Γιάννης Λογοθέτης: Περί συναυλιών και άλλων πολιτιστικών στο Δήμο Αγίας Παρασκευής

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής συμμετέχει σε  Μουσικό Φεστιβάλ  που οργανώνει η ΕΡΤ. Πρόκειται για σειρά καλοκαιρινών συναυλιών  που ξεκινά σε λίγες μέρες εντός του  Ραδιομεγάρου. Το ποσό που θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου μας είναι 54.000 ευρώ. Η σχετική εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο  με τα αναλυτικά στοιχεία της δαπάνης είναι εδώ.

Υπάρχουν ενστάσεις όμως.  Όχι  βεβαίως για τη συμμετοχή του δήμου στο Φεστιβάλ. Ίσα ίσα, οφείλουμε όλοι να στηρίζουμε πολιτιστικές δράσεις και συνεργασίες με φορείς και συλλόγους για την προώθηση της τέχνης, της παράδοσης, του πολιτισμού… Η διαφωνία είναι στους όρους και στις προϋποθέσεις συμμετοχής. Για παράδειγμα το να επιβαρύνονται  οι δημότες με 25.000 ευρώ που θα στοιχίσει η  ενοικίαση μιας εξέδρας στους δύσκολους καιρούς μας είναι πολλά λεφτά… Ας ψάχναμε για  μια εξέδρα των 10 χιλιάρικων  και με τα υπόλοιπα 15.000 ευρώ ας επισκευάζαμε  κάποιους από τους αθλητικούς χώρους που δεν βρίσκονται  στην καλύτερη κατάσταση ή ας χρηματοδοτούσαμε την τέχνη και τον  πολιτισμό που παράγεται από τους ίδιους τους  δημότες μας,  μικρούς και μεγάλους, όπως στο παρακάτω παράδειγμα…
—————————————————————————————-

Πριν δεκατέσσερις μήνες  ζητήσαμε από τη Δημοτική Αρχή να στηρίξει οικονομικά συναυλία για το “Νέο Κύμα” που ετοιμάζαμε στο 7ο Δημοτικό Σχολείο  σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων. Εξακόσια (600) ευρώ είχαμε προϋπολογίσει για τον ήχο και τους επτά μουσικούς. Η απάντηση που πήραμε από το Δήμο  ήταν θετική και αρχίσαμε τις προετοιμασίες. Τα πράγματα άλλαξαν όμως δυο εβδομάδες πριν την συναυλία. Ο  Δήμαρχος μέσω SMS με ενημέρωσε  ότι  δεν θα στηρίξει τελικά τη συναυλία. Άδειασμα κανονικό! Άντε τώρα  να το  μεταφέρεις  στη σχολική σου κοινότητα, στους συναδέλφους σου, στους γονείς, στα παιδιά… Διευθυντής σχολείου, δημοτικός σύμβουλος,άντρας δυο μέτρα ρε γαμώτο (χαχα!) και δεν μπορείς ούτε έξι κατοστάρικα για τη συναυλία;  Μας δουλεύεις ρε φίλε!

 

Ευτυχώς ήρθε στο γραφείο μου μια σπουδαία οικογένεια. Κρατώντας την ανωνυμία της έδωσε λύση και έτσι την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 στο κατάμεστο, μέσα και έξω από 400 και πλέον συνδημότες μας, θέατρο του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής, 40 παιδικές φωνές έδεσαν  αρμονικά τις φωνές τους με τις σπουδαίες ερμηνείες  του Τάκη Κωνσταντακόπουλου  και της Πόπης  Αστεριάδη, σε είκοσι δύο τραγούδια από το “ΝΕΟ ΚΥΜΑ”.

Στο φινάλε η Πόπη και ο Τάκης τραγουδούν με τα παιδιά “Τα καραβάκια” και το “Άσπρα Καράβια”. Διεύθυνση χορωδίας- πλήκτρα:Ιουλία Τζανετουλλάκου, κιθάρα: Δημήτρης Αλεξόπουλος, μπουζούκι: Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, βιολί: Κώστας Μανίκας, κρουστά: Σάκης Διονυσόπουλος.



 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter