Δήλωση Γιώργου Οικονόμου “Παραχώρηση parking στο σταθμό του Μετρό”

Ο Δήμαρχός μας αφού πρωτοστάτησε πριν πολλά χρόνια στον αγώνα για να μην γίνει ο σταθμός του μετρό της κεντρικής πλατείας πριν από λίγους μήνες σε μία καλοστημένη παράσταση επισκέφθηκε την ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε. και ζήτησε κατασκευή σταθμού στην κεντρική πλατεία!!! Εισέπραξε τότε μία μεγαλοπρεπή άρνηση την οποία προσπάθησε στην ανακοίνωσή του να την διανθίσει με λίγα ψήγματα ελπίδας για το μέλλον, πανηγυρίζοντας μάλιστα γιατί πέτυχε μία έκπτωση 20 % στην χρέωση του parking στον σταθμό του Νομισματοκοπείου.

Τον ερωτούμε ευθέως: έθεσε τότε στην εταιρεία τα προβλήματα της πόλης και ιδιαίτερα της Γαρυττού από την επιβάρυνση της στάθμευσης από τους χρήστες του μετρό;

Συζήτησε το θέμα της παραχώρησης των χώρων στάθμευσης σε ιδιώτες, μιας και το θέμα αυτό ήταν δρομολογημένο από τότε; Δεν μπορεί να ασχολήθηκε μόνο με την περιοχή του Νομισματοκοπείου.

Τώρα πάλι προσχηματικά, προσποιούμενος ότι δεν γνώριζε, ζητά από την εταιρεία και τους συναρμόδιους υπουργούς την ακύρωση του μέτρου.

Αφού άφησε τη πόλη ανοχύρωτη, αφού της στέρησε την δυνατότητα να έχει σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης για να προστατευθούν οι δημότες, αφού αδιαφόρησε εντελώς και δεν συνεργάσθηκε με τον Δήμο Χαλανδρίου τώρα πάλι στο τέλος της πενταετούς θητείας του και ενώ έφθασε ο κόμπος στο χτένι διαμαρτύρεται μόνο και μόνο για το θεαθήναι.

Τον εμπιστεύεστε;

Όπως έχω ξαναπεί η πόλη μας μετά από τόσα χρόνια απραξίας έπρεπε να έχει ένα σοβαρό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) και να υλοποιεί τις αναγκαίες υποδομές. Θέσεις στάθμευσης, πεζοδρόμια, δρόμους, κυκλοφοριακές μελέτες, δημοτική συγκοινωνία και σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης.

Η πόλη μας χρειάζεται οριστικές λύσεις και όχι μπαλώματα Χρειάζεται εμπειρία στην διαχείριση και στον προγραμματισμό. Χρειάζεται πρόσωπα με γνώση και θέληση για να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει. Χρειάζεται μια Νέα Αρχή σε ιδέες, νοοτροπία και πρόσωπα.

Γιώργος Οικονόμου

Αντιπτέραρχος Μηχανικός ε.α.

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

«Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή»