O tempora o mores. Της Ελευθερίας Παπαδοπούλου

Με αφορμή αήθη δημοσιεύματα σχετικά με την εγκατάλειψη νεκρού αδέσποτου σκύλου, θα ήθελα να συνεισφέρω στην ενημέρωση του κόσμου, που επιχειρείται να παραπλανηθεί.

Την Παρασκευή 24/3/2017, περί την 12η ώρα, προσκομίστηκε από τις κυρίες Σύλβια Ζαχαριάδη και Έλα Βράτολη (μελή του συλλόγου ζωόφιλων Αγίας Παρασκευής) νεκρός αδέσποτος σκύλος (ασυνόδευτο ζώο θεωρείται, από το νόμο,  αδέσποτο). Άμεσα κάλεσα τον συνάδελφό μου κτηνίατρο του Δήμου κ. Σμυρνή, να διαπιστώσει και ο ίδιος το περιστατικό και να φροντίσει για τις περαιτέρω ενέργειες του Δήμου όπως τη μεταφορά του νεκρού ζώου σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες.  Ο συνάδελφος με διαβεβαίωσε ότι  μέχρι τις 8μμ το ζώο θα έχει μεταφερθεί από το Δήμο, πράγμα το οποίο δεν έγινε ποτέ.

Υπάρχουν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία (emails και μηνύματα) από πλευράς μου και είναι στη διάθεση των αρμοδίων αρχών και υπεύθυνων.

Το νεκρό ζώο κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με την κ.  Ζαχαριάδου, αργά το βράδυ παραλήφθηκε από την ίδια και θέλω να την συγχαρώ για το προσωπικό της ενδιαφέρον.  Νωρίτερα, είχα απευθυνθεί στο Α.Τ Αγίας Παρασκευής ζητώντας συμβουλή για το τι όφειλα μέσα στα πλαίσια νομιμότητας να πράξω, γνωρίζοντας τον κανονισμό καθαριότητας, ότι απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται οι κάδοι οικιακών απορριμμάτων για τέτοιους σκοπούς.

Έχω ως πολίτης όλο το δικαίωμα να εκφράζω τις αντιρρήσεις μου με κάθε νόμιμο τρόπο και να διαμαρτύρομαι για την κατ’ επανάληψη αδιαφορία και την αναποτελεσματικότητα του Δήμου μας (παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί πριν 6 μήνες από την τότε υπεύθυνη για τα αδέσποτα ζώα δημοτική σύμβουλο).

Ουδείς νομιμοποιείται -και πολύ περισσότερο ο Δήμος- να εγκαταλείπει νεκρά αδέσποτα ζώα στον επαγγελματικό μου χώρο, διότι αφ’ ενός αποτελεί ποινικό αδίκημα  αφ΄ετέρου δείχνει αφερεγγυότητα προς επιστήμονες με τους οποίους συνεργάζεται 23 χρόνια και πλέον και οι οποίοι προσφέρουν ότι αντέχουν και μπορούν, στη συνεργασία για το πρόγραμμα αδεσπότων ευθύνης του Δήμου.

Το τι δείχνει αυτή η τακτική είναι πλέον πασιφανές. Στοχοποίηση για ιδεοληπτικούς και ψυχαναλυτικούς λόγους και προσπάθεια να αποποιηθούν προκαταβολικά τις ευθύνες τους, από φόβο για τις ποινικές ευθύνες. Ενοχλεί και πονάει η σύγκριση και αναγνώριση από το κόσμο του έργου της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.

Απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες που συναντιόμαστε (από οιαδήποτε πολιτική αφετηρία) στις συντεταγμένες της λογικής, της σοβαρότητας, της εργατικότητας και της εντιμότητας.

Απευθύνομαι σε όλους αυτούς που αρνούνται τις επανειλημμένες πολιτικές, επαγγελματικές και προσωπικές  στοχοποιήσεις.

 

Με εκτίμηση

 Ελευθερία Παπαδοπούλου-Κτηνίατρος

π. Αντιδήμαρχος Δήμου Αγίας Παρασκευής.

 –

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter