Αφήνει οριστικά την Αντιδημαρχία για χάρη της Περιφέρειας ο Γιάννης Σιδέρης

Στο επόμενο βήμα εν όψει των εκλογικών διαδικασιών του 2019 προχώρησε ο Γιάννης Σιδέρης με την ανακοίνωση της αποχώρησής του από τη θέση του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Ήδη μετά το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ανακοινώθηκε και επίσημα η υποψηφιότητά του ως περιφερειακός σύμβουλος στο πλευρό του Γιώργου Πατούλη. Η υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Αττικής έχει υψηλές υποχρεώσεις και ο κ. Σιδέρης είναι αναγκασμένος να αφιερώσει πολύ από το χρόνο του σε αυτές.

Η ανακοίνωση έγινε από τον ίδιο κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27-12-2018, λίγο πριν εκπνεύσει η χρονιά, μέσα από ένα σύντομο απολογισμό στο έργο της Υπηρεσίας που ηγείτο. Δήλωσε περήφανος για όλα όσα επιτεύχθηκαν και ευχαρίστησε για την συνεργασία τους εργαζόμενους.

Απ’ όσο αντιλαμβανόμαστε ο Γιάννης Σιδέρης θα παραμείνει μέχρι τέλους στην παράταξη της “Νίκης των πολιτών”, αν και δεν γνωρίζουμε κατά πόσο θα τον ωφελήσει ή θα τον βλάψει η παραμονή σε ένα ΣΥΡΙΖΑίο συνδυασμό που παραπαίει και ακολουθεί μια κυβερνητική πολιτική που διαλύει τη χώρα, όταν ο ίδιος προέρχεται από Δεξιά ιδεολογία, είναι μέλος της Ν.Δ., κατεβαίνει υποψήφιος με τη Ν.Δ. και προέρχεται από Δεξιά οικογένεια της Αγίας Παρασκευής με πατέρα τον πρώην Δήμαρχο Αντώνη Σιδέρη.

Πέραν των πολιτικών μπερδεμάτων, η πορεία του Γιάννη Σιδέρη στην Αντιδημαρχία υπήρξε παραγωγική και δημιουργική, στο μέτρο που του επέτρεψε η δημοτική Αρχή Σταθόπουλου. Γιατί μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος είχε παραδεχτεί δημόσια ότι αναγκάζονταν να γίνει “επαίτης” για να γίνουν κάποια πράγματα. Προφανώς με μια άλλη δημοτική Αρχή, με περισσότερη στήριξη να είχε πραγματικά μεγαλουργήσει.