Έγκριση μελέτης για … ένα άλλο κολυμβητήριο!!! (VD)

Γράφει η Λένα Μαρκή

Η δημοτική Αρχή θεώρησε σωστό να προβεί σε ανακοίνωση στη σελίδα του Δήμου σχετικά με την έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο της Μελέτης σκοπιμότητας της Τεχνικής Υπηρεσίας  για την αποπεράτωση του κολυμβητηρίου με την οποία τεκμηριώνεται η αναγκαιότητα και η πολλαπλή ωφελιμότητά του, καθώς και  την προεκτιμώμενη αμοιβή  για  την εκπόνηση της μελέτης αποπεράτωσης. Όπως καταλήγει, η εκπόνηση της μελέτης αποτελεί απολύτως αναγκαία συνθήκη για τη χρηματοδότηση  της αποπεράτωσης του Κολυμβητηρίου.

Παρέλειψε όμως να ενημερώσει τους δημότες και τους κατοίκους γενικότερα αυτής της πόλης για το σημαντικότερο. Ότι οι μελέτες (και αυτή της Βιωσιμότητας που είχε παρουσιαστεί παλαιότερα) αναφέρονται σε ένα κολυμβητήριο με κλειστή πισίνα 35 μέτρων, όμως, όπως τόνισε ο κ. Κώστας Κρητικίδης «Δεν αποφάσισε ποτέ το δημοτικό συμβούλιο την αλλαγή της μελέτης από 50αρα πισίνα σε 35αρα!!!! Έμεσα προέκυψε από τη μελέτη βιωσιμότητας, όπου παρουσιάστηκε μια μελέτη βιωσιμότητας για κλειστή πισίνα 35 μέτρων».

Στην ουσία δηλαδή το δημοτικό συμβούλιο κατά πλειοψηφία ενέκρινε μελέτη πάνω σε μη ισχύοντα δεδομένα και μην τηρώντας τις διαδικασίες. Προφανώς η Περιφέρεια και η κ. Δούρου δεν έχουν γνώση ότι οι διαστάσεις πάνω στις οποίες στηρίζεται η μελέτη που προτίθενται να χρηματοδοτήσουν, δεν έχουν εγκριθεί από το Δ.Σ..

Επίσης η δημοτική Αρχή παρέλειψε να αναφέρει ότι τουλάχιστον τρεις παρατάξεις τις αντιπολίτευσης θεώρησαν το κόστος για τη μελέτη (περί το 1.200.000€) υψηλό για όσα περιγράφει ο τίτλος του θέματος, με τον κ. Κρητικίδη να δηλώνει ότι ευτυχώς υπάρχουν και οι εκπτώσεις, ότι έθιξαν το γεγονός ότι υπάρχουν ήδη μελέτες από το παρελθόν που έχουν τεθεί στο περιθώριο και αναρωτήθηκαν ποιο θα είναι και αν υπάρχει επόμενο βήμα, αφού το κολυμβητήριο απασχολεί επί μεγάλη σειρά ετών χωρίς να υπάρχει σημαντικό αποτέλεσμα. Όπως είπε κι ο κ. Αντρέας Γκιζιώτης δεν έχει γίνει ούτε καν διαβούλευση, παρότι ζητήθηκε από τους κατοίκους της περιοχής. Ο κ. Βασίλης  Ζορμπάς δε, συμπέρανε ότι πρόκειται για προεκλογική καμπάνια της Διοίκησης, εφόσον δεν γίνεται σαφές τι θα κάνουμε μετά την μελέτη.

Κάποια στιγμή η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το ΣΥΡΙΖΑ, τις προγραμματικές συμβάσεις, την Περιφέρεια και τη στήριξη προς την Περιφερειάρχη κ. Δούρου από τον κ. Σταθόπουλο, αναγκάζοντας το Δήμαρχο να αναφερθεί ξανά στην πολυχρωμία της παράταξης «Νίκη των πολιτών». Ο κ. Κρητικίδης όμως για να σταματήσει το θέμα εκεί είπε πως  «ράμματα για τη γούνα της Δούρου και του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε πάρα πολλά ο καθένας από μας, αλλά τώρα μιλάμε για το κολυμβητήριο» και ο κ. Γκιζιώτης έκανε σαφές ότι η πολυχρωμία δεν κρίνει μια παράταξη ως αποτελεσματική.

Προεκλογική μελέτη ή όχι, σημασία έχει ότι για μία ακόμα φορά η (πρώτη φορά Αριστερά) δημοτική Αρχή του κ. Σταθόπουλου κινείται σπασμωδικά, χωρίς σχέδιο και χωρίς να τηρεί την πεπατημένη ως έχει υποχρέωση. Σε τι μπελάδες μπορεί να οδηγήσει αυτό στο μέλλον σαφώς αφορά εκείνον και τους δημοτικούς συμβούλους της περιόδου της θητείας του που ψήφισαν θετικά.

Πηγή βίντεο: Local TV