Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για την κατασκευή του 14ου νηπιαγωγείου στα Πευκάκια

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Παρασκευής στις 27 Αυγούστου εγκρίθηκε από την αρμόδια διαχειριστική αρχή του ΕΣΠΑ η χρηματοδότηση με 1.000.000 € της ανέγερσης του 14ου Νηπιαγωγείου στο Οικοδομικό Τετράγωνο 328 Α στα Πευκάκια. Το έργο θα κατασκευαστεί  από την  «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» – ΚΤ.ΥΠ (πρ. ΟΣΚ) και σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την δημοπράτηση του.

Σύμφωνα με το υπάρχον σχέδιο (ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΟΜΗΣΗΣ ΑΡ. 57, 17 Απριλίου 2014) στο Ο.Τ. 328, που περικλείεται από τις οδούς Αγ. Βασιλείου, Φαιστού, Σοφοκλή και Κάδμου, υπάρχουν δύο χρήσεις: κατασκευή ενός παιδικού σταθμού και ενός νηπιαγωγείου.

Την μελέτη και την υλοποίηση του νηπιαγωγείου είχαν αναλάβει οι ΚΤ.ΥΠ., ενώ την υλοποίηση του παιδικού σταθμού (διώροφος, προϋπολογισμού 1.419.231,75 €) έχει αναλάβει η Περιφέρεια, τον οποίο μάλιστα είχε εντάξει από το 2015 στα έργα που θα χρηματοδοτούσε στο Δήμο Αγίας Παρασκευής. Παρόλα αυτά εν έτη 2018 και ενώ η μελέτη είναι καθόλα έτοιμη από την προηγούμενη Διοίκηση Ζορμπά, δεν έγινε καμία κίνηση προς την κατεύθυνση κατασκευής του.

Είναι ελπιδοφόρο, ότι τουλάχιστον οι Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. μετά την αποπεράτωση του Επαγγελματικού Λυκείου (πρώην Μπαρμπίκα), οδεύουν στην ανάπτυξη των σχολικών υποδομών στην πόλη μας με τη δημιουργία και του νηπιαγωγείου.