Πτυχίο Πολιτικής Προστασίας για παιδιά από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού


Η πρόεδρος Δ.Σ. του ΣΕΟ κ. Λεβίδη, η κ. Γιούτσου μέλος του Δ.Σ., η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής κ. Λεβέντη, ο καθηγητής κ. Λέκκας.

Ένα παραπέρα βήμα προς την ενεργό συμμετοχή του στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και εκτάκτων περιστάσεων κινδύνου, πραγματοποιεί το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (ΣΕΟ) με την θέσπιση Πτυχίου Πολιτικής Προστασίας για παιδιά 5 έως 17 ετών. Το πολύ ενδιαφέρον αυτό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα παρουσιάστηκε από το ΣΕΟ σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η κ. Αγγελική Λεβέντη, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, οι κ.κ. Γρηγόρης Σταμούλης Δήμαρχος Μεγαρέων και Ευάγγελος Μπουρνούς Δήμαρχος Ραφήνας, δύο περιοχών που υπέστησαν βαρύτατα πλήγματα από φυσικές καταστροφές στον χρόνο που πέρασε, ο κ.  Αγγ. Τριπολιτσιώτης, Αρχιπύραρχος, Διεθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πυροσβεστικού Σώματος, εκπρόσωποι των Εθελοντών Σαμαρειτών, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Εκπαιδευτικής Κοινότητας, του Λυκείου των Ελληνίδων και άλλων Οργανώσεων. 

Κεντρικός ομιλητής στην  εκδήλωση αυτή ήταν ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.