Βιογραφικό του ιατρού Μαιευτήρα Γιάννη Αργυρού

Ο Αργυρός Ιωάννης γεννήθηκε στη Σαντορίνη, από πατέρα ιερέα και πολύτεκνη οικογένεια. Είναι Ιατρός Μαιευτήρ – Χειρουργός – Γυναικολόγος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Επιστημονικός Συνεργάτης του Νοσοκομείου ΙΑΣΩ.

Έχει εργασθεί σε πολλά Δημόσια και Ιδιωτικά Νοσοκομεία, όπως στο Υγείας Μέλαθρον, το ΝΙΜΙΤΣ, το Αλεξάνδρα, το Ιασώ General, τη CityClinicκ.ά. Διετέλεσε επί πολλά χρόνια Θεραπευτής Γυναικολόγος στο ΙΚΑ και στη Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ Αγίας Παρασκευής.

Είναιμέλος πολλών επιστημονικών Εταιρειών, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ένωσης Μαιευτήρων Γυναικολόγων Ελλάδος, της Ελληνικής Εταιρείας Υπερήχων κλπ. Έχει διατελέσει Iδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Κέντρου Αποκατάστασης «ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ».

Επιπροσθέτως, έχει συμμετάσχει ως οργανωτής και ως ομιλητής σε πολλά επιστημονικά συνέδρια ελληνικά και διεθνή.

Η ασχολία του με τα κοινά του Δήμου Αγίας Παρασκευής ξεκινά από το 1992. Διετέλεσε επί 20 χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος και τα 12 από αυτάήταν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στις ιδέες του και τις δραστηριότητές του οφείλεται ο θεσμός των ΚΑΠΗ, η Δημοτική Τράπεζα Αίματος, τα Δημοτικά Ιατρεία, το Πνευματικό Κέντρο, η Αδελφοποίηση της Αγίας Παρασκευής, η διασύνδεσή της με το δίκτυο Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο θεσμός του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι » και άλλα.

Είναι παντρεμένος με την Χριστιάνα Μαντζιαφού – Κανελλοπούλου και έχει τρεις κόρες, τη Χριστίνα, την Ευγενία και τη Μαρίζα.