Απάντηση σε δημοσίευμα της «ΝΙΚΗΣ» από την παράταξη “Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή” (VD)

 

Αγία Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2018

Με έκπληξη είδαμε πρόσφατα να κυκλοφορεί ένα δελτίο τύπου της παράταξης «Νίκη για την Αγία Παρασκευή», του νυν δημάρχου κ. Σταθόπουλου, το οποίο στοχοποιεί την παράταξη μας για «κραυγαλέα κομματικοποίηση», αναφερόμενο στην παρουσία του πρώτου ομιλητή της εκδήλωσης μας και τονίζοντας ότι θα «αντιπαλέψουν αυτές τις λογικές σταθερά, καθημερινά και αταλάντευτα».

Θα θέλαμε να επισημάνουμε λοιπόν πως η ιδιότητα του κ.Φορτσάκη ως πρώην πρύτανη του ΕΚΠΑ αλλά και διακεκριμένου καθηγητή της νομικής, έχει βαρύνουσα σημασία για μας, πέρα και πάνω από κομματικές ταμπέλες. Η Νέα Αρχή για την Αγία  Παρασκευή όπως ανέφερε και ο κ. Οικονόμου στην ομιλία του, θα γίνει «με νέα  πρόσωπα στην πρώτη γραμμή, ενώνοντας πολίτες απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους, γιατί η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι πάνω από κόμματα και διαχωριστικές γραμμές».

Η δημοτική παράταξη Νίκη, εκτός  από την απώλεια της πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο έχει απολέσει και την μνήμη και τη ψυχραιμία της. Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς δεν την έχουν απολέσει οι δημότες οι οποίοι δεν ξεχνούν τους πανηγυρισμούς  κορυφαίων στελεχών του Σύριζα στις εκλογές του 2014 μεταμεσονύκτια ώρα «εκτός από τη περιφέρεια της Αττικής κερδίσαμε και το Δήμο της Αγίας Παρασκευής!!!». Ας μη μιλούν για κομματισμό αυτοί που έχουν στη κυριολεξία ταυτισθεί με το κομματικό κράτος. Αυτοί που δεν τολμούν να τοποθετηθούν και να κριτικάρουν τον Κλεισθένη του κ. Σκουρλέτη. Ο μανδύας της δήθεν υπερκομματικής παράταξης έχει καταπέσει προ πολλού.

Κατανοούμε φυσικά την ανάγκη της διοίκησης του δήμου να διαφημίσει το έργο που κάνει τα τελευταία χρόνια ή όποιο τέλος πάντων καταφέρει να ολοκληρώσει, αλλά η επίθεση σε μια άλλη νέα παράταξη για να το πετύχει αυτό, είναι μια τακτική πρωτόγνωρη και ανεξήγητη.

Και επειδή μιλάμε για έργα, ας μας επιτραπεί να θέσουμε κάποια ερωτήματα:

Γιατί δεν αξιοποιήθηκαν το θεσμικό πλαίσιο και η τεχνογνωσία που κοινοποίησε η ΚΕΔΕ και αφορά στην προώθηση προγράμματος αντικατάστασης λαμπτήρων φωτισμού, για την εξοικονόμηση ενέργειας (κατά 70% περίπου); Ας απολογηθούν στους δημότες και ας αναφέρουν πόσο ζημιώνεται κατ΄έτος ο Δήμος από αυτή τους την ανεπάρκεια και ολιγωρία.

Αναφέρονται στην ολοκλήρωση του ΕΠΑΛ (πρώην Μπαρμπίκα) προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρω στη δημοπράτηση, χωρίς όμως να εξηγούν ότι είναι αναγκαία και επιβεβλημένη υποχρέωση της ΚΤ.ΥΠ να ολοκληρώσει μια έκπτωτη εργολαβία, που ο αυξημένος προϋπολογισμός της οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε ζημιές που προκλήθηκαν από την εγκατάλειψη και απαξίωση του αρχικού εργοταξίου. Ζημιές που τελικά επιβάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή τον έλληνα φορολογούμενο.

Επίσης, ας αναφερθεί ένα έργο που να μειώνει το περιβαλλοντικό  και ενεργειακό αποτύπωμα του δήμου ή ένα έργο σχεδιασμού και εγκατάστασης ανανεώσιμης πηγής  ενέργειας σε δημόσιο κτίριο.

Όπως επίσης, δεν βλέπουμε ολοκληρωμένη μελέτη ή σχεδιασμό αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης μας, ένα πρόγραμμα κατασκευής θέσεων στάθμευσης ή λειτουργίας δημοτικής συγκοινωνίας.

Ας μας δείξουν ένα αξιόπιστο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των απαραίτητων και βασικών υποδομών για τα Πευκάκια. Ας ολοκληρώσουν επιτέλους τη μελέτη του κολυμβητηρίου, μετά τις παλινωδίες τους με τις περίφημες μελέτες βιωσιμότητας. Ας σταματήσουν να οικειοποιούνται σχεδιασμούς προηγούμενων διοικήσεων και να πανηγυρίζουν για μικροεπεμβάσεις ρουτίνας. Ας εξηγήσουν αναλυτικά πώς θα αντιμετωπίσουν τα μεγάλα λειτουργικά έξοδα νέων νομικών προσώπων που σχεδιάζουν για να βολέψουν ημετέρους.

Επαίρονται για την ανάπλαση 2 χιλιομέτρων πεζοδρομίων, όταν πάνω από 30 χιλιόμετρα είναι σε άθλια κατάσταση και επικίνδυνα όχι μόνο για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, αλλά για όλους μας! Και όλα αυτά λίγους μήνες πριν τις εκλογές… Δυστυχώς,  με τη πολιτική τους και τις ατυχείς αποφάσεις τους έχουν υποθηκεύσει τα οικονομικά και το μέλλον του Δήμου.

Όλα αυτά τα προβλήματα λοιπόν και άλλα τόσα που ταλανίζουν την πόλη μας και ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Οικονομου, καθώς και η επίλυση τους που θα παρουσιαστεί  αναλυτικά στο πρόγραμμα μας το φθινόπωρο, αφορούν όλους μας. Όλους τους δημότες, πέρα από κομματικές  τοποθετήσεις.

Παρ’ όλα αυτά, εμείς τους ευχόμαστε καλή δύναμη για το τέλος της θητείας τους, με όσο το δυνατόν περισσότερα ολοκληρωμένα έργα προς όφελος των πολιτών. Η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των δημοτών θα πρέπει να μας ενώνει παρά να μας χωρίζει και γι’ αυτό θα μας βρουν αρωγούς σε όποια προσπάθεια, όποτε και αν επιχειρήσουν να το κάνουν.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνδυασμός «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή»