Μητέρα: «Πάνω πλατεία Αγ. Παρασκευής έλεος!!!Ας κάνει κάτι ο δήμαρχος κινδυνεύουν τα παιδάκια!!!»

Την επόμενη Κυριακή 11 Νοεμβρίου ο ΣΥΡΙΖαίος Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος ετοιμάζει φιέστα στο αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ για τα έργα που πρόσφερε (; ) στην πόλη τα 4 χρόνια της θητείας του. Υποθέτω ότι θα δείξει, σε όσους κατοίκους παραβρεθούν, – εκτός των γνωστών συμβούλων, παρασυμβούλων και «λοιπών συγγενών» – και αυτές τις φωτογραφίες από την παιδική χαρά στην πλατεία του Αη Γιάννη, που δημοσίευσε γονέας συνοδευόμενες με το σχόλιο «Πάνω πλατεία Αγ. Παρασκευής έλεος!!!Ας κάνει κάτι ο δήμαρχος κινδυνεύουν τα παιδάκια!!!».

Κι όμως πρόκειται για μια “πιστοποιημένη” παιδική χαρά στην Αγία Παρασκευή. Δύο από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο FB στις 3/11/2018

Προφανώς και αυτό έργο δικό του είναι, εννοώντας φυσικά ότι προέκυψε λόγω της αδιαφορίας της δημοτικής Αρχής. Μπορεί ο οποιοσδήποτε να διαπιστώσει ότι δεν πρόκειται για αποτέλεσμα βανδαλισμού, αλλά για φυσική φθορά που παραμελήθηκε και ουδείς αρμόδιος φρόντισε για την αποκατάστασή της.

Οι εικόνες δείχνουν πεντακάθαρα επικίνδυνα παιχνίδια, με σπασμένα ξύλα, με τρύπες, διαβρωμένα από την υγρασία και σκουριασμένα σίδερα. Τις φωτογραφίες δημοσίευσαν και κοινοποίησαν γονείς στο Facebook, αγανακτισμένοι από την κατάσταση και φοβούμενοι για την υγεία των παιδιών τους. Μάλιστα παραλίγο να υπάρξει και σοβαρό ατύχημα, αλλά ευτυχώς το πρόλαβαν οι ίδιοι, όπως αναφέρει δημόσια μια μητέρα:

Α. Χ. «Το γεφυράκι έχει ξηλωθεί ναι αλλά έχουν ανοίξει κ τρύπες! Ένα παιδάκι σαν το δικό μου που είναι 4 μπορεί πανεύκολα το ποδαράκι του να μπει μέσα στην τρύπα κ δεν ξέρω κ εγώ τι μπορεί να παθει! Όπως πήγε να το πάθει κ ο μικρός μου με τον φίλο του ίδιας ηλικίας που ευτυχώς που ήταν μια μαμά εκεί κ μας το είπε κ τρέξαμε να τα κατεβάσουμε! Νυχτώνει νωρίς δεν φαίνεται κ είναι από την πίσω μεριά! Πραγματικά μέχρι να το φτιάξουν κ μέχρι να γινει αυτό να κλείσει! Θα χτυπήσει άσχημα κάποιο παιδάκι!»

Πλείστα τα σχόλια κάτω από αυτή την ανάρτηση που επιβεβαιώνουν ακόμα περισσότερο τα γραφόμενα.

Πρόταση των γονέων είναι να κλείσει η παιδική χαρά μέχρι να φτιαχτεί το γεφυράκι. Όμως μέχρι την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο (Κυριακή 4/11/18, 12:00μ.μ. ) ο χώρος παραμένει σε χρήση, όπως διαπιστώσαμε από την επί τόπου επίσκεψή μας.

 

Τραγικές καταστάσεις

Μάλλον τραγελαφικές θα έπρεπε να πούμε αφού υποτίθεται ότι μιλάμε για μια πιστοποιημένη παιδικά χαρά, από αυτές που υπερηφανεύεται ο κ. Σταθόπουλος ότι απεκατέστησε και πιστοποίησε!!! Σε μια πλατεία που ΘΑ αναπλάσει.

Η αποκατάσταση και η ανάπλαση ήρθε με ένα κομμάτι λεπτό ξύλο και μονωτική πλαστική αυτοκόλλητη ταινία!!!!!!!!!! Αν δεν ήταν τόσο τραγικό, θα ήταν για πάρα πολλά γέλια …..

Αν η κίνηση αυτή έγινε από τις υπηρεσίες του Δήμου, ειλικρινά θα πρέπει να επέμβει πάραυτα και χωρίς δεύτερη κουβέντα ο Εισαγγελέας.

Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να παίζουν με την ασφάλεια των παιδιών και να μην τιμωρούνται. Δεν είναι δυνατόν να μην τηρούνται καν οι νόμιμες διαδικασίες για την ασφάλεια των πολιτών αυτού του Δήμου. Απορώ με ποιο θράσος θα κοιτάξει ο έχων τη γενική ευθύνη ο ΣΥΡΙΖαίος Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος στα μάτια τους δημότες και θα αρχίζει να εκθειάζει τα όσα δήθεν προσέφερε στην πόλη και στην καθημερινότητά τους.

Οι γονείς, δεν είναι άβουλα και άνοα όντα. Είναι άνθρωποι με γνώσεις και ενδιαφέρον. Μα πάνω από όλα είναι γονείς που νοιάζονται για τα παιδιά τους και έχουν αρχίσει να αντιδρούν με πράξεις για όσα θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους. Οι γονείς μιλάνε, κρίνουν και δεν ξεγελιόνται με χορούς και πανηγύρια.

Και άλλες φορές στο παρελθόν το aparaskevi-images.gr επενέβη και δημοσιοποίησε σοβαρότατα προβλήματα στις παιδικές χαρές της πόλης που προήλθαν λόγω πολυκαιρισμού και καιρικών συνθηκών. Κάποια από αυτά αποκαταστάθηκαν και άλλα απλώς μπαλώθηκαν. Η ουσία είναι να υπάρχει έλεγχος από την ίδια τη δημοτική Αρχή και τους αρμόδιους και όχι αδιαφορία. Να ανακαλύπτουν πρώτοι τα προβλήματα και να επεμβαίνουν έγκαιρα και αποτελεσματικά. Δυστυχώς στα 4 τελευταία χρόνια οι αδυναμίες της Διοίκησης Σταθόπουλου αποδείχτηκαν αμέτρητες και επισφαλείς για τους δημότες. Αλλά όπως λένε, ο κόσμος θα κρίνει …