Απάντηση με αιχμές από τον Γ. Πατούλη στον Γ. Ιωακειμίδη

Συνεχίζεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη και του προέδρου της ΠΕΔΑ, Γ. Ιωακειμίδη με φόντο ένα άρθρο που έγραψε ο δεύτερο σε ιστοσελίδα της αυτοδιοίκησης και στο οποίο ουσιαστικά αμφισβητούσε την ουσία του κοινού συνεδρίου ΚΕΔΕ- ΕΝΠΕ.

Διαβάστε τη σκληρή απάντηση του Γ. Πατούλη στον πρόεδρο της ΠΕΔΑ και δήμαρχο Νίκαιας Ρέντη, Γ. Ιωακειμίδη:

 

Δεν ήταν στις προθέσεις μου να εμπλακώ σε μια προσωπική αντιπαράθεση με τον κ. Ιωακειμίδη. Ιδιαίτερα, την παραμονή της πιο κρίσιμης ίσως έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ, στην οποία θα συζητήσουμε τις θέσεις της αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, για το νέο μοντέλο Αυτοδιοικητικής Διακυβέρνησης, ενόψει του κοινού συνεδρίου που διεξάγουμε για πρώτη φορά στα αυτοδιοικητικά χρονικά, με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος.
Όμως είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω. Αφενός για να υπερασπιστώ το κύρος του θεσμού που υπηρετώ με συνέπεια πάνω από 20 χρόνια. Αλλά κυρίως , για να υπερασπιστώ την προσπάθεια που έχουμε καταβάλλει σαν Διοίκηση από το 2015, για να αναβαθμίσουμε το κύρος της ΚΕΔΕ, σε συνεργασία με όλες ανεξαιρέτως τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις που συμμετέχουν στο Διοικητικό μας Συμβούλιο.

Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι από το 2015 ως σήμερα , η παράταξη που έχει την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ, έχει επιδιώξει με επιτυχία να ενώσει την πλειοψηφία των αυτοδιοικητικών παρατάξεων που συμμετέχουν στο Δ.Σ. , πετυχαίνοντας ευρύτατες συναινέσεις πάνω σε όλα τα κρίσιμα για την αυτοδιοίκηση ζητήματα.
Πετύχαμε επίσης , με τη συνεργασία όλων των παρατάξεων, να καταστήσουμε την ΚΕΔΕ ισότιμο συνομιλητή της Κυβέρνησης και βασικό θεσμικό συνεργάτη όλων των σημαντικών κοινωνικών κι επαγγελματικών φορέων της χώρας. Η προσπάθεια μας αναγνωρίζεται από τους πολίτες και τις τοπικές μας κοινωνίες. Είμαστε η ισχυρή φωνή της αυτοδιοίκησης , η οποία λαμβάνεται σοβαρά υπόψη πριν παρθούν κρίσιμες για το μέλλον των τοπικών μας κοινωνιών αποφάσεις , από το Κεντρικό Κράτος. Ενώ, με τις δράσεις εξωστρέφειας που έχουμε αναπτύξει αυτά τα 2,5 χρόνια, έχουμε καταφέρει να ενισχύσουμε και το διεθνές κύρος της ελληνικής αυτοδιοίκησης.
Σήμερα η φωνή της ΚΕΔΕ ακούγεται δυνατά στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Σε αντίθεση με το πρόσφατο , προ του 2015 παρελθόν, όταν ο κ. Ιωακειμίδης συμμετείχε στα όργανα μιας άνευρης κι άφωνης ΚΕΔΕ, που ελάχιστα έπραττε για να αποτρέψει την υποβάθμιση στην οποία είχε περιέλθει η αυτοδιοίκηση, εξαιτίας των κυβερνητικών αποφάσεων.
Δεν μειώθηκε αναίμακτα επί των ημερών της σημερινής Διοίκησης της ΚΕΔΕ η χρηματοδότηση των Δήμων κατά 60%. Αυτό έγινε με τις προηγούμενες διοικήσεις. Στη δική μας Διοίκηση, αντισταθήκαμε κι αποτρέψαμε τη δέσμευση των ταμειακών μας διαθέσιμων. Ας μην μας συγκρίνει ο κ. Ιωακειμίδης κι ας μην αναρωτιέται αν έχει βγει κερδισμένη η αυτοδιοίκηση αυτά τα χρόνια, την γνωρίζει την απάντηση.

Όσον αφορά την επαναλαμβανόμενη γκάφα του να ζητά αναβολή της γενικής συνέλευσης γιατί δεν μας έχει δοθεί το νομοσχέδιο, του επαναλαμβάνω ότι δεν είναι σκοπός αυτής της συνέλευσης το νομοσχέδιο. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την ενότητα της αυτοδιοίκησης και την επιμονή μας να γίνει πράξη η μεταρρύθμιση στη λειτουργία του Κράτους. Δεν μας ενδιαφέρουν οι προθέσεις και ο πολιτικός σχεδιασμός του κου Υπουργού των Εσωτερικών. Έχουμε το δικό μας μεταρρυθμιστικό σχέδιο και τον δικό μας, αυτοδιοικητικό μηχανισμό.
Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις δύο άνθρωποι ζήτησαν να αναβάλλουμε τη συνέλευση και το κοινό μας συνεδριο με την ΕΝΠΕ. Ο κ. Σκουρλέτης και ο κ. Ιωακειμίδης. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Όπως δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Ιωακειμίδης επέλεξε να καταλογίσει στην  ΚΕΔΕ ευθύνες για την έλλειψη διαλόγου με την Κυβέρνηση, ενώ γνωρίζει ότι εμείς έχουμε εδώ κι ένα χρόνο καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις για το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης.
Ξεκαθαρίζω λοιπόν ότι όσο εγώ είμαι Πρόεδρος στην ΚΕΔΕ και Διοίκηση η παράταξη «Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση», δεν θα γίνουμε ούτε «λαγοί», αλλά ούτε και «Δούρειοι Ίπποι» καμιάς κυβέρνησης, κανενός κόμματος.

Υ.Γ. Η αναφορά του κ. Ιωακειμίδη ότι αντιλαμβάνομαι το Συνέδριο με την ΕΝΠΕ ως ευκαιρία προβολής μου, το εκλαμβάνω ως ανέκδοτο. Ιδιαίτερα γιατί προέρχεται από έναν συνάδελφο που από την πρώτη μέρα που ανέλαβε Πρόεδρος της ΠΕΔΑ, στέλνει διαρκώς δελτία τύπου με τη φωτογραφία του για να προβάλλει είτε τις συναντήσεις του με συναδέλφους. Είτε εκδηλώσεις δημοσίων σχέσεων και μηδενικής πολιτικής ουσίας με μέλη της κυβέρνησης και ακροατήριο, συναδέλφους μας.

Home