Χρήστος Δ. Σούλης…Αγαπάμε τον δήμο μας, στηρίζουμε την τοπική οικονομία

 

soulis_xristos

Η κρίση πλέον όχι μόνο μας έχει χτυπήσει την πόρτα, αλλά έχει μπει για τα καλά μέσα στα σπίτια μας και τις επιχειρήσεις μας. Η τοπική οικονομία στον δήμο μας, την Αγία Παρασκευή, αυτή την στιγμή περνάει την μεγαλύτερη κρίση ειδικά αν την συγκρίνουμε με τους γειτονικούς μας δήμους (Χολαργό, χαλάνδρι) και αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους, αλλά ο πιο σημαντικός είναι οτι δεν δίνεται η απαραίτητη προσοχή από την δημοτική αρχή.
Και δεν φτάνει μόνο αυτό αλλά την ίδια στιγμή δημιουργούνται και αντίξοες συνθήκες στους επιχειρηματίες με αποτέλεσμα να ασφυκτιούν τα περισσότερα καταστήματα του δήμου.
Οι εποχές είναι δύσκολες και οι γιορτές πλησιάζουν και είναι αναγκαίο και η δημοτική αρχή και όλες οι δημοτικές παρατάξεις να δημιουργήσουν τις συνθήκες αυτές που θα επιτρέψουν στην αγορά μας να ανασάνει. Επομένως αντί να κάνουμε πόλεμο, είναι προτιμότερο να προστατεύσουμε και να ενισχύσουμε την τοπική μας οικονομία.
Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε όλες μας τις αγορές από τις επιχειρήσεις του δήμου μας, ώστε να γίνει το πρώτο βήμα στην ανάκαμψη της οικονομίας, να αυξήσουμε έτσι την απασχόληση και να αναπτύξουμε την οικονομική δραστηριότητα. Να στηρίξουμε τα δικά μας παιδιά που δουλεύουν, να βελτιώσουμε τις συνθήκες και αν δώσουμε πάτημα στην τοπική ανάπτυξη. Και το πιο σημαντικό να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προυποθέσεις για το μέλλον του δήμου μας.
Η Αγία Παρασκεύη-Μια γενιά μπροστά αφουγκράζεται την αγωνία και το έδειξε και πρόσφατα με την συνάντηση που είχαμε με τους επιχειρηματίες στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη και σύντομα θα καταθέσει και μελέτη με προτάσεις για την στήριξη της τοπικής οικονομίας.


ΧΡΗΣΤΟΣ Δ. ΣΟΥΛΗΣ
Οικονομολόγος / Τομεάρχης οικονομικών, ανάπτυξης & επιχειρηματικότητας ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ