Σημαντική η προσφορά της εθελοντικής αιμοδοσίας του Ι.Ν. προφήτη Ηλία την Κυριακή των Βαΐων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 9 Απριλίου 2017, στον Ιερό Ναό προφήτου Ηλία στον Τσακό η καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία.

20170409_122930 ethelontiki aimodosia pr. Ilia Tsakou

Μετά την πρωινή Πανηγυρική θεία λειτουργία, κάτοικοι της περιοχής, αλλά και νυν και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, έδωσαν το παρόν και πρόσφεραν 10 λεπτά από τη ζωή τους δίνοντας αίμα, ως πράξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Η εθελοντική αιμοδοσία στον Ι.Ν. πρ. Ηλία πραγματοποιείται εδώ και 35 χρόνια δύο φορές το χρόνο, μία εκ των οποίων είναι την Κυριακή των Βαΐων, αποτελεί πλέον παράδοση και γίνεται σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων “Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού”. Οι φιάλες αίματος που συγκεντρώνονται είναι για τις ανάγκες των παιδιών με μεσογειακή αναιμία και των ενοριτών του ναού. Η όλη διαδικασία τελεί υπό την επίβλεψη και με τη βοήθεια των ιερέων του ναού και σημειώνει μεγάλη επιτυχία κρίνοντας από τον αριθμό φιαλών αίματος που συγκεντρώνονται. Στις δύο ετήσιες αιμοδοσίες συγκεντρώνονται συνολικά περί τις 140 φιάλες αίμα και στην σημερινή έφτασαν τις 65 φιάλες.

Τον Ιερό Ναό και την αιμοδοσία τίμησε σήμερα με την παρουσία του ο συνδημότης μας Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεοχωρίου κ.κ. Παύλος.

20170409_105447 ethelontiki aimodosia pr. Ilia Tsakou

Στη διάρκεια της παρουσίας μας εκεί συναντήσαμε τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κ. Γιάννη Σταθόπουλο, τον πρώην Δήμαρχο κ. Βασίλη Ζορμπά που είναι και τακτικός αιμοδότης, τον πρώην αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Παναγόπουλο και τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής κ. Γεώργιο Νεκταρίδη.

20170409_110029 ethelontiki aimodosia pr. Ilia Tsakou

Παράλληλα σήμερα πραγματοποιούνταν και η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Θα θέλαμε να προτείνουμε την μεταφορά της μίας εκ των δύο αιμοδοσιών σε διαφορετική ημερομηνία και κατά προτίμηση αυτής του Δήμου, ώστε να μην σπάσει η παράδοση του Ι.Ν. πρ. Ηλία. Ο Δήμος έχει την ευελιξία να επιλέξει μια άλλη ημερομηνία δίνοντας έτσι στους συνδημότες μας την ευκαιρία να προσφέρουν και στις δύο με αποτέλεσμα τη συγκέντρωση περισσότερων φιαλών αίματος  που τόσο έχουμε ανάγκη.

20170409_112143 ethelontiki aimodosia pr. Ilia Tsakou

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter