Δημοσκόπηση PULSE για τον ΣΚΑΪ: Διευρύνεται η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

5248

Στην πρόθεση ψήφου, στις 11,5 ποσοστιαίες μονάδες (12,5% με αναγωγή) εκτιμάται η διαφορά μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, που παρουσιάστηκε στις ειδήσεις του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη στις 24 με 26 Ιουνίου, λίγα μόνο εικοσιτετράωρα μετά τη συμφωνία του Eurogroup της 21ης Ιουνίου.
Διευρύνεται η “ψαλίδα” ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται στην «πρόθεση ψήφου» με 31% έναντι 19,5% του ΣΥΡΙΖΑ, ΧΑ και ΚΙΝΑΛ καταγράφουν από 6,5%, το ΚΚΕ σημειώνει 5,5%, η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει 2%, οι ΑΝΕΛ δεν ξεπερνούν το 1,5% όσο και η Ελληνική Λύση. ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Πλεύση Ελευθερίας σημειώνουν από 1%.

Στην «πρόθεση ψήφου (με αναγωγή επί των εγκύρων)», η ΝΔ καταγράφει 34% έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ, από 7,5% καταγράφουν ΧΑ και ΚΙΝΑΛ, 6% σημειώνει το ΚΚΕ, 2,5% συγκεντρώνει η Ένωση Κεντρώων, 1,5% σημειώνουν οι ΑΝΕΛ και η Ελληνική Λύση, από 1% ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Πλεύση Ελευθερίας.

Στην «παράσταση νίκης», η διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται στις 35 ποσοστιαίες μονάδες με 58% για τη ΝΔ και 23% για τον ΣΥΡΙΖΑ (έναντι 56% και 22% στη σφυγμομέτρηση του Μαΐου). 14% δεν απαντά για την παράσταση νίκης, ενώ 5% εκτιμά ότι θα κερδίσει τις εκλογές άλλο κόμμα.

«Καταλληλότερος πρωθυπουργός», σύμφωνα με τους ερωτηθέντες είναι ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, συγκεντρώνοντας ποσοστό 33%, έναντι 23% του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. 37% των πολιτών δεν θεωρεί κανέναν από τους δύο καταλληλότερο, ενώ 7% δεν απαντά στην ερώτηση.