Βασίλης Γιαννακόπουλος: Το δημοψήφισμα παρήγαγε πολιτικά μηνύματα και προκάλεσε πολιτικές εξελίξεις

V.Giannakopoulos
«Μπορεί επί της ουσίας το ερώτημα στο δημοψήφισμα να ήταν ασαφές και η απάντηση που θα έδιναν οι πολίτες να ήταν εντελώς υποκειμενική, παρήγαγε όμως σημαντικά πολιτικά μηνύματα και προκάλεσε έντονες πολιτικές εξελίξεις. Ο λαός είχε την ευκαιρία μέσα από το δημοψήφισμα να εκφραστεί συναισθηματικά. Είναι ολοφάνερο ότι επικράτησε ο αυθορμητισμός και ο θυμός που έκρυβε μέσα του για την πολιτική του σκληρού πυρήνα της Ευρώπης απέναντι στην χώρα μας. Ακόμη, ανανέωσε την υποστήριξη στον πρωθυπουργό και του έδωσε δεύτερη ευκαιρία να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους. Η εντολή που έλαβε όμως τώρα ο Αλέξης Τσίπρας από τον λαό είναι να ξανακαθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να βρει συμφωνία-συνεννόηση έτσι ώστε να παραμείνει η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Το τελευταίο μήνυμα του Έλληνα πολίτη ψηφοφόρου ήταν, επίσης, η εντολή ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού. Στην μεν κυβέρνηση, η αλλαγή του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, που σηματοδοτεί την αλλαγή στον τρόπο προσέγγισης και συνεννόησης με τους αντίστοιχους υπουργούς της Ευρώπης και στην αντιπολίτευση, η παραίτηση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ολοκληρώνουν μετά την εκλογή της Φώφης Γεννηματά την ανανέωση των στελεχών της τελευταίας πενταετίας που διαχειρίστηκαν την περίοδο της κρίσης.

Εν κατακλείδι, μπορεί το δημοψήφισμα να ήταν ανεπίκαιρο, προκάλεσε όμως τις πολιτικές αλλαγές που ανέφερα και συνέβαλε στην αλλαγή νοοτροπίας. Η σύγκλιση των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της δημοκρατίας είναι το νέο διακύβευμα. Είναι λοιπόν ιστορική ευκαιρία όλων να συνεννοηθούν, να ενώσουν τους Έλληνες έτσι ώστε όλοι μαζί να καταφέρουν μια νέα συμφωνία που θα κρατά την χώρα στην Ευρώπη και ταυτόχρονα θα ομαλοποιεί το τραπεζικό σύστημα. Μια συμφωνία που θα μπορεί να υλοποιηθεί από τον δοκιμαζόμενο εργαζόμενο άνεργο και συνταξιούχο και παράλληλα θα δίνει προοπτική ανάπτυξης της χώρας μας»

Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

 

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες,video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.