Ελευθερία Παπαδοπούλου: Άλλη μία Παγκόσμια Ημέρα των ζώων

%ce%b5%ce%b9%ce%ba%cf%8c%ce%bd%ce%b11

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας ημέρας των ζώων στις 4 Οκτωβρίου είναι μια ευκαιρία τόσο για τους πολίτες, που πρέπει ίσως περισσότερο από ποτέ να αντιδράσουν στην αδιαφορία και τον πόνο για τον αδύναμο, που η εποχή μας εύκολα παράγει, όσο και για την πολιτεία να σταθεί επάξια στο ρόλο της για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και της ευζωίας των ζώων.

Αυτή η  ημέρα δεν κάνει διακρίσεις σε ζώα συντροφιάς, σε παραγωγικά, σε κάθε είδους ζώα χρησιμότητας, σε προς εξαφάνιση ζώα της άγριας πανίδας. Εκτιμάμε την παρουσία τους όπου κι αν βρίσκονται ανά τον πλανήτη μας. Δεν γιορτάζουμε μόνο τους σκύλους και τα γατάκια όπως δυστυχώς ενόψει της ημέρας αυτής κάποιες «συλλογικότητες» διαστρεβλώνουν.

Όπως κάθε χρόνο, άπειρες επικοινωνιακές ανακοινώσεις κατακλύζουν τα ηλεκτρονικά και τα έντυπα μέσα ενημέρωσης. Όμως, οι αστοχίες και οι παραβάσεις καθήκοντος αρμόδιων αρχών και ειδικότερα των Δήμων παίρνουν τη μορφή της ψυχρής αποτίμησης, που δεν είναι τίποτα διαφορετικό από το νομικά θεσμοθετημένο αυτονόητο. Παράδειγμα, ο Δήμος μας που θα πανηγυρίσει, παραβλέποντας εσκεμμένα την σκληρή πραγματικότητα, ονειροπολώντας λέγοντας ότι όλα πάνε καλά και ακόμα καλύτερα !!!!

Όμως, κύριοι της Δημοτικής Αρχής, από αρχές Ιουλίου του 2016 στην ουσία δεν υπάρχει Πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, σύμφωνα με το πρωτοκολλημένο έγγραφο προς τους κτηνιάτρους και το Σύλλογο Ζωόφιλων της Αγίας Παρασκευής από το Δήμο (αρ. πρ. 22274/6.7.2016), επικαλούμενοι την έλλειψη χρημάτων. Είστε δύο χρόνια στη διοίκηση και δεν διαχειριστήκατε ορθά τις δαπάνες του προϋπολογισμού και συνεπώς των χρημάτων των δημοτών.

Σας απαντώ ότι δε φροντίσατε να εξασφαλίσετε εκπτώσεις για την παροχή υπηρεσιών, πράγμα το οποίο εμείς πετυχαίναμε. Για άλλη μια φορά, διερωτώμαι πώς τα καταφέρατε έτσι.

Αφήσατε ενάμιση χρόνο τα αδεσποτάκια ανεμβολίαστα κατά παράβαση της ελληνικής νομοθεσίας για ετήσιο υποχρεωτικό αντιλυσσικό εμβολιασμό. Δυσκολίες όσοι πέρασαν από θέσεις ευθύνης αυτού του προγράμματος έβρισκαν πολλές, έβρισκαν όμως και λύσεις. Δεν ευαισθητοποιήσατε τους πολίτες, ιδιαίτερα τα παιδιά (δημοτικά, παιδικούς σταθμούς) με ομιλίες και παρουσιάσεις για την προστασία των αδέσποτων , την υιοθεσία και την υπεύθυνη ιδιοκτησία, τη μη εγκατάλειψη ζώων στους δρόμους και το σεβασμό του περιβάλλοντος, όσον αφορά στην καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων.

Δεν καταφέρατε μέχρι τώρα να υλοποιήσετε δική σας απόφαση (2015) για χώρο κοινωνικοποίησης των δεσποζόμενων ζώων (αθλητικός χώρος στα Πευκάκια). Βέβαια, μια τέτοια απόφαση ξέρετε καλά δεν μπορεί να υλοποιηθεί  για λόγους εντυπωσιασμού, ‘όμως  τη λάβατε.

Αφήσατε ανεξόφλητα τιμολόγια υπηρεσιών για τα αδέσποτα, περίπου 13.000 ευρώ (Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2014), ενώ πλουσιοπάροχα συμμετέχετε σε δαπανηρές εκδηλώσεις διασκεδαστικού τύπου (ΕΡΤ, επιχορηγήσεις Συλλόγων κλπ).

Ιδρύσατε Κτηνιατρική υπηρεσία μέσα στη λογική της μεγαλομανίας σας χωρίς διασφάλιση προϋποθέσεων. Όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει υπηρεσία (Κοινωνική, Τεχνική, Οικονομική) και πώς είναι στελεχωμένη. Ένας κτηνίατρος με σύμβαση έργου δεν αποτελεί Κτηνιατρική υπηρεσία.

Είναι καιρός να σταματήσετε να αλλοιώνετε την πραγματικότητα, να σοβαρευτείτε και να μάθετε να συνεργάζεστε, όχι μόνο με τους κόλακες. Όσο και αν φαίνεται ακραίο, τα ζώα δείχνουν τον τρόπο. Ας τα παρακολουθήσουμε και ας τα ακολουθήσουμε.

 

Με εκτίμηση,

Παπαδοπούλου Ελευθερία κτηνίατρος

τ. Αντιδήμαρχος Διοίκησης

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter