Σε ατμόσφαιρα αλληλεγγύης, συναδελφικότητας και σε γεμάτη αίθουσα έκοψε τη βασιλόπιτα η ΕΝΕΒΑΠ

Οι επαγγελματίες της Αγίας Παρασκευής έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018 στη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Αγίας Παρασκευής μέσα σε μια ατμόσφαιρα σύμπνοιας, αλληλεγγύης, συναδελφικότητας και καλής διάθεσης.

Η εκδήλωση της ΕΝΕΒΑΠ πραγματοποιήθηκε παρουσία των: Γιώργου Καββαθά Πρόεδρου της ΓΣΕΒΕΕ, Ηλία Μάνδρου Αντιπρόεδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Ε.Α.), του Δήμαρχου Αγίας Παρασκευής, των επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων Βασίλη Ζορμπά, Αντρέα Γκιζιώτη και Αλέξανδρου Μουστόγιαννη, των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων Μαρία Ρεμπούτσικα, Ελισάβετ Πετσατώδη, Γιάννη Μυλωνάκη, Γιάννη Λογοθέτη και Σωτήρη Ησαΐα, δημοτικών σύμβουλων και μελών των Νομικών Προσώπων από τη συμπολίτευση και την αντιπολίτευση. Επίσης παραβρέθηκαν μέλη συλλογικοτήτων της πόλης με βασικό «τον πρόεδρο των προέδρων», όπως εκφωνήθηκε, κ. Παναγιώτη Βαβουγυιό πρόεδρο  του συλλόγου «Άγιος Ιωάννης».

 Την κοπή της βασιλόπιτας ευλόγησε ο ιερέας π. Σταύρος Τρικαλιώτης από τον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων.

Το 2017 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες είπε ο πρόεδρος της Ένωσης  Επαγγελματιών Βιοτεχνών Αγίας Παρασκευής (ΕΝΕΒΑΠ), κ. Βασίλης Τσαγκάρης καλωσορίζοντας τους παρεβρισκόμενους και ευχόμενος για Καλή Χρονιά. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην αγορά της πόλης, τόνισε, είναι το πρόβλημα της στάθμευσης για το οποίο πρέπει να βρεθεί τρόπος επίλυσης μέσα στο 2018. Οι εκδηλώσεις που γίνονται (χριστουγεννιάτικες, SummERTime, κλπ.) να έχουν στόχο την τόνωση των καταστημάτων και να βρεθεί τρόπος διαφήμισης της τοπικής αγοράς. Απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο του Ε.Ε.Α. κ. Ηλία Μάνδρο ζήτησε να δρομολογηθεί η δημιουργία τοπικού παραρτήματος του Επιμελητηρίου στην Αγία Παρασκευή. Με τη συνεργασία της ΓΣΕΒΕΕ ευχήθηκε μέσα στο 2018 να μπουν οι πρώτες βάσεις για ένα ανοιχτό εμπορικό κέντρο στην Αγία Παρασκευή και κλείνοντας έκοψε το κομμάτι της βασιλόπιτας στα μαγαζιά που έχουν ανοίξει στην Αγία Παρασκευή και σε όλους όσους ακόμα προσπαθούν και επιχειρούν στην αγορά της πόλης.

Βασίλης Τσαγκάρης, πρόεδρος ΕΝΕΒΑΠ

Ο Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος στον χαιρετισμό του μίλησε για κακή εφαρμογή του μνημονίου στην Ελλάδα σύμφωνα με εκτίμηση του κ. Ντάισελμπλουμ. Παραδέχθηκε ότι η προσπάθεια που έγινε φέτος στις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων δεν έφερε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, πως η απευθείας ανάθεση που έγινε στον επιχειρηματία δεν υπήρξε η πιο καλή λύση και πως θα πρέπει η οργάνωση την επόμενη φορά να ξεκινήσει πολύ νωρίτερα με την ελπίδα καλύτερων επιλογών τέτοιων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Στιγμή αβρότητας μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης υπήρξε το κόψιμο του κομματιού της βασιλόπιτας από το Δήμαρχο και η προσφορά του στον τραυματία κ. Ζορμπά (μετά το πρόσφατο ατύχημα που είχε με αποτέλεσμα σοβαρό διάστρεμμα στο πόδι) με ευχές για ανάρρωση.

Α. Μουστόγιαννης, Β. Ζορμπάς, Α. Γκιζιώτης 

Ο κ. Βασίλης Ζορμπάς (Αγία Παρασκευή η πόλη μας) ευχήθηκε υγεία σε όλους. Κατόπιν αναφέρθηκε στη μείωση των εισοδημάτων και την αυξημένη φορολογία των μικροεπαγγελματιών αφού τα τελευταία χρόνια το κράτος έχει γίνει πιο ληστρικό από ποτέ. Αναφέρθηκε στο στόχο της δικής του Διοίκησης μετά την ολοκλήρωση της ανάπλασης της οδού Αγίου Ιωάννου, τη δημιουργία ελεγχόμενης στάθμευσης στην οδό και γύρω από την κεντρική πλατεία, στόχο που δεν προχώρησε η Διοίκηση Σταθόπουλου, αλλά που έχει τα περιθώρια να υλοποιήσει στο άμεσο μέλλον.

Κλείνοντας πρότεινε στον κ. Σταθόπουλο που αναφέρθηκε στο νεανικό Δ.Σ. της ΕΝΕΒΑΠ,  στις επόμενες δημοτικές εκλογές να «φύγεις εσύ, εγώ, ο Γκιζιώτης και ο Γιαννακόπουλος και να κατεβάσουμε 35άριδες όλες οι παρατάξεις – νέα παιδιά». Το κομμάτι ο κ. Ζορμπάς το έκοψε σε έναν άνθρωπο που όπως είπε «τον αγαπάμε όλοι, τον σεβόμαστε όλοι» τον Παναγιώτη το Βαβουγυιό.

Τα αποτελέσματα των πολιτικών που ασκούνται είναι συγκεκριμένες πολιτικές οι οποίες υπηρετούνται από συγκεκριμένα άτομα και συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους, είπε ο κ. Αντρέας Γκιζιώτης (Λαϊκή Συσπείρωση). Σκοπός είναι να εξυπηρετηθούν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι εις βάρος των μικρών επιχειρήσεων, συνέχισε. Ο κόσμος θα πρέπει να πιστέψει στη δύναμή του και να καταλάβει ότι χωρίς αγώνα δεν μπορεί να υπάρξει καλυτέρευση της ζωής του. Μίλησε για συνδικαλισμό και δυνατά ταξικά σωματεία με άποψη. Όσον αφορά την ελεγχόμενη στάθμευση δεν υπάρχει κονδύλι μέσα στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου και τον Προϋπολογισμό. Πρότεινε τη δημιουργία ενός οδηγού (εμπορικός κατάλογος) που θα περιέχει όλες τις επιχειρήσεις της Αγίας Παρασκευής, ώστε να γνωρίζει ο κόσμος τι υπάρχει στην πόλη του, υλοποιημένο με κονδύλι από το Δήμο, πρόταση που ο κ. Τσαγκάρης θεώρησε ως μια πάρα πολύ καλή λύση και μια καμπάνια για ενημέρωση των δημοτών. Πρότεινε επίσης τη μείωση των δημοτικών τελών στα μικρά μαγαζιά. Το δικό του κομμάτι το έκοψε στον πρώτο συνταξιούχο που θα βγει με την αλλαγή της χρονιάς  συμπληρώνοντας τις προϋποθέσεις και όχι κλείνοντας το μαγαζί του.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Αλέξανδρος Μουστόγιαννης (Μια γενιά μπροστά) ως μέλος της ΕΝΕΒΑΠ αφού και ο ίδιος επιχειρεί στην Αγία Παρασκευή και ως δημοτικός σύμβουλος μίλησε για ανάγκη στήριξης στους καταστηματάρχες από τους αιρετούς, δίνοντας το κομμάτι της βασιλόπιτας στον κ. Καββαθά.

Ηλίας Μάνδρος, Γεώργιος Καββαθάς

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γεώργιος Καββαθάς, αφού χαιρέτησε τους παρόντες αναφέρθηκε στην πρόθεση του Ε.Ε.Α. στην δημιουργία παραρτήματος στο Δήμο Αγίας Παρασκευής εκμεταλλευόμενοι ένα κτήριο με δωρεάν παραχώρηση από τον ΟΑΕΔ, που υπάρχει στην πόλη και δεν χρησιμοποιείται και που θα καλύπτει τα Βόρεια προάστεια και την Ανατολική Αττική. Παρά τις 250.000 επιχειρήσεις που έχουν κλείσει και το χάσιμο 800.000 θέσεων εργασίας η μικρή, μικρομεσαία και η πολύ μικρή επιχειρηματικότητα παραμένει ο μεγάλος εργοδότης στη χώρα. Ακολούθως αναφέρθηκε σε πραγματικά αριθμητικά ποσά για να παρουσιάσει την κατάσταση η οποία επικρατεί στη χώρα. Έκανε αναφορά στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς εις βάρος των επαγγελματιών και ζήτησε κούρεμα των δανείων από τις τράπεζες. Μίλησε για έλλειψη τραπεζικού συστήματος στη χώρα παρά τις θυσίες του ελληνικού λαού, με τις τέσσερεις συστημικές τράπεζες να έχουν χάσει το ρόλο τους, να είναι «ζόμπι».  Αφιέρωσε το κομμάτι της βασιλόπιτας στις δύο γυναίκες μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΝΕΒΑΠ γιατί η συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων είναι καθοριστικές για το μέλλον της κοινωνίας και του συνδικαλιστικού κινήματος.

Καλή χρονιά με υγεία ευχήθηκε ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Ηλίας Μάνδρος, τονίζοντας ότι το θέμα του παραρτήματος του Επιμελητηρίου είναι ήδη «στο τραπέζι» και πως η απάντηση δόθηκε από τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ. Υποσχέθηκε ότι το Επιμελητήριο θα είναι δίπλα στην τοπική αυτοδιοίκηση και θα τη στηρίζει. Δεν υφίσταται Δήμος χωρίς επιχειρηματίες, είπε απευθυνόμενος στο Δήμαρχο και τόνισε «φροντίστε να μείνουν ανοιχτά τα μαγαζιά και ο κόσμος σας στα μαγαζιά». Το κομμάτι το αφιέρωσε στα δύο μέλη του Δ.Σ. που ήταν συνυποψήφιοί του για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο.

Η εκδήλωση έκλεισε με ευχές και συζητήσεις και το μοίρασμα της βασιλόπιτας σε όλους. Το φλουρί αντιστοιχούσε σε ένα tablet το οποίο είναι άγνωστο ποιος το κέρδισε, αν και δεν είναι αυτό που μετράει, αλλά η καλή ατμόσφαιρα που αναπτύχθηκε.

Το Δ.Σ. της ΕΝΕΒΑΠ

Αριστερά ο πρόεδρος κ. Παναγιώτης Βαβουγυιός

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter