Αλλαξοπίστησε … αλλά «έφαγε πόρτα» στο Μετρό

φωτογραφία: mad TV

Γράφει η Λένα Μαρκή

Ειλικρινά ο αγαπητός Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος δεν σταματά να με εκπλήσσει!

Οι ιδέες του, οι δράσεις του, οι ανακοινώσεις του είναι άνευ προηγουμένου τουλάχιστον για τον Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Εξέδωσε λοιπόν ανακοίνωση, όπου μας κάνει γνωστή τη συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αττικό Μετρό Α.Ε. Θεόδωρο Παπαδόπουλο, κατά την οποία ο κ. Δήμαρχος εξέφρασε το αίτημα για δημιουργία σταθμού του Μετρό στην Κεντρική Πλατεία Αγίας Παρασκευής, προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα οι κάτοικοι της πόλης. (!!!)

Σύμφωνα δε με την ίδια ανακοίνωση «έφαγε πόρτα», αφού ευγενικά μεν αλλά σαφώς ο κ. Παπαδόπουλος του απήντησε πως μετρό στην πλατεία … δεν έχει. Συγκεκριμένα του είπε ότι λόγω δημιουργίας του σταθμού «Αγία Παρασκευή» στη σημερινή του θέση, τεχνικά δεν είναι δυνατή, σήμερα, η δημιουργία σταθμού στην Κεντρική Πλατεία και σύνδεσή με το υπάρχον δίκτυο. Στο μέλλον, στα πλαίσια της ανάπτυξης του δικτύου η οποία θα γίνει με εκπόνηση επικαιροποιημένης Μελέτης Ανάπτυξης Μετρό, θα εξεταστεί η κάλυψη της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αγίας Παρασκευής, με προτεραιότητα τη δημιουργία σταθμού στην Πλατεία. 

Το ότι έγινε μια προσπάθεια και δεν απέδωσε καρπούς δεν είναι κακό, ούτε πρωτότυπο. Αυτό που άφησε άφωνους τους γνωρίζοντες την ιστορία του μετρό στην Αγία Παρασκευή, είναι η ξαφνική αλλαξοπιστία του Δημάρχου πάνω στο θέμα.

Ανατρέχοντας στο παρελθόν της πόλης, τότε (28/2/2000) που μας πρόσφεραν «στο πιάτο» τον σταθμό του μετρό στην κεντρική πλατεία, ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος (τότε αντιπολίτευση) επέλεξε την Ελευθέρα Πεντέλης και την ώρα της ψηφοφορίας απουσίαζε από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, ο δε κ. Γεράσιμος Βλάχος ψήφισε ΟΧΙ. Να θυμηθούμε επίσης τις δηλώσεις του στην τηλεόραση του Kontra ότι η Αγία Παρασκευή είναι ευνοημένη από τη χάραξη του μετρό και πως έχει 4 σταθμούς στα σύνορά της. (Δείτε ΕΔΩ)

Ειλικρινά, το γεγονός με ξεπερνάει.

Ως γνωστόν η επιθυμία για εκλογή είναι ισχυρός παράγων στη διαμόρφωση των αποφάσεων των πολιτικών προσώπων, η προεκλογική περίοδος εν μέρη ξεκίνησε μετά τις διακοπές του καλοκαιριού και η πρώτη «κωλοτούμπα» του ΣΥΡΙΖΑίου Δημάρχου πραγματοποιήθηκε. Μην έχοντας ουσιώδες έργο να παρουσιάσει για την 5ετία της Διοίκησής του, οδηγείται σε κινήσεις απόγνωσης.

Παρακολουθούμε τον κ. Σταθόπουλο να πραγματοποιεί στροφή 180 μοιρών, να αυτοαναιρείται και να αλλάζει τη φιλοσοφία του. Αν αυτό είναι δείγμα του πως θα αντιμετωπίσει την προεκλογική αναμέτρηση, τότε ειλικρινά έχει χάσει το παιχνίδι από τώρα.