Συγχαρητήρια στο Δήμο Πατρέων που μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας Sense.City

Γράφει ο Αθανάσιος Ι. Μπαλάσκας

Συγχαρητήρια στο Δήμο Πατρέων που μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας Sense.City του Πανεπιστημίου Πατρών, καταγράφει τις βλάβες σε διάφορα σημεία της πόλης, καθώς και άλλα προβλήματα των δημοτών και αναλαμβάνει την γρήγορη επίλυσή τους.

Σύνδεσμος Sence.city: https://patras.sense.city/

Θεωρώ ότι η συνεργασία των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης με τα ερευνητικά ιδρύματα και τα Πανεπιστήμια είναι μονόδρομος για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Ιδίως η Αγία Παρασκευή πρέπει να εκμεταλλευτεί το συγκριτικό πλεονέκτημά της που ονομάζεται “Δημόκριτος”, για να μετατραπεί όχι σε smartcity, απλό αντίγραφο άλλων επιτυχημένων Δήμων, αλλά σε ένα δήμο που εκτός από το πολιτισμό να προωθεί την έρευνα, την εκπαίδευση και την καινοτομία. Προτάσεις υπάρχουν, αλλά χρειάζεται θέληση για να ξεπεραστούν παρωχημένες νοοτροπίες και αγκυλώσεις.

Υ.Γ: Πριν τρία χρόνια ο Δημόκριτος συμφώνησε να ενταχτεί το 1ο ΓΕ.Λ. Αγίας Παρασκευής στο Εθνικό Παρατηρητήριο Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας με την προϋπόθεση ότι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα εγγυούνταν την ασφάλεια του εξοπλισμού που θα τοποθετούνταν στην ταράτσα του σχολείου. Η απάντηση του αρμόδιου τμήματος του Δήμου ήταν αρνητική. Η απογοήτευση ήταν μεγάλη. Τα συμπεράσματα δικά σας.

 

Πηγή: ΧρήστηςAthanasiosBalaskasστοFacebook (5-9-2018)