Τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ιστορία έγιναν από αυτούς που ήθελαν τη φίμωση και την απαξίωση Του Αθανασίου Μπαλάσκα

20246241_1928932257327100_1688063792773910717_n

Όπως είναι γνωστό η αγορά της βίλας Ιόλα αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο της Αγίας Παρασκευής. Για αυτήν την απόφαση πολλοί συνδημότες μας χάρηκαν ο καθένας για το δικό του λόγο. Άλλος γιατί έζησε τον κύριο Ιόλα και ήταν συναισθηματικά φορτισμένος, άλλος γιατί πιστεύει πραγματικά ότι θα αναβαθμίσει το πολιτιστικό επίπεδό της πόλης, άλλος γιατί βλέπει τη βίλα ως το τελευταίο κομμάτι πρασίνου σε μία οικιστικά επιβαρυμένη περιοχή, άλλος γιατί απλά ακολουθεί πιστά τη γραμμή της παράταξης που υποστηρίζει. Όλα τα παραπάνω οφείλουν να είναι σεβαστά από όλους.

Υπάρχουν όμως και πολλοί συνδημότες μας με σοβαρές επιφυλάξεις για το όλο ζήτημα, όχι της απόκτησης, αλλά για θέματα που αναλύθηκαν εκτενώς στο δημοτικό συμβούλιο. Ως εκπαιδευτικός, αλλά κυρίως άνθρωπος ΑΗΔΙΑΖΩ όταν η διαφορετική άποψη γίνεται αντικείμενο χλευασμού, ασέβειας και προκλητικών σχολίων είτε στο διαδίκτυο είτε στα «στέκια» της πόλης. «Δεν έχουν αξίες», «είναι απολίτιστοι», «είναι ανήθικοι», «είναι διαπλεκόμενοι», «είναι κομματόσκυλα», είναι, είναι, είναι….

Τα ερωτήματα που προκύπτουν εδώ είναι τα εξής: Αυτοί είναι που θα προωθήσουν αύριο τον πολιτισμό στην πόλη μας; Αυτοί είναι που θα εμπνεύσουν τη νέα γενιά μέσω της σύνθεσης της διαφορετικότητας; Αυτοί είναι που θα διδάξουν σεβασμό στην τέχνη και τον πολιτισμό; Αυτοί είναι που θα διαχειριστούν εν τέλει όλη αυτή την πολιτιστική κληρονομία;

Είναι γνωστό ότι έχω και εγώ τις επιφυλάξεις μου. Όποιος θέλει να με χαρακτηρίσει απολίτιστο, ανήθικο, κομματόσκυλο ή διαπλεκόμενο παρακαλώ ας το κάνει με ονοματεπώνυμο.

Ας μην ξεχνάμε ότι τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ιστορία έγιναν από αυτούς που ήθελαν τη φίμωση και την απαξίωση κάθε διαφορετικής άποψης.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

 

ΜπαλασκαςΑθανάσιος Ι. Μπαλάσκας

Ηλεκτρονικός Φυσικός (MSc) Ραδιοηλεκτρολόγος Α’

—–
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter