Ποιοι συμμετέχουν την Τετάρτη στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ

Κατεβάζει ρολά το Δημόσιο την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου καθώς η ΓΣΕΕ έχει προγραμματίσει 24ωρη απεργία, με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού. Το ραντεβού δίνεται στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00.

Η ΓΣΕΕ διεκδικεί:

751 ευρώ ενιαίο κατώτατο μισθό
Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας
Εργασία για όλους
Καθολική κοινωνική πρόνοια
Κατάργηση φοροεπιδρομής
Ακατάσχετη πρώτη κατοικία
Τραβούν χειρόφρενα τα μετρό και Ηλεκτρικός
Ακινητοποιημένοι θα μείνουν όλη τη μέρα οι συρμοί του μετρό και του ΗΣΑΠ.

Με ανακοινώσεις τους τα δύο Σωματεία καταγγέλλουν την κυβέρνηση για αντιλαϊκή πολιτική και διεκδικούν «υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, νέο κανονισμό εργασίας, δίκαιο και αξιοκρατικό, προσλήψεις προσωπικού και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο επιβατικό προς τους επιβάτες και ενίσχυση του δημόσιου χαραχτήρα των αστικών συγκοινωνιών».

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρόλεϊ

Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9:00 έως τις 21:00

Δεμένα τα πλοία
Η ΠΝΟ αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία. Η κινητοποίηση περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες πλοίων, θα αρχίσει στις 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 24:00 της ίδιας ημέρας.

Σιγούν τα ΜΜΕ
Τα διοικητικά συμβούλια των συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου θα συμμετάσχουν στην απεργία. Έτσι δεν λειτουργήσουν τα έντυπα, τα ραδιοτηλεοπτικά και τα διαδικτυακά Μέσα την Τρίτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του διασωματειακού οι εργαζόμενοι ζητούν: συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αποκατάσταση του συστήματος που τις στηρίζει, στήριξη των ασφαλιστικών Ταμείων του κλάδου, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, προστασία της πρώτης κατοικίας, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και σταμάτημα της φοροεπιδρομής του εισοδήματος των εργαζομένων.