Επιτέλους ξεκίνησε η ανακατασκευή στο γήπεδο 5Χ5 του 7ου δημοτικού σχολείου

Γράφει η Λένα Μαρκή

Χρειάστηκαν 2 ολόκληρα χρόνια για να εξευρεθούν μέσω της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) τα 50.000€ για την ανακατασκευή των ανοικτών γηπέδων 5Χ5 στα δημοτικά σχολεία 7ο και 9ο. Δύο χρόνια μέσα στα οποία βρέθηκαν ιδίοις πόροις 100.000€ για να χρηματοδοτήσει ο Δήμος το “δωρεάν” φεστιβάλ της ΕΡΤ. Σημειωτέον ότι το τελικό ποσό για τα γήπεδα θα ήταν πολύ μικρότερο μετά την καθιερωμένη έκπτωση από τον εργολάβο.

Ήταν 31-5-2016 όταν στο δημοτικό συμβούλιο ακούγαμε από τη δημοτική Αρχή ότι το καλοκαίρι του 2016 θα ανακατασκευαστούν τα “γηπεδάκια”. Έφτασε 23-4-2018 για να καταφέρει Δήμος να ξεκινήσει τις εργασίες ανακατασκευής.

Από το Σεπτέμβριο του 2016 ξεκίνησε το aparaskevi-images.gr να σας ενημερώνει με στοιχεία που δεν θα έβλεπαν ποτέ το φως της δημοσιότητας. Βρέθηκαν ευτυχώς κάποια από τα αξιόλογα μέλη της αντιπολίτευσης μαζί με εμάς που φωνάζαμε για να μην πιαστεί η δημοτική Αρχή στον ύπνο και χαθεί η χρηματοδότηση από τη Γ.Γ.Α. παραμονές Χριστουγέννων. Ένας αγώνας δρόμου και ένα τακτικό “σπρώξιμο” προς το Δήμο για να έχουμε σήμερα το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι εργασίες ξεκίνησαν με την αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο 7ο δημοτικό  και σύντομα οι μαθητές θα έχουν τον χώρο που αρμόζει για να αθλούνται και να διασκεδάζουν με κανόνες ασφαλείας.

Τώρα μένει να δούμε το αποτέλεσμα και ευχόμαστε να είναι αυτό που υποσχέθηκαν.

ΕΔΩ μπορείτε να παρακολουθήσετε τα “σαράντα κύματα” που πέρασε το έργο μέχρι σήμερα.