Συνέντευξη Τύπου του Βασίλη Ζορμπά, ένα χρόνο μετά τις εκλογές, με αποκαλύψεις!(ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Β

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Αγία Παρασκευή η πόλη μας” και πρώην Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς, με το πέρας ενός έτους από τις δημοτικές εκλογές. Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στις 17 Ιουνίου 2015 με την παρουσία εκπροσώπων του τοπικού και υπερτοπικού, έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου και μελών της Πολιτικής Γραμματείας της παράταξης. Η ιστοσελίδα AgiaParaskevi-images λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν ήταν δυνατόν να παρεβρίσκεται γι’ αυτό απέστειλε με e-mail τις ερωτήσεις της.

Σας καλούμε να παρακολουθήσετε το βίντεο της συνέντευξης, όπου ακούγονται πολύ σημαντικά στοιχεία και καταγγελίες από τον κ. Ζορμπά. Σημαντικότατες και οι απαντήσεις που δίνει στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ. Παρακολουθείστε τι απάντησε σε ερώτηση ότι “ρίχνει βόμβα περί διώξεων”.

Ποιές αποκαλύψεις έκανε ο κ. Ζορμπάς για τις ημέρες προ εκλογών;

Ποιά τα σχέδια της παράταξης για το μέλλον; Ποιά η μελλοντική της στάση απέναντι στη Δημοτική Αρχή;

Αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας του Δημαρχείου, στο πολυσυζητημένο Γιαβάσειο, υπήρξε καταγγελτικός για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ, άφησε υποσχέσεις ότι στο μέλλον θα αποκαλύψει ονόματα και γεγονότα.

Κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι δεν κάνει τίποτα για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου και παρουσίασε χάρτη με αυτήν, που έφτιαξε η παράταξή του.

Επίσης παρουσίασε το καταστατικό λειτουργίας της παράταξης “Αγία Παρασκευή, η πόλη μας”.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Β3

Ακολουθεί το βίντεο με ολόκληρη τη συνέντευξη καθώς και το βασικό κείμενο της συνέντευξης του κ. Ζορμπά.

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΖΟΡΜΠΑ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Β2

Την Παράταξή μας εμπιστεύθηκαν οι δημότες το 2010 για να αναλάβει το Δήμο μας. Σε μας είχε πέσει ο κλήρος να αναμετρηθούμε με δύο πολύ δύσκολα προβλήματα: Την σοβαρή οικονομική κρίση που υπήρχε και την εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, που ήταν ένας δαιδαλώδης και ασφυκτικός νόμος.
Οφείλαμε να διασφαλίσουμε την διοικητική συνέχεια του Δήμου, επίτευγμα που δεν πρέπει να θεωρείται αυτονόητο σε περίοδο κρίσης. Οφείλαμε να πιάσουμε τον Δήμο από το χέρι και με το ζόρι να τον τραβήξουμε από μια κατηφόρα παραγωγής χρεών. Και το κάναμε. Οι ισολογισμοί του Δήμου για την περίοδο την δική μας είναι εκεί, δημοσιευμένοι, πλεονασματικοί. Το οποίο σημαίνει ότι καταφέραμε να ξοδεύουμε λιγότερα απ΄ότι εισπράτταμε, λαμβάνοντας υπ΄όψιν ότι και τα έσοδα από το Κράτος είχαν μειωθεί στο 60%. Και όλα αυτά, χωρίς καμιά έκπτωση στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών του Δήμου.


Ταυτόχρονα, έχοντας πρόγραμμα αλλά και πραγματική διάθεση για δουλειά, για παραγωγή έργου, καταφέραμε μέσα στην κουτσουρεμένη χρονικά θητεία μας:


Α. Να κάνουμε την μελέτη, να δημοπρατήσουμε και να κατασκευάσουμε ένα έργο που χρόνια ολόκληρα ταλαιπωρούσε την πόλη: Την οδό Αγίου Ιωάννου.
Β. Να καταφέρουμε να κατασκευάσουμε την ανάπλαση της Πατριάρχου Γρηγορίου, της Ελευθερίου Βενιζέλου και των καθέτων οδών της.
Γ. Να πιέσουμε να κατασκευασθεί η ανάπλαση του Κοντοπεύκου.
Δ. Να πιέσουμε να κατασκευασθεί η «Πεζογέφυρα Γελαδάκη», ένα αίτημα που δεν κατάφερναν να υλοποιηθεί οι προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου τα τελευταία 25 χρόνια.
Ε. Να κάνουμε την μελέτη, να δημοπρατήσουμε και να κατασκευάσουμε την πρώτη κτηριακή υποδομή στον Δήμο μας τα τελευταία 20 χρόνια: Τον ιδιόκτητο Βρεφονηπιακό Σταθμό στα Πευκάκια. Έχουμε έτοιμες τις μελέτες για δύο ακόμη ιδιόκτητους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.


Τα έργα αυτά, δεν κόστισαν τίποτε στους Δημότες μας. Τα 3 έγιναν με χρήματα του ΕΣΠΑ και τα 2 με χρήματα άλλων φορέων. Είναι η απόδειξη ότι ακόμη και σε περιόδους οικονομικής κρίσης, αν θέλεις μπορείς. Να σημειώσω εδώ, ότι σε μια ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο κ. Γιαννακόπουλος ισχυρίσθηκε ότι όλα τα έργα είναι δικά του. Τα γεγονότα τον διαψεύδουν. Η χρηματοδότηση ή η ένταξη, έγιναν από εμάς.


Αλλά δεν μείναμε άπραγοι και στα κοινωνικά ζητήματα:
Α. Δημιουργήσαμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Β. Δημιουργήσαμε το Κοινωνικό Μαγειρείο.
Γ. Δημιουργήσαμε το Κοινωνικό Φαρμακείο.
Δ. Δημιουργήσαμε το Ανταλλακτήριο Ρούχων
Ε. Μειώσαμε τα Δημοτικά Τέλη κατά 20%.
ΣΤ. Ανακατασκευάσαμε με σύγχρονες προδιαγραφές 4 Παιδικές Χαρές
Ζ. Δίναμε σημαντικά επιδόματα σε ανθρώπους που αντιμετώπιζαν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Επί πλέον, με χρήματα του Δήμου, επανασυνδέθηκε το ηλεκτρικό ρεύμα σε οικογένειες που τους το είχαν κόψει.


Στην συντήρηση των Σχολικών Μονάδων:
Α. Διαθέταμε κάθε χρόνο ένα σημαντικό ποσόν για την συντήρηση όλων των σχολείων.
Β. Κάθε χρόνο προγραμματίζαμε την αναβάθμιση μιας σχολικής μονάδας, πέραν των άλλων συντηρήσεων.
Γ. Με παρεμβάσεις μας, π.χ. στο 3ο Δημ. Σχολείο, αποφύγαμε συγχωνεύσεις τμημάτων και υπερσυσσώρευση μαθητών στις τάξεις.


Στον τομέα του Αθλητισμού και Πολιτισμού:
Α. Διατηρήσαμε και βελτιώσαμε όλες τις κτιριακές εγκαταστάσεις
Β. Κατασκευάσαμε το Ανοικτό Θεατράκι στο Στρατόπεδο ΣΠΥΡΟΥΔΗ, εξοικονομώντας 15.000 ΕΥΡΩ ετησίως
Γ. Διατηρήσαμε και βελτιώσαμε τα προγράμματα, αθλητικά και πολιτιστικά.
Δ. Πραγματοποιήσαμε πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου, χωρίς μεγάλο κόστος.


Παιδικοί Σταθμοί
Α. Συντηρήσαμε και ανακατασκευάσαμε πολλούς από τους Παιδικούς μας Σταθμούς.
Β. Ανεβάσαμε το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών
Γ. Μειώσαμε τα τροφεία με κοινωνική ευαισθησία.


Κανείς δεν αντιλέγει ότι κάναμε και λάθη και κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι θα μπορούσαν να γίνουν και άλλα. Σκεφτείτε όμως ότι αυτά έγιναν μόνο μέσα σε τρία χρόνια, στις οικονομικές συνθήκες που όλοι γνωρίζουμε. Και υπάρχουν και κάποια που δεν τα αναφέρω πιο πάνω, για λόγους οικονομίας χρόνου.


Το 2014, χάσαμε στις εκλογές, για διάφορους λόγους που έχω αναφέρει στο παρελθόν. Οι δημότες, αποφάσισαν να τους διοικήσει μια άλλη Δημοτική Αρχή. Η οποία υποσχόταν πολλά πράγματα, αλλά εντελώς αόριστα. Ίσως φταίμε κι εμείς, γιατί εργαζόμενοι για να παράξουμε το έργο που παράξαμε, δεν είχαμε χρόνο για επικοινωνιακά τρυκ και φανφάρες.

Η νέα Δημοτική Αρχή, δεν ήταν στην ουσία νέα, αφού 18 χρόνια μετείχε ως αντιπολίτευση με μεγάλη εμπειρία. Και στο διάστημα Ιουνίου-Αυγούστου 2014, την ενημερώσαμε πλήρως για όλα τα θέματα της πόλης. Από την ημέρα που ανέλαβε, δεν έχει φέρει ούτε μια πρόταση ούτε μια μελέτη. Ό,τι πραγματοποιήθηκε από έργα, από τον Σεπτέμβριο του 2014 και μετά, είναι έργα δικά μας που συνεχίζονται. Η αναποφασιστικότητα και η αναποτελεσματικότητά της, είναι πια παροιμιώδης και καταγγέλλεται ανοικτά από όλες τις Παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Ένα απλό παράδειγμα, είναι ο Δημοτικός Κινηματογράφος. Επί ένα χρόνο, δεν μπορούσαν να αποφασίσουν πού θα γίνει και πώς. Ενώ δεν είχαν κανένα πρόβλημα από κανέναν, καμιά τρικλοποδιά όπως είχαμε εμείς. Και μάλιστα, είχαν την πλήρη στήριξη σύσσωμης τις αντιπολίτευσης, παρά το γεγονός ότι διαφωνούμε με τις επιλογές τους. Έως σήμερα λοιπόν, δεν έχει γίνει τίποτε. Δεν θέλω να είμαι Κασσάνδρα, αλλά αμφιβάλλω αν φέτος τουλάχιστον θα λειτουργήσει.
Και όχι μόνον αυτό.

Έχουμε την αίσθηση ότι δυναμιτίζουν και τα έργα που πραγματοποιήσαμε και παρέλαβαν από εμάς.

Παραδείγματα:
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟΥ. Από επιτόπιο έλεγχο της αρμόδιας ομάδας εργασίας της Παράταξής μας, στο έργο της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟΥ προκύπτει ότι εάν τελικά το έργο παραληφθεί ως έχει, θα χρειαστεί να ξεκινήσει η συντήρηση τμημάτων του από την πρώτη ημέρα παραλαβής του. Με έξοδα των δημοτών. Για ποιο λόγο; Γιατί δεν το παρακολουθούν και δεν παρεμβαίνουν;
ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ ΓΕΛΑΔΑΚΗ. Αδιαφορούν για το γεγονός ότι έχασαν τη ζωή τους τόσος κόσμος στο Σταυρό της Μεσογείων. Αλλά έχουμε μια υψηλών προδιαγραφών πεζογέφυρα, τελειωμένη 3 μήνες τώρα, που δεν φροντίζουν να την θέσουν σε λειτουργία, για 1900 Ευρώ.
Δεν γνωρίζουμε γιατί δυναμιτίζουν τα έργα, από κακία ή γιατί δεν έχουν καταλάβει την αξία τους.

Ποιον εκδικούνται; Τον Ζορμπά ή την Αγία Παρασκευή;


Για να τονίσω την αναποτελεσματικότητα της Δημοτικής Αρχής, θα σας πω ότι ακόμη δεν έχουν τοποθετήσει τους προϊσταμένους των Υπηρεσιών του Δήμου. Κάτι απλό και εύκολο. Με αποτέλεσμα, να δυσλειτουργούν οι Υπηρεσίες αλλά και να θίγονται ηθικά και οικονομικά οι Υπάλληλοι.
Πριν λίγες ημέρες, έγινε ένα θανατηφόρο τροχαίο στην Παράδεισος. Για το σημείο εκείνο, είχαμε προωθήσει άλλη μια πεζογέφυρα. Ο κ. Σταθόπουλος, σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι ως το τέλος 2015 θα είναι έτοιμη και θα την περπατήσει. Στα λόγια προφανώς, γιατί δεν έκανε κάτι να την διεκδικήσει από το αρμόδιο Υπουργείο. Όπως δεν έκανε κάτι για να διεκδικήσει την κατασκευή ενός τουλάχιστον Βρεφονηπιακού Σταθμού, ενώ του παραδώσαμε έτοιμα σχέδια και μελέτες.
Ο κ. Σταθόπουλος, όσο ήταν στην αντιπολίτευση, είχε υποτίθεται άποψη και λύση για τα πάντα. Τι έκανε για τα περίπτερα ένα χρόνο τώρα; Τι έκανε για το ωράριο των καταστημάτων; Δύο απλά πραγματάκια, που δεν χρειάζεται καθόλου κόπος. Για να μην αναφέρω την προεκλογική «επαναστατικότητά» του. Τώρα που στην κυβέρνηση είναι το κόμμα που τον υποστήριξε, είναι πλέον το πιο υπάκουο «παιδί». Σήμερα μάλιστα, φέρνει εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να παραδώσουμε τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου στην κεντρική διακυβέρνηση.


Με δύο πράγματα έχουμε αντιληφθεί ότι ασχολούνται μόνο:

Πρώτον με την παραγωγή πολλών ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, που κοστίζουν ένα σωρό χρήματα. Και δεύτερον με την διαφήμιση καθημερινών διαχειριστικών εργασιών του Δήμου, που ούτως άλλως είναι υποχρέωσή του. Τι χρειάζεται ας πούμε η διαφήμιση με φανφάρες, ότι καθαρίστηκε και αποψιλώθηκε ένας δημόσιος χώρος; Μπορούσε να γίνει και διαφορετικά; Δεν είναι υποχρέωση του Δήμου να το κάνει; Προσθέτει τίποτε καινούριο; Δεν έκαναν ακριβώς το ίδιο, χωρίς όμως φανφάρες, όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές;
Ένας χρόνος λοιπόν πέρασε για τον Δήμο. Ένας πολύτιμος χρόνος χάθηκε για τον Δήμο, με ευθύνη του κ. Σταθόπουλου.


Η Παράταξή μας όμως, είναι εδώ με κοινή λογική αλλά και θέληση για να προσφέρει στον Δήμο από τη θέση της αντιπολίτευσης. Αναγνωρίζοντας και τις κακές οικονομικές συνθήκες του σήμερα, παρεμβαίνουμε όπου μπορούμε και προτείνουμε λύσεις στην Δημοτική Αρχή. Και θα είμαστε αρωγοί της, σε κάθε εισήγηση που θα φέρει (αν και όταν φέρει) που σκοπό θα έχει την προώθηση των συμφερόντων του Δήμου. Ταυτόχρονα, επεξεργαζόμαστε προτάσεις και λύσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχαμε καταρτίσει στην περίπτωση που κερδίζαμε τις εκλογές.


Δυό τρία απλά παραδείγματα για να μην μακρηγορώ:
Α. Ο Δήμος διαθέτει έναν μακρύ κατάλογο ακινήτων πολλά από τα οποία παραμένουν ανεκμετάλλευτα και αναξιοποίητα. Τα έχουμε χαρτογραφήσει, τα αξιολογούμε και επεξεργαζόμαστε λύσεις για την αξιοποίησή τους προς όφελος των δημοτών. Είναι η ώρα τώρα περισσότερο από κάθε άλλη εποχή να αποκτήσουμε σχέδιο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας και των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου. Το λέμε με το όνομά του, αξιοποίηση και λειτουργική ενοποίηση, γιατί η λέξη «όραμα» που χρησιμοποιούν οι δήθεν οραματιστές, για εμάς είναι «δημιουργική αοριστία».

Akinita_Agias_Paraskevis
Β. Επεξεργαζόμαστε σχέδιο ενοποίησης Αγίου Ιωάννου-Τσακού.
Γ. Καθημερινότητα. Ήδη έχουμε υποβάλει πρόταση για την ορθολογικώτερη χρήση των κάδων απορριμάτων, πού λόγω της κατάστασης των οδοστρωμάτων και των πεζοδρομίων, δημιουργούν πρόβλημα. Επεξεργαζόμαστε και νέες προτάσεις.

all30-v4
Δ. Επεξεργαζόμαστε προτάσεις για νέες κοινωνικές δομές, για την ανακούφιση των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Άφησα για το τέλος κάτι που θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό. Μετά από πολλές συναντήσεις της παράταξής μας και από εποικοδομητικές ανταλλαγές απόψεων, καταλήξαμε ομόφωνα στη δημιουργία ενός καταστατικού, βάσει του οποίου λειτουργούμε.

Είμαστε μια δημοκρατική παράταξη, που λειτουργούμε με σκοπό, όργανα και διαδικασίες. Ίσως είμαστε η μοναδική παράταξη στον Δήμο μας, που λειτουργεί όχι με αδιαφανείς και απολυταρχικές διαδικασίες, αλλά δημοκρατικά και ξεκάθαρα. Καλούμε τους δημότες, να πυκνώσουν τις τάξεις μας, στον αγώνα για το δημόσιο συμφέρον.

 

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες,video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων