Νέο στέλεχος στη Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή ο Γεώργιος Κόντης

Ο δικηγόρος  Γιώργος Κόντης είναι ένας  εκλεκτός συμπολίτης μας που θα δώσει μαζί μας τη μάχη για μία Νέα Αρχή στην πόλη μας. Με εξαιρετικές σπουδές,εμπειρία,  ήθος και  συγγραφικό έργο με ενδιαφέρουσα θεματολογία είναι βέβαιο ότι θα μας ενισχύσει σημαντικά στην προσπάθεια που κάνουμε. Γιώργο σε καλωσορίζουμε στην παράταξη.

Γιώργος Οικονόμου

Αντιπτέραρχος Μηχανικός ε.α.

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

«Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή»

 

 

Ο Γιώργος Κόντης έκανε την παρακάτω δήλωση:

Μετά από μία δεκαετία γενικευμένης κρίσης, οι πολιτικοί βερμπαλισμοί και τα «κούφια» λόγια, πια, κουράζουν.

Ο Γιώργος Οικονόμου συγκεντρώνει στο πρόσωπό του τα απαραίτητα συνθετικά στοιχεία της σύγχρονης πολιτικής προσωπικότητας, όπως απαιτούν οι κοινωνικές συνθήκες. Διαθέτει ήθος, ακολούθησε και ακολουθεί μία ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία στις Ένοπλες Δυνάμεις και στον Ιδιωτικό Τομέα, έχει δημιουργήσει μια εξαιρετική οικογένεια. Είναι αυτός, που μπορεί να εγγυηθεί, στον μέγιστο βαθμό, την αναγέννηση και τη Νέα Αρχή για το Δήμο μας.

Για τους λόγους αυτούς και τον στηρίζω, ανεπιφύλακτα, στην προσπάθειά του για μια Νέα Αγία Παρασκευή.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Γιώργος Κόντης γεννήθηκε (1974), μεγάλωσε και ζει στην Αγία Παρασκευή. Η οικογένειά του διαμένει στο Δήμο της Αγίας Παρασκευής ήδη από το δεκαετία του ’40. Ως μαθητής υπήρξε για αρκετά χρόνια καλαθοσφαιριστής του Γυμναστικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής. Είναι Δικηγόρος και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2002 και μέλος του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών και είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος (με βαθμό «Άριστα») από την ως άνω Σχολή στο γνωστικό αντικείμενο της Πολιτικής Δικονομίας. Έως τώρα έχει συγγράψει δύο μονογραφίες με θέμα την νομική ισχύ των ηλεκτρονικών εγγράφων (2012) και την κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών (2018). Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων και επιστημονικών σχολίων σε σχέση με το γνωστικό του αντικείμενο σε νομικά περιοδικά της ημεδαπής (όπως η Επιθεώρηση Πολιτικής Δικονομίας) και έχει συμμετάσχει σε τιμητικούς τόμους Καθηγητών της Νομικής Σχολής Αθηνών, αλλά και σε συλλογικά έργα (Ερμηνεία Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, κ.λπ.). Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Δικονομολόγων και συνεργάτης του Ερευνητικού Ινστιτούτου Δικονομικών Μελετών. Μέρος της διδακτορικής του έρευνας πραγματοποιήθηκε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Freiburgτης Γερμανίας. Έχει παρουσιάσει εισηγήσεις σε συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία, ενώ, πλέον, διεξάγει σεμινάρια για δικηγόρους σε ζητήματα που άπτονται του γνωστικού του πεδίου. Ασκεί τη δικηγορία ως μέλος της νομικής υπηρεσίας ελληνικής συστημικής Τράπεζας, αλλά και ως μάχιμος δικηγόρος σε υποθέσεις αστικού και διοικητικού δικαίου. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.