Κώστας Τσιαμπάς: Παρέμβαση και Προτάσεις για το Αθλητικό Κέντρο

Είναι γνωστό ότι στο Τεχνικό Πρόγραμμα της περιφέρειας έχουν ενταχθεί δύο έργα για την αξιοποίηση του Αθλητικού Κέντρου Πευκακίων.

α. Διαδημοτικό Αθλητικό Κέντρο κατάλληλο και για χρήση με άτομα με αναπηρίες, προϋπολογισμού 38 εκ. Ευρώ ενώ για το 2018 δεσμεύτηκε πίστωση 5.000 Ευρώ.

β. Τεχνικός Σύμβουλος για την μελέτη του Υπερτοπικού Αθλητικού Κέντρου κατάλληλο και για χρήση από άτομα με αναπηρία προϋπολογισμού 250.000 Ευρώ και για το 2018 δεσμεύτηκε πίστωση 5.000 Ευρώ.

Ο διαχωρισμός του έργου σε δύο επί μέρους έργα με διαφορετικό τίτλο, «διαδημοτικό» απ’ τη μια μεριά και «υπερτοπικό» απ’ την άλλη, σε συνδυασμό με τη χρηματοδότηση από την περιφέρεια δίνει τη δυνατότητα σε αυτούς που επιθυμούν διακαώς να πάρουν τη διαχείριση και να έχουν τη νομή και χρήση του αθλητικού κέντρου να θεμελιώσουν δικαιώματα και να δημιουργήσουν τετελεσμένα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναδεικνύουμε τη σοβαρότητα του θέματος και προτείνουμε μαζί με συναδέλφους, συλλόγους και πολίτες στον κύριο Δήμαρχο να ζητήσει από τη περιφέρεια την αλλαγή της περιγραφής των έργων προκειμένου να αποκλεισθεί κάθε υστερόβουλη σκέψη εις βάρος των συμφερόντων του Δήμου. Δυστυχώς, οι παρεμβάσεις μας, τα επιχειρήματά μας, δεν είχαν αποτέλεσμα.

Στις αρχές Μαρτίου ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η 1η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού προγράμματος χωρίς να αλλάξει η ονομασία των δύο έργων, κάτι που φανερώνει ότι ο κύριος Δήμαρχος δεν το ζήτησε παρά τις υποσχέσεις, παρά τα μεγάλα λόγια.

Ο κύριος Δήμαρχος επιμένει με τις πράξεις του προκαλεί ερωτηματικά για το εάν και κατά πόσο βάζει σε προτεραιότητα τα συμφέροντα του Δήμου ή της Περιφέρειας και του ΣΥΡΙΖΑ. Για άλλη μια φορά ο κύριος Δήμαρχος αδιαφορεί για το αν οι κάτοικοι γίνονται επισκέπτες στο σπίτι τους!

Κανείς δεν έχει αντίρρηση το Αθλητικό Κέντρο να παρέχει τη δυνατότητα χρήσης και σε άτομα με αναπηρίες. Αυτό είναι κοινωνική υποχρέωση και δείγμα πολιτισμού. Όμως η διαχείριση και το δικαίωμα χρήσης πρέπει να παραμείνει και να κατακυρωθεί στο Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Για τον λόγο αυτό προτείνουμε:

α. Ο κύριος Δήμαρχος να φέρει προς συζήτηση και ψήφιση στο ΔΣ πρόταση προς την περιφέρεια για να τροποποιηθεί η περιγραφή των παραπάνω έργων.

β. Ο κύριος Δήμαρχος να αναθεωρήσει τις προτεραιότητές του προτάσσοντας τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών. Δυστυχώς, εξ αιτίας σειράς ενεργειών όπως και για τα έργα Κοντοπεύκου, ομβρίων, κόστος και διαδικασία αγοράς της Β. Ιόλα, μας αναγκάζουν να αμφισβητούμε τις προτεραιότητες και τις προθέσεις του κυρίου Σταθόπουλου.

γ. Ο κύριος Δήμαρχος να υλοποιήσει επιτέλους την προεκλογική του δέσμευση για συναίνεση και συνεννόηση μεταξύ των παρατάξεων με βάση την αρχή της ειλικρίνειας, του αλληλοσεβασμού και της ανιδιοτέλειας και όχι ξεδιπλώνοντας τις παλιομοδίτικες ηγεμονικές του νοοτροπίες.

δ. Ο κύριος Δήμαρχος να αντιληφθεί κάποτε ότι η δημόσια και όχι η χαλκευμένη συνεννόηση και συναίνεση, τον πρώτο που ωφελεί πολιτικά είναι τον ίδιο. Είναι να απορεί κανείς για ποιο λόγο δεν το κάνει.

ε. Κύριε Σταθόπουλε, αληθεύει ή όχι ότι πριν δύο περίπου χρόνια δώσατε σε στενό κύκλο σχεδιάγραμμα χωροθέτησης του Αθλητικού Κέντρου που περιελάμβανε υπόγειο ΓΚΑΡΑΖ 300 περίπου θέσεων και από τα 21 στρέμματα τα 16 διατίθεντο για κατασκευή ενός ενιαίου αθλητικού χώρου.

Για ποιο λόγο κύριε Δήμαρχε προτιμήσατε την ανακοίνωση σε στενό κύκλο και δεν ενημερώσατε το Δημοτικό Συμβούλιο, τον Σύλλογο Πευκακίων και τους Αθλητικούς φορείς της πόλης μας;

Αγία Παρασκευή, 31/3/2018

Κωνσταντίνος Τσιαμπάς
Υποστράτηγος ε.α.
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής
πρ. Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter