ΕΚΤΑΚΤΟ: Ελισάβετ Πετσατώδη: έχασα την εμπιστοσύνη μου και αποχωρώ από τη “ΝΙΚΗ” (VD)

Με κουβέντες σημαίνουσας σημασίας η πρώην αντιδήμαρχος κ. Ελισάβετ Πετσατώδη δήλωσε την ανεξαρτητοποίησή της από την παράταξη “Νίκη των πολιτών της Αγίας Παρασκευής” του κ. Γιάννη Σταθόπουλου και την συνέχιση μέσα από το δημοτικό συμβούλιο των αγώνων υπεράσπισης των πολιτών και των αναγκών της πόλης.

Με αναφορές στο λόγο της αποχώρησής της και στην κατόπιν προσπάθεια σπίλωσής της μέσω ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ και από τους “επίλεκτους”, ‘όπως τους χαρακτήρισε, της συμπολίτευσης, καθώς και τις προσπάθειες απομάκρυνσης ατόμων από δίπλα της, η κ. Πετσατώδη υπήρξε ένας ακόμα κεραυνός για τη Δημοτική Αρχή της Αγίας Παρασκευής. Η οποία Δημοτική Αρχή αποδυναμώνεται ουσιαστικά γιατί χάνει ένα ακόμη από τα πιο σημαντικά, εργατικά και έμπειρα στελέχη της και μάλιστα σε ένα πολύ δύσκολο τομέα, όπως αυτός των τεχνικών έργων.

Ακολουθεί  η ανακοίνωση της κ. Πετσατώδη στο δημοτικό συμβούλιο και το βίντεο.

 –

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΚΕΥΗΣ»

Με την παρούσα επιστολή δηλώνω ότι αποχωρώ για πολιτικούς λόγους από την παράταξη της συμπολίτευσης «Νίκη των πολιτών Αγίας Παρασκευής» και παραμένω στο Δημοτικό Συμβούλιο ως ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος.

Καθώς τα σοβαρά πολιτικά ζητήματα που έθεσα με την ανοικτή επιστολή μου προς τον Δήμαρχο στις 24-7-2017 παραμένουν ακόμα αναπάντητα και η Δημοτική Αρχή εξακολουθεί να λειτουργεί ακριβώς με τον τρόπο που στηλίτευσα, τα γεγονότα, οι πρακτικές και κυρίως ο προσανατολισμός των «ολίγων» που καθορίζουν την τύχη της πόλης μας με οδηγούν σήμερα να διαχωρίσω τη θέση μου από όσα συμβαίνουν «εντός των τειχών του Δημαρχείου».

Το 2014 εντάχθηκα στην ομάδα της «Νίκης» πρόθυμη να αγωνιστώ στη βάση των αρχών της παράταξης, συντασσόμενη σε ένα όραμα κοινό για μια πόλη ανθεκτική, βιώσιμη και εξωστρεφή και μια Δημοτική Αρχή δημοκρατική, αλληλέγγυα, ειλικρινή και διαφανή.

Ο Δήμαρχος μού έκανε δύο φορές την τιμή να μου εμπιστευθεί τις αρμοδιότητες της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσίας Δόμησης και της Προεδρίας της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Επί τρία χρόνια, εκπλήρωσα με περισσή προσήλωση και αυταπάρνηση τα καθήκοντά μου, συμβάλλοντας σε έργα και δράσεις που υλοποιήθηκαν, υλοποιούνται ή θα υλοποιηθούν και στη διευθέτηση ζητημάτων κρίσιμων για την εξέλιξη της πόλης μας, χωρίς έπαρση και χωρίς διάθεση αυτοπροβολής. Κυρίως όμως, δεν έχασα ποτέ το πολιτικό μου κριτήριο και το θάρρος να εκφράζω την γνώμη μου, έχοντας απόλυτη επίγνωση των συνεπειών των λόγων και των πράξεών μου. Έτσι τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι πως τιμώ την εντολή των συμπολιτών μου να υπηρετήσω τα συμφέροντα της πόλης από τη θέση της δημοτικής συμβούλου.

Στην πορεία των τριών ετών μας δόθηκε η ευκαιρία να δώσουμε διέξοδο σε προβλήματα που χρόνια ταλαιπωρούν την πόλη μας και να κάνουμε τομές.

Τομές όμως δεν έγιναν, γιατί ο επικεφαλής και οι έμπιστοί του νόσησαν από τις περισσότερες «χρόνιες ασθένειες» της αυτοδιοίκησης. Ατολμία στη λήψη αποφάσεων για σοβαρά ζητήματα, υποσχεσιολογία, αναβλητικότητα, απουσία συντονισμού, σολομώντειες λύσεις, εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων, αυθαιρεσίες κάθε λογής, αποθέωση του αυτονόητου, διαχειριστική αντίληψη χωρίς αναπτυξιακό όραμα. Κύρια γνωρίσματα της πολιτικής τους η απουσία πνεύματος συναίνεσης, η έλλειψη στοιχειώδους δημοκρατίας, η απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου, ο χλευασμός ακόμα και ο εκφοβισμός απέναντι σε όποιον διαφωνεί.

Θεωρώ σημαντικό να σταθώ σήμερα μόνο σε δυο σημεία. Την ψήφιση της απόκτησης της βίλας Ιόλα και την ψήφιση του ετήσιου τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού. Σε ό,τι αφορά το πρώτο, υπενθυμίζω ότι η πρόταση για τη χρηματοδότηση και αξιοποίηση της βίλας Ιόλα που υπερψηφίστηκε, ήταν ακριβώς αυτή που από κοινού με τον Αντιδήμαρχο Ι. Σιδέρη καταθέσαμε και ήταν η ίδια που αποτέλεσε την αφορμή για την αποπομπή μου. Δεν αναρωτιέμαι πια αν η διαφωνία μου για την προχειρότητα και την επιπολαιότητα με την οποία οι «επίλεκτοι» χειρίζονταν το θέμα ήρθε σε σύγκρουση με τις προσωπικές τους ατζέντες και δικά τους κομπρεμί. Το περιβάλλον του Δημάρχου εκτέθηκε μόνο του απόλυτα μέσα από τα αναρτημένα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ κείμενα κατασυκοφάντησής μου και μέσα από τα κατά παραγγελία έντυπα λιβελλογραφήματα. Εξακολουθούν να εκτίθενται μέχρι και σήμερα σε πολίτες, συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους και εργαζόμενους στον Δήμο συνεχίζοντας με περισσή προσήλωση και επιμέλεια την προσπάθεια σπίλωσής μου στέλνοντας ακόμα και «ειδοποιήσεις» σε ανθρώπους που τολμούν να με προσεγγίσουν. Δημοσίως τηρούν σιγήν ιχθύος. Το θέμα δεν είναι προσωπικό. Είναι βαθιά πολιτικό. Καταδεικνύει το ήθος και τον χαρακτήρα ανθρώπων στους οποίους εμπιστευτήκαμε την τύχη του τόπου μας.

Σήμερα έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση το ετήσιο τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός. Προκειμένου να ενημερωθώ εγκαίρως ήμουν παρούσα στη συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης στις 14-11-17. Προς μεγάλη μου απογοήτευση διαπίστωσα την ανεπάρκεια των εισηγούντων να καταθέσουν μια πρόταση ολοκληρωμένου σχεδιασμού. Περιορίστηκαν πάλι σε υποσχέσεις και αοριστολογίες, έχοντας αφαιρέσει κωδικούς έργων κρίσιμους για την πόλη, παρουσιάζοντας αδικαιολόγητα αυξημένους ίδιους πόρους χρηματοδότησης του τεχνικού προγράμματος, με προχειρότητα και λάθη. Σχέδιο του προϋπολογισμού λάβαμε μόλις πριν 6 μέρες καθώς στον Δήμο αναζητούσαν 1,2 εκ ευρώ που έλειπαν για να ισοσκελιστεί. Θα έχουμε την ευκαιρία όμως να τα συζητήσουμε διεξοδικά όλα αυτά κατά τη σημερινή συνεδρίαση και όχι μόνο.

Έχω πια χάσει κάθε εμπιστοσύνη και για τον λόγο αυτό δεν μπορώ να στηρίζω τις επιλογές τους. Η ατζέντα της Δημοτικής Αρχής είναι από καιρό διαμορφωμένη και προχωρούν χωρίς εμάς. Δεν είμαι καν σίγουρη ότι χρειάζονται πια τη στήριξή μας καθώς έχουν ήδη θεμελιώσει τα κατάλληλα «στηρίγματα». Ίσως γι’ αυτό δεν αναρωτήθηκαν ποτέ γιατί απομακρύνονται οι άνθρωποί τους, εδώ και ενάμιση χρόνο. Ίσως γι’ αυτό ο Δήμαρχος δεν έκανε απολύτως τίποτα τους τελευταίους μήνες για να διαφυλάξει, ως όφειλε, την ενότητα της παράταξης.

Κλείνοντας θέλω να ξεκαθαρίσω ότι θα συνεχίσω από τη θέση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συμβούλου να εκφράζω δημόσια τις θέσεις μου, να υπερασπίζομαι το συμφέρον της πόλης μας, να καταθέτω προτάσεις για λύσεις και δράσεις, όπου μπορώ να φανώ χρήσιμη, με την εμπειρία μου και τις γνώσεις μου, και με παρρησία θα ασκώ κριτική σε ότι εκφεύγει της ηθικής και χρηστής διαχείρισης και σε ό,τι βυθίζει την πόλη μας στη μιζέρια και τη μετριότητα.

Η φάση περισυλλογής για εμένα τελείωσε. Δεν θα συμβάλλω περαιτέρω στην απογοήτευση των συμπολιτών μου και στην απαξίωση της πολιτικής. Είναι υποχρέωσή μας να αντιληφθούμε τον ρόλο και την ευθύνη μας και να αγωνιστούμε μαζικά για το μέλλον που μας αξίζει.

Η Δημοτική Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής

Ελισάβετ Πετσατώδη

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter