Αναχρονιστικές και ανύπαρκτες οι προηγούμενες μελέτες για την Αντιδ/ρχο κ. Πετσατώδη; (video)

meletes - E. Petsatodi - ds

 

Σε πρόσφατη συνέντευξή της η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ελισάβετ Πετσατώδη σε υπερτοπική ιστοσελίδα μίλησε για τις άμεσες προτεραιότητες και τα έργα που πρέπει να γίνουν για να αποκτήσει χαρακτήρα η Αγία Παρασκευή.

Στην ουσία μίλησε μόνο για την κατασκευή του αγωγού των ομβρίων, η οποία βασίζεται οικονομικά στη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, διαφορετικά θα μείνει ένα άπιαστο όνειρο. Εκείνο όμως που πυροδότησε αντιδράσεις ήταν η τοποθέτησή της ότι από την προηγούμενη Διοίκηση του κ. Ζορμπά παρέλαβε μόνο μια μελέτη αυτή του παιδικού σταθμού λέγοντας ακριβώς πως

«Πολλά από τα έργα που υλοποιούνται σήμερα έχουν προγραμματιστεί επί δημαρχίας Β. Γιαννακόπουλου. Αντίθετα από τη διοίκηση Β. Ζορμπά παραλάβαμε μόνο μία μελέτη, αυτή του παιδικού σταθμού της οδού Αγ. Βασιλείου στα Πευκάκια.»

και μάλιστα όταν κλήθηκε από τον κ. Ζορμπά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 15-3-2016 να ανακαλέσει, συμπλήρωσε πως και σε αυτή τη μελέτη έγιναν τροποποιήσεις για να μπορέσει να φτάσει στο επίπεδο των μελετών που κατέθεσαν οι ίδιοι (ποιες μελέτες, πότε πρόλαβαν σε μόνο ένα χρόνο; Τι θέλει να πει ο ποιητής;).

Αποτέλεσμα των όσων είπε ήταν η διπλή αντίδραση των κων Βασίλη Ζορμπά και Αντρέα Γκιζιώτη, από τη δική του θέση ο καθένας.

Ο κ. Ζορμπάς μίλησε για μια συνέντευξη πλήρως απαξιωτική για την προηγούμενη Διοίκηση. Αναφέρθηκε στη μελέτη για τη διάνοιξη οδών στα Πευκάκια που πραγματοποιήθηκε το 2013 και υπάρχει κατατεθειμένη στην Περιφέρεια Αττικής από τότε. Πέραν αυτής της μελέτης την εποχή εκείνη επικαιροποιήθηκε από τους μηχανικούς του Δήμου και μια μελέτη που υπήρχε χρόνια στο Δήμο, ήταν όμως χωρίς ουσιαστικά στοιχεία, η μελέτη ομβρίων των 5,5εκ €, η οποία προχώρησε και είχε κατατεθεί στον Περιφερειάρχη κ. Σγουρό. Υπήρχε φυσικά και η μελέτη του παιδικού σταθμού έτοιμη προς χρηματοδότηση και κατασκευή.

Συνέστησε στην κ. Πετσατώδη, ως νέα κοπέλα που θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική, να είναι πιο προσεκτική στο τι λέει και που αφορά τις προηγούμενες διοικήσεις, από τη στιγμή μάλιστα που ως μέλος της τωρινής Διοίκησης μέσα σε 20 μήνες δεν έχουν ξεκινήσει κανένα έργο και δεν έχουν κάνει τίποτα.

Με την κ. Πετσατώδη να αμφισβητεί ότι οι μελέτες «βρίσκονταν στα συρτάρια του κ. Σγουρού» όπως δήλωσε, για να ενημερωθεί από τον κ. Ζορμπά για τις ημερομηνίες και τους αρ. πρωτοκόλλου που πάρθηκε όταν κατατέθηκαν μέσα στο 2013.

Τοποθέτηση Βασίλη Ζορμπά

 

Πάνω στην συζήτηση για τις μελέτες ο κ. Γκιζιώτης πρότεινε να παρουσιαστεί μία έκθεση στο δημοτικό συμβούλιο που να εμπεριέχει όλες τις μελέτες και το κόστος καθεμίας όσων έχουν ψηφιστεί κατά καιρούς από το Δ.Σ. και έχουν πληρωθεί. Από αυτές δε να γίνει ενημέρωση από την Τεχνική Υπηρεσία για το ποιες είναι άχρηστες και ποιες μπορούν να υλοποιηθούν, ώστε να γνωρίζουν και οι δημοτικοί σύμβουλοι τι ψηφίζουν. Γιατί η κ. Πετσατώδη στην ουσία έβγαλε άχρηστες τις προηγούμενες μελέτες και μάλιστα σε αναφορά μελέτης για το ανοικτό κολυμβητήριο, το χαρακτήρισε ως «μπανιέρα» για να εισπράξει «κράξιμο» όπως ανέφερε ο κ. Γκιζιώτης. Δηλαδή όπως συμπέρανε ο κ. Γκιζιώτης και οι 200.000€ που προτίθεται να δώσει η Περιφέρεια θα πέσουν στην «τρύπα» του κολυμβητηρίου!

Επανερχόμενος ο κ. Γκιζιώτης είπε πως δεν καλύφθηκε για τις «επικαλυπτόμενες» μελέτες και όχι αναχρονιστικές, σύμφωνα με την light απάντηση της αντιδημάρχου. Γιατί, όπως πολύ σωστά ρώτησε, οι ίδιες οι Τεχνικές Υπηρεσίες ήταν αυτές που εισηγούνταν τις μελέτες ή ήταν επιλογές της Διοίκησης μόνο; Και ζήτησε όλες οι μελέτες που έχουν πληρωθεί και δεν έχουν εφαρμοστεί, να παρουσιαστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, με ευθύνη της Διοίκησης, και να εξεταστούν μία προς μία.

Τοποθέτηση Αντρέα Γκιζιώτη

 

Σοφές οι παρατηρήσεις του κ. Γκιζιώτη και οδηγούν σε ένα μείζον θέμα. Τι γίνονται όλες αυτές οι μελέτες που στην πραγματικότητα χρυσοπληρώνουμε; Παραμένουν σε συρτάρια έως ότου καταστούν παρωχημένες και βάλουμε ξανά το χέρι στην τσέπη των δημοτών (γιατί στην ουσία δικά τους είναι τα χρήματα) κα πάμε για νέες;

Θεωρώ ότι κρίνεται απαραίτητο να εξεταστούν πόσες και ποιες μελέτες υπάρχουν στο Δήμο Αγίας Παρασκευής και αν είναι δυνατόν να ξεκινήσει η εφαρμογή τους.

Από την άλλη πάλι η κα Αντιδήμαρχος φαίνεται ότι ακολουθεί πιστά την τακτική της παράταξης, σύμφωνα με την οποία, ότι δεν μπορεί να φτάσει το μηδενίζει για να φανεί ανώτερη. Καλή είναι η πυρά, αλλά χρειάζεται και η πείρα σε θέσεις ευθύνης όπως η δική της. Μπορεί να έχει γνώσεις και προθυμία, αλλά δεν έχει την εμπειρία να σταθεί επάξια σε ένα τόσο νευραλγικό πόστο. Που είναι τα έργα εκατομμυρίων που ανακοίνωναν στις διάφορες εκδηλώσεις; Πότε θα έρθουν τα 9 εκ. € της Περιφέρειας; Μάλλον τις ίδιες απορίες έχει κι εκείνη γιατί στην συνέντευξη στις αρχές Μαρτίου αρκέστηκε σε γενικολογίες για ένα ευρύτερο πλάνο μέσα στο οποίο θα κινηθεί ο σχεδιασμός και μπορεί να μην φτάσουν τα 5 χρόνια, αλλά να πάει σε βάθος 20ετίας κλπ, κλπ, κλπ.

Κανένα ουσιαστικό έργο δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Ο παιδικός σταθμός στην Αγ. Βασιλείου είναι έτοιμος και περιμένει τους χρηματικούς πόρους για την κατασκευή του και το ποσό που απαιτείται δεν είναι απαγορευτικό. Όμως δεν κινείται καν!

Η δεύτερη πεζογέφυρα (σιδηροκατασκευή) που επί Ζορμπά πήρε και σειρά προτεραιότητας τι γίνεται; Καμία συζήτηση, εδώ δεν μπορούν να συνδέσουν το ρεύμα στη Γελαδάκη για 1.900€ εδώ και μήνες!

Χρειάζεται πυγμή και αγώνας για μεγάλα έργα κα όχι φανφάρες μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η απαξίωση του έργου των προηγούμενων διοικήσεων (βλ. μπανιέρα) δείχνει ανωριμότητα και ανασφάλεια, πόσο μάλλον όταν προέρχεται από ένα άτομο που μέχρι χτες ήταν άγνωστο στην πόλη και δεν είχε καμία επαφή με τα κοινά. Όταν πρόκειται για ένα νεαρής ηλικίας πρόσωπο που προσπαθεί να ζήσει το παραμύθι του. Εύχομαι μόνο στο τέλος να έχει μια ομαλή προσγείωση.

 

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες,video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter