Ανεξάρτητοι: Νίκη για τους δημότες και το Δήμο η υποχώρηση Σταθόπουλου και η αποδοχή της πρόταση μας για το Γιαβάσειο

Επιτέλους σοβαρότητα

Νίκη για τους δημότες και το Δήμο η υποχώρηση Σταθόπουλου και η αποδοχή της πρόταση μας για το Γιαβάσειο

Ιδιαιτέρως σημαντική για το Δήμο μας, είναι η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου για την αξιοποίηση του ακινήτου του Δήμου επί της οδού Ερμού 76, στο Μοναστηράκι (Γιαβάσειο), μέσω της εκμίσθωσής του.

Όχι μόνο γιατί η αντιπολίτευση ανέτρεψε τα αρχικά σχέδια του κ. Σταθόπουλου για ξεπούλημα του ακινήτου, αλλά και γιατί η παρέμβαση μας τον υποχρέωσε να αποδεχτεί  ότι η απόφαση για τους όρους διακήρυξης του σχετικού διαγωνισμού εκμίσθωσης, λόγω της σοβαρότητάς της, δεν θα αποφασιστεί από την Οικονομική Επιτροπή, όπου δεν εκπροσωπείται το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων, αλλά για μεγαλύτερη διαφάνεια θα παραπεμφθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η «μάχη» που έδωσαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεράσιμος Βλάχος, με  κάποιους «πρόθυμους» συμβούλους της πλειοψηφίας, για να μην εγκριθεί η πρόταση μας, αποδεικνύει δυστυχώς, ότι κάποιοι επιμένουν ακόμα να κινούνται στο ημίφως στην Αγία Παρασκευή. Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η επίκληση αστείων επιχειρημάτων (εικόνα 1) για να μην εγκριθεί η πρόταση μας, με αποκορύφωμα το ότι δήθεν ήταν παράνομη;

Μπροστά στο Νόμο, που είναι σαφής, κάτω από την πίεση μας, ο Δήμαρχος αναγκάστηκε  να  «αδειάσει» τον πρόεδρο του Δ.Σ. και πρόσθεσε στην απόφαση ότι την τελική έγκριση στους όρους του διαγωνισμού θα τη δώσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Θεωρούμε την απόφαση αυτή νίκη για τους Δημότες και το Δήμο μας.

Ελπίζουμε ότι ο κ. Σταθόπουλος, έστω και τώρα, θα συνειδητοποιήσει ότι, με τα πολλά λάθη και τις παραλήψεις του, έχει απολέσει οριστικά και αμετάκλητα την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και την εμπιστοσύνη των δημοτών.

Στην Αγία Παρασκευή, δεν ταιριάζει το ημίφως, η απουσία σχεδίου, η εμμονή σε λογικές και νοοτροπίες του χθες. Ταιριάζει το φως, ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός, η αλλαγή που θα φέρει το καινούργιο στην πόλη μας.

Οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αγίας Παρασκευής

Γιάννης Λογοθέτης

Γιάννης Μυλωνάκης

Ελισάβετ Πετσατώδη

Κώστας Χατζηανδρέου

εικόνα 1