Όταν το δάχτυλο έδειχνε το φεγγάρι, ο Στέφανος κοίταζε το φεγγάρι!

Πολύς λόγος γίνεται και σωστά για τις επιτυχίες του Στέφανου  αλλά κάνει εντύπωση πως τώρα οι όψιμοι υποστηρικτές του προσπαθούν να εξηγήσουν το φαινόμενο Στέφανος Τσιτσιπάς!.

Αποτελεί ιδίωμα των μέτριων ανθρώπων να το ρίχνουν όταν δεν καταλαβαίνουν κάτι στην μεταφυσική!. Δηλαδή ο Στέφανος είναι υπέρανθρωπος είναι ημίθεος είναι, είναι, είναι… Ενώ ο ίδιος  τους έχει εξηγήσει την σημασία που έχει η εκπαίδευση και η γνωση ως η πιο σοβαρή παράμετρος στην εξέλιξη ενός παιδιού ενός αθλητή.

Η σκληρή δουλειά, η πειθαρχία, η διαδικασία της εκπαίδευσης και το πλαίσιο που όλα αυτά συμβαίνουν, είναι αυτά που καθορίζουν την εξέλιξη  και τους στόχους που τίθενται και αναπροσαρμόζονται κάθε φορά. Και ο Στέφανος είναι όλα αυτά.

Τρεις είναι οι πυλώνες στην ανέλιξη ενός αθλητή :
Πρώτον ο ίδιος αθλητής να έχει το ταλέντο δηλαδή να αντέχει την σκληρή δουλειά

Δεύτερον οι γονείς, που όμως πρέπει να αντιλαμβάνονται το τι συμβαίνει και να δίνουν στο παιδί τις σωστές κατευθύνσεις.

Τρίτον η διαδικασία της εκπαίδευσης. Να είναι υψηλού επιπέδου και υψηλών προδιαγραφών!

Εφόσον και οι τρεις πυλώνες στοχεύουν προς την ίδια κατεύθυνση το αποτέλεσμα προδιαγράφεται επιτυχές! 

Ο ίδιος ο Στέφανος παίρνει γνωμικά από την αρχαία ελληνική γλώσσα συνδέοντας τον αθλητισμό και τη γνώση  με τους αθλητικούς στόχους. Θυμίζοντας ότι αθλητισμός και γνώση  είναι το δύο πόδια του ίδιου του σώματος. Έτσι ξεδιπλώνει την ιδιοφυΐα του …
Θα ήθελα να παραθέσω το μήνυμα που του έστειλα την Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018, μετά τις  εμφανίσεις στο Τορόντο ..
 «Η δύναμη του θέλω.. 

Στέφανε μετά τις εκπληκτικές εμφανίσεις σου συνέχισε απτόητος για την πορεία προς την κορυφή! Απέδειξες πως χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια ότι όταν έχεις σχέδιο, πείσμα αλλά με σκληρή δουλειά κι σε απόλυτη αφοσίωση σε αυτό που κάνεις, κανένας και τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει και να σταθεί εμπόδιο στην πορεία σου.. Συγχαρητήρια Στέφανε και τώρα που είσαι στην κορφή όλοι πλέον θα σε αναγνωρίσουν και θα σε σεβαστούν καθώς έκανες ένα μεγάλο δώρο στην Ελλάδα, στην Ελλάδα που αντιστέκεται, στην Ελλάδα που επιμένει.. Καλή συνέχεια..»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΡΚΕΔΑΚΗΣ

Πρόεδρος Ομίλου Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής