Αγαπητέ κύριε Πτέραρχε και οι κρίνοντες κρίνονται…

Γράφει η Λένα Μαρκή

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στο aparaskevi-images.gr σχετικά με την εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου Τσακού, αναφερθήκαμε και στην τοποθέτηση του υποψήφιου Δημάρχου κ. Γεώργιου Οικονόμου, επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή».

Επί τη ευκαιρία, να σημειώσουμε ότι ο κ. Οικονόμου ούτε Τσακιώτης είναι, ούτε εγγεγραμμένο μέλος του συλλόγου, πάρα ταύτα του δόθηκε η ευκαιρία να απευθυνθεί στους παραβρισκόμενους στο τέλος των επιμέρους ομιλητών.

Σήμερα λοιπόν, λάβαμε στο e-mail της ιστοσελίδας τα σχόλια του Γραφείου Τύπου της παράταξης «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή», σχετικά με όσα γράψαμε στο άρθρο και αφορούσαν τον κ. Οικονόμου, τα οποία και δημοσιεύουμε. Όμως, επιβάλλεται να διευκρινίσουμε πριν ορισμένα πράγματα που ως νέα παράταξη προφανώς δεν έχει αντιληφθεί σχετικά με το aparaskevi-images.gr.

Η ιντερνετική ενημέρωση που προσφέρει η ιστοσελίδα μας είναι ανοιχτή για όλους χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς «παιχνίδια». Δημοτικές παρατάξεις, σύλλογοι, φορείς, εκκλησία, κ.λπ. έχουν προβάλει τις θέσεις και τις απόψεις τους χωρίς λογοκρισίες και άλλους περιορισμούς. Σε περίπτωση όμως που η ιστοσελίδα, όπως έχει εκ του νόμου δικαίωμα, διακρίνει πως ένα κείμενο, ένα έγγραφο ή άλλο διαδικτυακό επικοινωνιακό υλικό που αποστέλλεται σε αυτή προς δημοσίευση, ενέχει τον κίνδυνο δικονομικών διώξεων, είναι στη θεσμική υποχρέωσή της να μην προβεί στη δημοσίευσή του.

Όσον αφορά τα περί «φιλοξενίας» εξαρτάται από το που θέλει κανείς να «φιλοξενηθεί». Στις αίθουσες των ποινικών δικαστηρίων; Στις αίθουσες των αστικών δικαστηρίων; Ή στον Κορυδαλλό;

Η «λογοκρισία» συνταγματικά ούτως ή άλλως δεν προβλέπεται-απαγορεύεται και εκ των πραγμάτων δεν ασκείται ποτέ από Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία αποτελούν οιονεί προπύργια της Ελευθερίας του λόγου και της Ανεξαρτησίας της Ελευθερίας της γνώμης. Συνεπώς η φθηνή αυτή δικαιολογία αποτελεί ποινικά συκοφαντική έκφραση κατά της Ελευθερίας των Μέσων Ενημέρωσης. Άλλωστε ήδη στο aparaskevi-images.gr έχουν δημοσιευτεί 31 ανακοινώσεις του εν λόγω συνδυασμού και έχουν καταχωρηθεί και με βίντεο τρεις συνεντεύξεις του επικεφαλής της και μάλιστα στο χρονικό διάστημα που κανένα άλλο τοπικό ΜΜΕ δεν τον «φιλοξενούσε».

Σε τελευταία ανάλυση η εγκυρότητα του aparaskevi-images.gr επιβεβαιώνεται από την αντιπαραβολή του κειμένου μας και της ηχογραφημένης ομιλίας του, με την επίσημη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της παράταξης στην οποία αναφέρονται τα ίδια ακριβώς λεχθέντα. Άρα που βρίσκεται η λογοκρισία; Στο κείμενο το δικό μας ή στο κείμενο του Γραφείου Τύπου;

Συμπερασματικά, τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και οι επαΐοντες του Γραφείου Τύπου της «Νέας Αρχής» ας ανατρέξουν στον Κώδικα Δεοντολογίας της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Και στο δια ταύτα η «επικράτεια» του Τύπου είναι ο έλεγχος και η κριτική της εξουσίας, των δημοσίων προσώπων αιρετών και μη. Τελεία και παύλα σε ότι αφορά την … κακή αρχή της «Νέας Αρχής» στις σχέσεις της με τα ΜΜΕ. Τοπικά και υπερτοπικά.

 

Μπορείτε να ακούσετε ακριβώς τι ειπώθηκε από τον κ. Οικονόμου στην ηχητική καταγραφή που δημοσιεύουμε (από το 0:25 και έπειτα):

Ακολουθεί το κείμενο που έλαβε η  ιστοσελίδα από το Γραφείο Τύπου της παράταξης “Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή”:

ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΑΡΘΡΟ AGIAPARASKEVI-IMAGES

Σας στέλνουμε κείμενο που αφορά στα όσα πραγματικά είπε ο επικεφαλής της Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού καθόσον δεν αποδόθηκαν με ακρίβεια στο άρθρο σας.

Πρώτον, “δεν προχώρησε ξεκάθαρα σε μηδενισμό του έργου  των προηγούμενων και νυν Δημάρχου” απλώς έκανε ένα ρητορικό, όπως είπε, ερώτημα στην έναρξη της ομιλίας του “αν θυμούνται κάποιον Δήμαρχο που να μην έταξε την επίλυση όλων των μεγάλων  χρονιζόντων προβλημάτων που αναφέρθηκαν“.

Δεύτερον, δεν συμφώνησε με τον Δήμαρχο για το ΟΤ 118 παρά μόνο στο σημείο ότι τα δάνεια επιβαρύνουν τους δημότες, όπως και το δάνειο για το σχολείο Μακρή λέγοντας μάλιστα ότι “το δωρεάν παιδεία” δεν ισχύει στην Αγία Παρασκευή.

Τρίτον, για το ΕΠΑΛ ανέφερε ότι είναι καλό που έγινε επιτέλους από την ΚΤΥΠ Α.Ε., μετά από περιπέτεια 15 χρόνων. Δεν μπορεί όμως να πανηγυρίζουν γιατί παραδόθηκε στην πραγματικότητα ένα ενεργοβόρο κτίριο για το οποίο η σχολική επιτροπή ζητάει έκτακτη επιχορήγηση για να ανταπεξέλθει. Φορτώνει επομένως ο Δήμαρχος σε μας τους δημότες τη συντήρηση του ενώ το σχολείο εξυπηρετεί και τα παιδιά των γύρω δήμων. Σε άλλους δήμους, όπως το Περιστέρι, η ΚΤΥΠ Α.Ε. το 2016 παρέδωσε το ΤΕΕ ένα υπερσύγχρονο κτίριο μεγαλύτερο από το ΕΠΑΛ της Αγίας Παρασκευής με μια προίκα, ένα εικοσιπενταετές συμβόλαιο που περιλαμβάνει φύλαξη, καθαριότητα συντήρηση (επεμβατική και προληπτική) με φωτοβολταϊκά στη στέγη και συστήματα έξυπνης διαχείρισης.Σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας όπως το απαιτεί ο σχετικός νόμος. Και τα έξοδα βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Επομένως στην Αγία Παρασκευή ο δήμος φορτώνει  τους δημότες με δαπάνες που δεν τους αναλογούν.

Τέταρτον, ο αποκλεισμός από το site agiaparaskevi images το τελευταίο διάστημα δεν αφορά ένα μόνο άρθρο.

Πέμπτο, για τις ανακοινώσεις μας δεν θέλουμε κανενός είδους προστασία, ούτε φυσικά λογοκρισία, υποδείξεις και μαθήματα δεοντολογίας.

Γραφείο Τύπου

Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή