βεβαιώνει ότι δεν έχω συνάψει προσωπικές συμβάσεις με τον Δήμο και δηλώνω ότι δεν είχα, ούτε θα δεχτώ να έχω,  καμία χαριστική αντιμετώπιση σε σχέση με άλλους συναδέλφους μου Κτηνιάτρους, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Αγ. Παρασκευής.
 Το έγγραφο αυτό το είχα ζητήσει το καλοκαίρι του 2013, διότι « ο κίτρινος τύπος» με είχε στοχοποιήσει επαγγελματικά και πολιτικά.
     Ο κ. συνάδελφος πιάστηκε για μια φορά ακόμα αδιάβαστος  στην προσπάθεια να διορθώσει το σφάλμα του, εκτέθηκε ανεπανόρθωτα  διότι :
  α) δεν υπήρξε και δεν υπάρχει επιχορήγηση του Συλλόγου Ζωόφιλων Αγ. Παρασκευής,
  β) η μη ψήφιση και στήριξη τέτοιων υποχρεώσεων του Δήμου θα οδηγήσουν σε επιβολή κυρώσεων που θα πλήξουν την αξιοπιστία του,
  γ) θεωρεί ότι πρέπει να αφήνονται τα αδέσποτα ανεμβολίαστα, άρρωστα και κακοποιημένα στη τύχη τους?
 Τέτοιες τακτικές δεν αρμόζουν σε εκπρόσωπο δημοτών και Συμβούλους που κατέχουν θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην οποία τους  τοποθέτησαν οι δημότες με την ψήφο τους.
     Έχω την εντύπωση πως ο κ. Σταθόπουλος ως σύγχρονος Δον Κιχώτης αναζητά ανεμόμυλους. Θεωρεί ότι όλοι και όλα περιστρέφονται γύρω από αυτόν και ότι όλοι προσπαθούν να τον διαβάλλουν με απώτερο στόχο τις εκλογές. Με αυτές τις σκέψεις οδηγείται  σε απερίσκεπτες κινήσεις και κουβέντες.
    Πιστεύω ότι ήρθε ο καιρός κάποιοι να φερθούν ως ενήλικες. Δέχομαι την πολιτική κριτική και αντιπαράθεση με στοιχεία και επιχειρήματα. Η προσφορά μου στην τοπική κοινωνία είναι γνωστή και δεν κρίνω απαραίτητο να αυτοπροβάλλομαι. Θεωρώ ότι εκφράσεις και ύβρεις σαν αυτές που δέχτηκα, δεν έχουν θέση στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου όπου διακυβεύεται  η μοίρα μιας πόλης 100.000 ανθρώπων και ότι χαρακτηρίζουν αυτόν που τις ξεστομίζει.

Επιπλέον, σε συνέχεια πρόσφατων ανυπόστατων δημοσιευμάτων σε τοπική ιστοσελίδα σχετικά με το πρόγραμμα ενημέρωσης για την σωστή ανάπτυξη της ζωοφιλίας στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, επιθυμώ  να ξεκαθαρίσω τα ακόλουθα:
1)Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με συνεργασία του Δήμου Αγίας Παρασκευής με την Ελληνική Κτηνιατρική  Εταιρεία.
2)Οποιαδήποτε παρουσίαση σε σχολεία προϋποθέτει άδεια από το Υπουργείο Παιδείας, την οποία και είχε εξασφαλίσει η Ελληνική Κτηνιατρική  Εταιρεία. Επιπλέον προϋποθέτει άδεια από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την οποία εξασφάλισε ο Δήμος μας.
3) Ως εκ τούτου δικαίωμα συμμετοχής στην παρουσίαση στα σχολεία είχαν ΜΟΝΟ τα μέλη της  Ελληνικής Κτηνιατρικής  Εταιρείας  τα οποία ΕΘΕΛΟΝΤΤΙΚΑ πραγματοποίησαν τις παρουσιάσεις.
4)Αυτονόητο είναι ότι στις παρουσιάσεις αυτές πέραν των προβλεπομένων στη σχετική άδεια δεν θα μπορούσε να κληθεί οιοσδήποτε άλλος.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΓΚ.ΗΜΕΡΑ ΖΩΩΝ2012 0535)Όσον αφορά στο περιεχόμενο της παρουσίασης αυτό αποτελεί εγκεκριμένη από το Υπουργείο πνευματική ιδιοκτησία της Ελληνικής Κτηνιατρικής  Εταιρείας. Επιπλέον, παρουσιάστηκε οπτικό υλικό  με τίτλο «Πώς τα όνειρα των ζώων θα μπορούσαν να βγουν αληθινά», το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί και σε αντίστοιχες παρουσιάσεις στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου αλλά και στο Μουσικοκινητικό Εργαστήρι για ΑμεΑ με τη συμμετοχή μελών του Συλλόγου Ζωόφιλων, προερχόμενο από την GAWF(Greek Animal Wellfare Fund), με την οποία είχα επικοινωνήσει για την εξασφάλιση της σχετικής έγκρισης. Στη παρουσίαση υπήρχε γραπτώς η αναφορά της πηγής.
6)Τόσο κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων, όσο και στα δελτία τύπου που τις ακολούθησαν έγινε σαφής αναφορά στη μεγάλη συμβολή του Συλλόγου Ζωόφιλων Αγ. Παρασκευής και των  κτηνιάτρων της περιοχής μας στην υλοποίηση του προγράμματος «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ» του Δήμου μας.
Το πρόγραμμα «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ» αποτελεί υποχρέωση του Δήμου έναντι του Νόμου και εκτελείται από το Δήμο με τη συμβολή του Συλλόγου Κτηνιάτρων και του Συλλόγου Ζωόφιλων Αγίας Παρασκευής.
Η χρηματοδότηση του προγράμματος  (φάρμακα, τροφές, φιλοξενία, αμοιβές κτηνιατρικών υπηρεσιών κ. λ. π.)προέρχεται από ίδιους πόρους του Δήμου.
Σημειωτέον ότι η παρούσα Διοίκηση βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα μεγάλο χρέος από την εκτέλεση του προγράμματος κατά τα έτη 2008,2009 και 2010, με πλήθος ανεξόφλητων τιμολογίων, γεγονός που είχε προκαλέσει τη δικαιολογημένη δυσφορία του Συλλόγου Ζωόφιλων και του Συλλόγου Κτηνιάτρων ακόμα και το δισταγμό κάποιων μελών να συμμετέχουν στην εκτέλεση του προγράμματος.
 Σήμερα, έχουμε καταφέρει τα ανεξόφλητα τιμολόγια που παραλάβαμε να έχουν εξοφληθεί κατά 90% περίπου και ταυτόχρονα-εν μέσω οικονομικών δυσχερειών και περικοπών επιχορηγήσεων στη τοπική αυτοδιοίκηση-η εκτέλεση του προγράμματος  «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ» του Δήμου συνεχίζεται κανονικά.
 Άξιον απορίας είναι λοιπόν το για πιο λόγο η  κ. Ν. Μ.  συγχέει την εθελοντική παρουσία των μελών της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας στις παρουσιάσεις των σχολείων με την εκτέλεση του προγράμματος «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ».
paroysiash2014+apokr.bref 010Επίσης απορία προξενεί το γιατί δεν είχε την ίδια ευαισθησία για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τις από χρόνια  επιχορηγήσεις  του Συλλόγου Ζωόφιλων  από το Δήμο, όπως  αναφέρθηκε στην 4η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και σε Δελτίο Τύπου της Δημοτικής παράταξης ΝΙΚΗ του κ. Σταθόπουλου.
Πιθανώς το γεγονός ότι πλέον το πρόγραμμα εκτελείται ομαλά και ότι αποκαθίστανται οι στρεβλώσεις του παρελθόντος ,  παραδόξως ενοχλεί,  διότι κάποιοι  βάζουν τις  παραταξιακές τους προτιμήσεις πάνω από την τύχη των αδέσποτων ζώων.
 Τα γραφόμενα είναι πλήρως αναληθή και εντυπωσιάζομαι για αυτή την προσωπική επίθεση, όχι στην Αντιδήμαρχο Διοίκησης μόνο, αλλά στην Κτηνίατρο – χειρουργό  Ελευθερία Παπαδοπούλου, η οποία επί 22 χρόνια συνεργάζεται  ανελλιπώς και ουσιαστικά με τον Δήμο και τον Σύλλογο Ζωόφιλων, σε «δύσκολους» και «εύκολους» καιρούς, όσον αφορά τα αδέσποτα ζώα.
    Προσφέρω την επιστημονική μου γνώση και εμπειρία, χειρουργώντας και περιθάλποντας, κάθε άρρωστο, τραυματισμένο και κακοποιημένο αδέσποτο ζώο, κάτω από δύσκολες συνθήκες.
    Δηλώνω επίσης ότι κατά την διάρκεια των 22 χρόνων, πολλοί «ήλθαν και απήλθαν», αλλά εγώ ήμουν πάντα εκεί.
     Εργάζομαι επί 34,5  χρόνια ως Κτηνίατρος και δεν έχω κανένα προσωπικό ή επαγγελματικό άγχος, να αποδείξω σε κάποιους «φιλόζωους του καναπέ», τις προθέσεις μου ή να προβληθώ προεκλογικά, αλλά διερωτώμαι  με τη σειρά μου, γιατί πρώην υπάλληλος του Δήμου, που επικαλείται φιλοζωικά αισθήματα και εφόσον γνώριζε ότι ο Δήμος έχει αναλάβει τις δαπάνες για  τροφές, φάρμακα και όλων  των  κτηνιατρικών  πράξεων   (χειρουργεία, θεραπείες κλπ ),όπως και  την κάλυψη εξόδων προσωρινής παραμονής σε πανσιόν  ζώων γιατί λοιπόν το 2010, δεν φρόντισε τα ειδικά αυτά τιμολόγια να προωθηθούν εγκαίρως  εκεί όπου έπρεπε και να μην βρεθεί η διοίκηση Ζορμπά να αναζητά ξεχασμένα παραστατικά τιμολόγια ύψους 60.000 ευρώ, από την εκτέλεση του προγράμματος κατά τα έτη  2008, 2009, 2010.
     Για να είναι λοιπόν ένας αγώνας ωραίος, θέλει σοβαρότητα και ήθος και όχι οσμή ΣήΨης.
Επί τη ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου που αναγνωρίζουν την προσφορά μου και με στηρίζουν στο δύσκολο αγώνα που συνεχίζω και τους ζητώ, να απομονώσουν αυτούς που με λεκτικές επιθέσεις και όχι μόνο  εναντίον μου, προσπαθούν να κάμψουν τον αγώνα μου για μια άλλου τύπο πολιτικής και επίσης με ενθαρρύνουν να μην υποκύψω στις απειλές που δέχομαι, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.
 

Τέλος ,να επισημάνω ότι αμυνόμενη στην εκτόξευση ανυπόστατων κατηγοριών διατηρώ κάθε  δικαίωμα υπεράσπισης της  προσωπικής και επαγγελματικής τιμής μου.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ-ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook