ΕΡΓΑ και ΗΜΕΡΕΣ του κ. Παπασπύρου. Του Γιώργου Καράμπελα

IMG_9379-copyΠρόσφατα στον τοπικό τύπο δημοσιεύθηκε άρθρο του κ. Παπασπύρου, ο οποίος διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος από τον Απρίλιο του 2014 μέχρι την 01/09/14 (λόγω του θανάτου του αείμνηστου Γ. Βουτσινά και τις παραιτήσεις των δύο πρώτων επιλαχόντων), κυρίως όμως προσέφερε τις υπηρεσίες του ως μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αγ. Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ), διορισμένος από την παράταξη του πρ. Δημάρχου κ. Ζορμπά.

Τα έργα και οι ημέρες του κ. Παπασπύρου στην διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ είναι πολύ γνωστά στους παροικούντες την αθλητική κοινωνία της Αγίας Παρασκευής, τόσο ώστε να μην υπάρχει ουδεμία αμφιβολία ότι όλες αυτές τις αναλήθειες που έγραψε, τις έγραψε με κίνητρα στενά μικροκομματικά, μικροπαραταξιακά, αυτά με τα οποία πορεύτηκε σε όλη την διάρκεια της τριετούς του θητείας. Κυρίως αναφέρομαι στους ισχυρισμούς του, ότι τάχα μου :

«επί όλων των προηγούμενων Διοικήσεων, εκαλούντο όλοι οι σύλλογοι μαζί και έβγαινε ένα αποτέλεσμα θετικό, λογικό, δίκαιο και αποδεκτό από όλους»

και ότι οι αθλητικοί σύλλογοι

«θα πρέπει να αντιμετωπίζονται, από την διοίκηση του Δήμου, ως ισότιμοι και ομότιμοι, όπως τους αντιμετώπιζαν όλοι οι έως την 1η Σεπτεμβρίου 2014 Δήμαρχοι»  

Ουδέν αναληθέστερον τούτων-όσον αφορά την δική του θητεία ,βεβαίως.

Τους αναληθείς αυτούς ισχυρισμούς αναπτύσσει με αφορμή την αναγκαστική (λόγω της παραίτησης του προέδρου και του αντιπροέδρου του ΠΑΟΔΑΠ κ.κ. Σάρκουλα και Παύλου) πρωτοβουλία του Δήμαρχου κ. Σταθόπουλου για την κατανομή των ωρών χρήσης των δημοτικών γυμναστηρίων της Αγίας Παρασκευής στους αθλητικούς συλλόγους,  θέμα το οποίο ο κ.Παπασπύρος το βλέπει δήθεν «αφ’ υψηλού», αφού υποκριτικά σημειώνει ότι «δεν παίρνω θέση ούτε υπέρ ούτε κατά κάποιου συλλόγου». Δηλαδή θέλει να μας πει ότι όταν ψήφισε υπέρ του τριπλασιασμού των ωρών του σωματείου ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ ήταν …αμερόληπτος!

Δυστυχώς για τους ισχυρισμούς του κ.Παπασπύρου, τα πράγματα έχουν  ως ακολούθως:

1.Ουδέποτε εκλήθησαν όλοι μαζί οι Σύλλογοι επί της δικής του θητείας με πρόεδρο τον κ. Σάρκουλα, δημ. σύμβουλο της παράταξης του πρ, Δημάρχου κ. Ζορμπά, πολύ δε περισσότερο, ουδέποτε το αποτέλεσμα ήταν θετικό, δίκαιο και δήθεν αποδεκτό από όλους.

Την περίοδο 2012-13, χωρίς ουδεμία συζήτηση ή ανταλλαγή απόψεων, ανακοινώθηκαν από τον τότε σύμβουλο κ. Καραγιαννάκη ενώπιον όλων, οι ώρες χρήσης των δημοτικών γυμναστηρίων με την για πρώτη φορά παραχώρηση ωρών στον ΑΟ Πήγασος, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες  των εκπροσώπων όλων των λοιπών  σωματείων. Οι διαμαρτυρίες αυτές εκτονώθηκαν κάπως, όταν ο κ. Καραγιαννάκης υπεσχέθη ότι αφ’ ενός την επόμενη περίοδο θα υπήρχε νέο κλειστό προπονητήριο (οπότε θα ελύετο το πρόβλημα της ανεπάρκειας των κλειστών χώρων) και αφ’ ετέρου επειδή εδέχθη την πρότασή μας να τεθούν σοβαρά κριτήρια για την αποδοχή ενός σωματείου στους χώρους του Δήμου όπως π.χ. το ειδικό σήμα αθλητικής αναγνώρισης της ΓΓΑ που πρέπει να έχουν όλοι οι αθλητικοί σύλλογοι. Δημιουργήθηκε έτσι η εντύπωση ότι η ταλαιπωρία των σωματείων θα κρατούσε μόνο μια περίοδο, οπότε δώσαμε «τόπο στην οργή».

Αυτές οι υποσχέσεις βεβαίως ουδέποτε υλοποιήθηκαν. Δόθηκαν για να εκτονωθούν προσωρινά οι διαμαρτυρίες, ο δε κ. Καραγιαννάκης παραιτήθηκε από το ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ και μπράβο του.

Την περίοδο 2013-14, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παύλου, της  ιδίας παρατάξεως του κ.Παπασπύρου, Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ και προπονητής του βόλεϊ, αποφάσισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον ΑΟ Πήγασος,  οπότε ο κ.Παπασπύρος και οι ομογάλακτοι παραταξιακά σύμβουλοι του ΠΑΟΔΑΠ προχώρησαν σε σκανδαλώδη αύξηση (τριπλασιασμό) των ωρών που παραχωρήθηκαν στο ίδιο σωματείο – πέτρα του σκανδάλου, εξοφλώντας «γραμμάτια» προς «το δικό τους παιδί», με την μέθοδο του «διαίρει και βασίλευε», με πλήρη ανισοτιμία, με αντιδημοκρατική και εμπαθή συμπεριφορά, δηλαδή με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά για τα οποία κατηγορεί ο κ. Παπασπύρου τον νέο Δήμαρχο.

2. Η μεθοδολογία που ακολούθησαν ήταν το «ξεμονάχιασμα» των σωματείων ανά γυμναστήριο. Δηλαδή π.χ. για τις ώρες του Κοντόπευκου ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ. Σάρκουλας κάλεσε μόνο τον ΓΣΑΠ, την ΚΑΠ και βεβαίως και τον κ. Αντωνίου, τον πρόεδρο του ΑΟ Πήγασος. Το ίδιο εφάρμοσαν και στα άλλα γυμναστήρια. Το ποδόσφαιρο και ο ΑΟ Πήγασος, το βόλεϊ και ο ΑΟ Πήγασος κ. ο κ., αναγορεύοντας τον κ. Αντωνίου με το «έτσι θέλω» συνομιλητή των πάντων, ως ένας «μπαλλαντέρ» στο πόκερ της διαπλοκής τους. Ακολούθησαν δηλαδή την τακτική του «διαίρει και βασίλευε», αυτήν ακριβώς για την οποία κατηγορούν τον νέο Δήμαρχο, διότι γνώριζαν ότι οι αντιδράσεις, αν ήταν ενωμένες, θα ήταν δύσκολο να υπερνικηθούν.

Ήδη όμως εμείς ως ΓΣΑΠ (έγγραφο 260/23.07.13) είχαμε καταγγείλει την παραχώρηση των ωρών στον ΑΟ Πήγασος την προηγούμενη περίοδο και είχαμε καλέσει τον ΠΑΟΔΑΠ να μην επαναλάβει το ίδιο σφάλμα, ενώ στις 02.08.13 (έγγραφο 265) υποβάλλαμε την κοινή πρόταση που είχαμε επεξεργαστεί με την ΚΑΠ (μπάσκετ ανδρών).

Όλα αυτά τα έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Στην σύσκεψη κατά μόνας που ανέφερα ανωτέρω (Πέμπτη 05/09/13), ενώ τόσο εγώ ως εκπρόσωπος του ΓΣΑΠ, όσο και ο κ. Κονταξής, τότε πρόεδρος της ΚΑΠ δηλώσαμε ρητά ότι δεν αναγνωρίζουμε τον ΑΟ Πήγασος ως συνομιλητή μας, ο κ. Σάρκουλας επιδόθηκε σε περικοπή των ωρών μας και σε σκανδαλώδη επαύξηση ωρών του σωματείου αυτού. Διαμαρτυρόμενος έντονα για αυτή την ενέργεια αποχώρησα από την σύσκεψη.

3.Την Τρίτη 10/09/13 συνήλθε το ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ, για να επικυρώσει και τυπικά την προειλημμένη απόφαση περί τριπλασιασμού των ωρών του κ. Παύλου στα κλειστά Κοντοπεύκου και Νότου . Στο ΔΣ αυτό παρευρέθην, μοίρασα σε όλους τους παρόντες την γραπτή μας άποψη – διαμαρτυρία – καταγγελία (έγγραφο 268/09.09.13) και διατύπωσα και προφορικά την άποψή μας για την μείωση των ωρών του ΓΣΑΠ. Και θυμίζω στον κ. Παπασπύρο, που ήταν παρών, ότι ο κ. Σάρκουλας αιτιολόγησε την αφαίρεση ωρών από το σωματείο μας με το «επιχείρημα», όπως είπε επί λέξει ότι «ο ΓΣΑΠ. . . μαραζώνει»(!). Για ατυχία του όμως, την χρονιά που ο ΓΣΑΠ κατά τον κ. Σάρκουλα… μαράζωνε, πήραμε το κύπελλο ΕΣΚΑ Γυναικών( στον τελικό του οποίου μάλιστα παραβρέθηκε και φωτογραφήθηκε μαζί μας), όπως επίσης παραβρέθηκε και ο κ. Παπασπύρος! Βλέπετε ο τελικός έγινε στις 02/03/14 όταν οι δημοτικές εκλογές ήταν πλέον επί θύραις. Την ίδια αυτή χρονιά οι κορασίδες μας κατέκτησαν το πρωτάθλημα Αττικής στην Β’ κατηγορία και ανήλθαν στην Α’. Οι νεάνιδές μας μετά από μια πολύ καλή πορεία, ανήλθαν και αυτές στην Α’ κατηγορία. Φανταστείτε  αν δεν « μαραζώναμε» τι θα είχαμε πετύχει!

Τελικά στο ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ, χάρις στην αντίδρασή μας δεν επιτεύχθηκε ομοφωνία και  αποφάσισε κατά πλειοψηφία για τον τριπλασιασμό των ωρών του ΑΟ Πήγασος (8 υπέρ, 4 λευκά, 1 κατά), φυσικά δε μέσα στα υπέρ ήταν και η ψήφος του κ. Παύλου, ο οποίος εψήφισε παρά πάντα κανόνα ηθικής και δεοντολογίας. Να σημειώσω δε ότι ούτε ο κ. Παπασπύρος, που τόσο κόπτεται για την ισοτιμία και την ισονομία, ούτε ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ έπραξαν το στοιχειωδώς έντιμο, δηλαδή να υποδείξουν στον κ. Παύλου να απέχει τόσο από την συζήτηση όσο και από την ψηφοφορία.

 Αυτός είναι  «ο τρόπος χειρισμού και συμπεριφοράς προς τους αθλητικούς συλλόγους της πόλης» που ακολούθησε κατά την διάρκεια της θητείας του ο κ. Παπασπύρος και οι περί αυτόν. Ας κάνει πρώτα την αυτοκριτική του για τον ρόλο του στον ΠΑΟΔΑΠ και μετά ίσως αποκτήσει και το δικαίωμα της κριτικής για τους άλλους.

4 .Τέλος ο κ. Παπασπύρος στο εν λόγω δημοσίευμά του θίγει και άλλα σοβαρά ζητήματα για την λειτουργία των αθλητικών συλλόγων  με τρόπο επιδερμικό και επιπόλαιο. Για αυτά όμως θα μιλήσω σε επόμενο σημείωμά μου. Η παρούσα παρέμβασή μου έχει στόχο να αναδείξει το ποιόν των ανθρώπων που διαφέντευαν την πολιτιστική και αθλητική ζωή της πόλης μας για τριάμισι χρόνια και σήμερα βγαίνουν ως κήνσορες να καταδικάσουν αυτούς που δεν έχουν την εξουσία παρά μόνο για είκοσι ημέρες. Αιδώς Αργείοι!

5. Και κάτι τελευταίο. Ο νέος Δήμαρχος κάλεσε όλους τους Συλλόγους, συμπεριλαμβανόμενου του ΑΟ Πήγασος, σε σύσκεψη την Δευτέρα 08/09/14 στο Δημαρχείο. Ο λόγος που δεν συμμετείχε ο ΑΟ Πήγασος, ήταν διότι όλα τα υπόλοιπα σωματεία διαμηνύσαμε στον κ. Σταθόπουλο ότι αν παρίστατο αυτό το σωματείο δεν θα συμμετείχαμε εμείς. Στην σύσκεψη αυτή, καταγγείλαμε την σκανδαλώδη αδικία που είχε γίνει σε βάρος μας από την τριανδρία Σάρκουλα – Παύλου – Παπασπύρου και απαιτήσαμε την άρση της. Ο Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος, αφού συναντήθηκε τρείς φορές με εκπροσώπους του ΑΟ Πήγασος, μείωσε τις ώρες του στα δύο κλειστά από 18 σε 16 ώρες και 15’ , δηλαδή μόλις κατά 1 ώρα και 45’ και κατά 1 ώρα στο Στ. Κωτσης. Διαφωνούμε με την απόφασή του αυτή, διότι δεν αποκαταστάθηκε η επί της τριανδρίας αυτής διαταραχθείσα “ισοτιμία και ισονομία” και δηλώσαμε ότι θα επανέλθουμε.

Συμπέρασμα : Επί συμμετοχής στην διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ του κ. Παπασπύρου οι αθλητικοί Σύλλογοι ούτε αντιμετωπίστηκαν ισότιμα και ισόνομα, ούτε εκλήθησαν ποτέ μαζί σε κοινή σύσκεψη, ούτε το αποτέλεσμα υπήρξε θετικό, δίκαιο και αποδεκτό από όλους, όπως ανερυθρίαστα ισχυρίζεται.

Αυτά προς το παρόν. Αν χρειαστεί μπορούμε να θυμίσουμε και έτερα τινά, «υψηλού» πολιτιστικού  επιπέδου, τέτοια που χαρακτήρισαν την πολιτιστική και αθλητική ηγεσία της Αγίας Παρασκευής επί της Δημαρχίας του κ. Ζορμπά.

 

Γιώργος Καράμπελας

Πρόεδρος του ΓΣΑΠ

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων