ΣΕΔΑΠ: Αντιστεκόμαστε στήν αξιολόγηση και στήν τροπολογία Γεροβασίλη

Σήμερα Τρίτη 3/10/17 Πανελλαδική ημέρα δράσης που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ & η ΠΟΕ ΟΤΑ για να μην περάσει η απεργοσπασία , η διάλυση της τοπικής αυτοδιοίκησης και του δημοσίου, είχαμε συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου και συνέχιση της Γενικής Συνέλευσης.
Με μεγάλο ποσοστό συμμετοχής των εργαζομένων συνεχίζουμε τον αγώνα μας με ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ενάντια στην «προσχηματική» αξιολόγηση και απεργοσπαστική τροπολογία Γεροβασίλη , όπως ολόκληρος ο δημόσιος τομέας ,παρά τις πιέσεις και τα μεμονωμένα ακραία περιστατικά εκφοβισμού που σημειώθηκαν τα οποία τα απομονώνουμε και τα καταδικάζουμε .

Έχουμε πάρει με το μέρος μας την στήριξη και δέσμευση του Δημάρχου για ΑΠΟΧΗ από την Αξιολόγηση, σεβόμενος : α) της ομόφωνης απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στις 2/10 για συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ κι η ΠΟΕ ΟΤΑ, β) της μεγάλης συμμετοχής της ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟΧΗΣ από την Αξιολόγηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση & στον Δημόσιο Τομέα.

Καταθέτουμε αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση και λήψη απόφασης για ΑΠΟΧΗ από την προσχηματική – εκβιαστική Αξιολόγηση . Συνεχίζουμε την κατάληψη στους χώρους του Δήμου όπου φυλάσσεται το εμπιστευτικό πρωτόκολλο . Καταθέτουμε τις δηλώσεις αποχής στο σύλλογο εργαζομένων. Ζητάμε ανάκληση των φύλλων «αξιολόγησης» όσων έχουν κατατεθεί.
Καλούμε σε συνάντηση τους Διευθυντές & τους Προϊσταμένους τμημάτων εν όψει των εξελίξεων αυτήν την Πέμπτη 5/10 στις 12,30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Αντιστεκόμαστε στην συρρίκνωση και διάλυση του δημόσιου τομέα και των ΟΤΑ, και στην δημιουργία ενός μικρού ευέλικτου & επιτελικού κράτους με λίγους εργαζόμενους που θα κάνει αναθέσεις σε ιδιώτες, εξυπηρετώντας τα μεγάλα επιχειρηματικά & εργολαβικά συμφέροντα.

Η «αξιολόγηση» που προωθείται δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής, επαγγελματικής στήριξης των Δημοσίων Υπαλλήλων ούτε έχει ως σκοπό την 2 / 2 ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών, παρά μόνο στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας στο Δημόσιο & τους ΟΤΑ.

Αντιστεκόμαστε όπως και στο πρόσφατο παρελθόν στην ποινικοποίηση των εργατικών & κοινωνικών αγώνων , δεν φοβόμαστε την τιμωρία αποκλεισμού από την διαδικασία επιλογής & τοποθέτησης προϊσταμένων και δηλώνουμε με το πιο έντονο τρόπο ότι οι εργαζόμενοι δεν εκβιάζονται & δεν τρομοκρατούνται ,παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο προς όφελος όλων.

                                                                               ΤΟ Δ.Σ

                                                                                ΣΕΔΑΠ