Προβλήματα στον Αη Γιάννη, απούσα η δημοτική Αρχή σύμφωνα με την Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου

Πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου “Άγιος Ιωάννης” στα γραφεία του συλλόγου, την Κυριακή 17-6-2018.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης έγινε οικονομικός απολογισμός της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου παρουσία των μελών του. Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις που έγιναν τόσο από τον έως τώρα πρόεδρο κ. Παναγιώτη Βαβουγυιό, αλλά και μελών όπως ο κ. Ευάγγελος Θεοδοσόπουλος και άλλοι, τα συμπεράσματα είναι τα εξής:

Η περιοχή του Αγίου Γιάννη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα καθημερινότητας, πέραν των ήδη γνωστών από σειρά ετών, όπως η διαμπερή κυκλοφορία, η συγκέντρωση περιθωριακών ατόμων στην πλατεία, οχλαγωγία, κ.λπ.. Αντιμετωπίζει προβλήματα όπως τα κατεστραμμένα πεζοδρόμια που εμποδίζουν τη βαδισιμότητα, την διέλευση του λεωφορείου ανά 45 λεπτά, κ.α., στα οποία η δημοτική Αρχή είναι απούσα. Μίλησαν για μια δημοτική Αρχή που δεν κάλεσε το Σύλλογο στη συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα και χωρίς θέληση για σωστή επικοινωνία με το Σύλλογο και τους κατοίκους. Όσον αφορά τους κατοίκους αναφέρθηκε ότι προβάλουν αντιδράσεις για τη δημιουργία του Ναΐσκου μέσα στο Κοιμητήριο και γι’ αυτό καθυστερεί τις όποιες ενέργειες η δημοτική Αρχή, έχει χαθεί δε κάθε ελπίδα κατασκευής του, όπως και για το κολυμβητήριο.

Δεν συμφωνούν με το σχεδιασμό της δημοτικής Αρχής για την ανάπλαση της πλατείας του Αη Γιάννη, η οποία αποτελεί δωρεά του Συλλόγου προς το Δήμο, με προϋποθέσεις, και τόνισαν ότι θα εναντιωθούν. Όπως χαρακτήρισαν και την αγορά του κτήματος και της βίλας Ιόλα ως μη ορθή και ασύμφορη για το Δήμο κίνηση της δημοτικής Αρχής.

Σύμφωνος στα ανωτέρω είναι και ο πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και κάτοικος της περιοχής, κ. Αντώνης Σιδέρης.

Με τη λήξη της συνέλευσης ξεκίνησαν οι εκλογικές διαδικασίες του συλλόγου.