Ας γνωρίσουμε τους υποψήφιους Δημάρχους για το Δήμο Αγίας Παρασκευής

Το νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι» έχει ταράξει για τα καλά τα νερά στο προεκλογικό σκηνικό της χώρας. Δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και το Δήμο Αγίας Παρασκευής, όπου οι υποψήφιοι συνδυασμοί αυξήθηκαν κατά πολύ. Χωρίς βέβαια να αποκλείουμε και κάποια άλλη συμμετοχή της τελευταίας στιγμής ή και κάποια πιθανή αποχώρηση.

Η εμφάνιση νέων υποψηφίων Δημάρχων, αλλά και το διάστημα των 5 ετών από τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές κρίνουν σκόπιμη την παρουσίαση των βιογραφικών σημειωμάτων τους, με σκοπό την ενημέρωση των ψηφοφόρων.

Να επισημάνουμε τα εξής:

Οι υποψήφιοι αναφέρονται κατά αλφαβητική σειρά.

Το βιογραφικό του κ. Κώστα Κρητικίδη αναμένεται να μας αποσταλεί, ώστε να δημοσιευθεί.

Ο συνδυασμός «Φυσάει κόντρα στην Αγία Παρασκευή», όπως μας ενημέρωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία, επιλέγει εκπρόσωπο για το Δημοτικό Συμβούλιο κατόπιν των αποτελεσμάτων των εκλογικών διαδικασιών. Για το λόγο αυτό παρουσιάζουμε μόνο το λογότυπό του.

*********

ΓΚΙΖΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ)

Ανδρέας Γκιζιώτης

Κατάγομαι από την Θίσβη Βοιωτίας, γεννήθηκα το 1957 και κατοικώ στην Αγία Παρασκευή από το 1962 στα όμορφα χρόνια της πόλης μας και την ξέγνοιαστη παιδική ηλικία. Ανατράφηκα με τις αριστερές ιδέες των γονιών μου σε μια δύσκολη ζωή με στερήσεις. Τέλειωσα το 3ο Δημοτικό και το εξατάξιο Γυμνάσιο.

Μαθητής στα 16 χρόνια μου, συμμετείχα στα γεγονότα του Πολυτεχνείου το ‘73 μέρες που με ‘’σημάδεψαν’’ κοινωνικά και πολιτικά. Με την μεταπολίτευση οργανώθηκα στην ΚΝΕ και μετά στο ΚΚΕ.

Σπούδασα Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Όλα τα χρόνια συμμετείχα σε κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες σε φορείς και κινήματα μα πρώτα και πάνω απ’ όλα στον οργανωμένο αγώνα μέσα από το ΚΚΕ για την κατάργηση κάθε εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Ξεχωρίζω το γονεϊκό κίνημα στην Παιδεία, το κίνημα της Ειρήνης, τους πολύχρονους αγώνες για τον Υμηττό μέσα από την Επιτροπή Αγώνα.

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συμμετείχα το 1990 (Δημοτικός Σύμβουλος και αντιδήμαρχος) και σαν επικεφαλής Δημοτικής παράταξης από το 2002.Στις Δημοτικές εκλογές του 2010 η Λαϊκή Συσπείρωση λαμβάνει ποσοστό 13,03% και εκλέγει 2 συμβούλους: Αντρέα Γκιζιώτη και Γεώργιο Τσιμπουκάκη.

Εργάζομαι σαν καθηγητής στη Β/βάθμια εκπαίδευση.

Το πιο σπουδαίο και ακόμα πιο ωραίο που έχω κάνει στη ζωή μου είναι τα τέσσερα παιδιά μου, η Βάλια, ο Κωστής, η Ειρήνη και η Χριστίνα.

*********

ΖΟΡΜΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ πρ. Δήμαρχος (ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ)

Βασίλης Ζορμπάς

Γεννήθηκε στην Ορεινή Ναυπακτία το 1954 και από μικρή ηλικία, ακολουθώντας τις επαγγελματικές μετακινήσεις του πατέρα του ως δημοσίου υπαλλήλου, διέμεινε σε διάφορες επαρχιακές πόλεις της Ελλάδας.
Από το 1975 μέχρι και σήμερα ζει, εργάζεται και δραστηριοποιείται στην Αγία Παρασκευή.
Αποφοίτησε από το Α’ Γυμνάσιο Αρρένων Λαμίας και το 1974 εισήχθηκε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.
Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ,μετέχοντας στους συνδικαλιστικούς αγώνες της γενιάς του με ενεργό δράση στο φοιτητικό κίνημα.
Το διάστημα 1978-1980 εξελέγη μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ε.Φ.Ε.Ε.
Μετά την αποφοίτησή του από την Ιατρική Σχολή Αθηνών υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία.
Το 1990 απέκτησε την ειδικότητα του Πνευμονολόγου στο Ν.Θ.Θ.Α.
Eργάστηκε στο ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής ως Ιατρός Πνευμονολόγος , για 20 χρόνια μέχρι το 2010 –χρονιά που οι πολίτες την Αγίας Παρασκευής τον τίμησαν με το αξίωμα του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής.
Παράλληλα, εργάστηκε ως ιδιώτης Ιατρός με Ιατρείο στο Κοντόπευκο Αγίας Παρασκευής επί 25 χρόνια και επί 10 χρόνια προσέφερε εθελοντική εργασία στα Δημοτικά Ιατρεία.
Το 2001, το ενδιαφέρον του να συμβάλλει πιο ενεργά και να αγωνιστεί για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στην πόλη που αγαπά και ζει για περισσότερα από 35 χρόνια, τον οδήγησε να ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά .
Το 2002 εξελέγη πρωτεύσας Δημοτικός Σύμβουλος.
Το 2003-2004 διετέλεσε Πρόεδρος των Δημοτικών Ιατρείων και του Κ.Α.Π.Η Αγίας Παρασκευής, καθώς και μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΥ.
Το 2004 -2005 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος –Πολιτικής Προστασίας-Καθαριότητας .
Τον Μάιο 2005 παραιτήθηκε από Αντιδήμαρχος και ίδρυσε ως Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος την Δημοτική Παράταξη ΑΚΕΠ(Αδέσμευτη Κίνηση Ενεργών Πολιτών) με κυρίαρχο σύνθημα «Για να χαμογελάσει κάποτε η Κοινωνία πρέπει πρώτα να θυμώσει».
Στις Δημοτικές εκλογές του 2006 διεκδίκησε την ψήφο των συμπολιτών του, εξελέγην Δημοτικός Σύμβουλος και η Δημοτική Παράταξη της οποίας ηγούνταν κατάφερε χωρίς την υποστήριξη κάποιου κομματικού μηχανισμού να συγκεντρώσει το εκλογικό ποσοστό του 7,5%.
Από το 2006 μέχρι και το 2010 από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου έδωσε δυναμικά το «παρών» για τα ζητήματα της πόλης, με έντονη και συνεπή παρουσία στα Δημοτικά Συμβούλια ,καταθέτοντας απόψεις, υποστηρίζοντας με τρόπο ξεκάθαρο τις θέσεις του και έχοντας ενεργό συμμετοχή στις δράσεις του Δήμου.
Το 2010, στηριζόμενος κυρίαρχα από την τοπική κοινωνία και με την υποστήριξη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, εξελέγη Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής.
Το ψηφοδέλτιο που κατέθεσε στους πολίτες ήταν πολυσυλλεκτικό με διακομματική εκπροσώπηση και συμμετοχή όλων των πολιτικών χώρων.
Ο ίδιος προσωπικά και η Δημοτική Ομάδα της οποίας ηγείται αγωνίζεται καθημερινά με πρόγραμμα , συνέπεια και κυρίως με διαφάνεια για να υπηρετήσει το όραμα της «Για την Αγία Παρασκευή, την πόλη μας. Μια πόλη που θα αξίζει στους πολίτες της».
Ανάμεσα στα κυριότερα επιτεύγματα της μέχρι τώρα θητείας του ως Δημάρχου συγκαταλέγονται:
• H έμφαση στην Κοινωνική Πολιτική με υλοποίηση δράσεων συμπαράστασης και προσφοράς σε πολίτες που έχουν ανάγκη στήριξης.
• Η ενοποίηση όλων των υπηρεσιών του Δήμου σε 3 Ν. Π. Δ. Δ. με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία, τον πληρέστερο έλεγχο και τη διασφάλιση της διαφάνειας στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος.
• Το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου με περικοπή των αλόγιστων δαπανών και η παραπομπή στη Δικαιοσύνη των δειγμάτων κακοδιαχείρισης από όπου και αν προέρχονταν.
Είναι παντρεμένος με την Μαρία Αποστόλου και έχει δύο κόρες τη Δήμητρα-Χαριτίνη, απόφοιτη του Χημικού Τμήματος του Πανεπιστημίου και την Έλενα, απόφοιτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου.
Στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με το ψαροντούφεκο και με αγροτικές εργασίες στο κτήμα του στην Εύβοια.

*********

ΚΡΗΤΙΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ)

Κωνσταντίνος Κρητικίδης

Γεννήθηκε στη Σάμο το 1954 και κατοικεί στην Αγία Παρασκευή από το 1965.

Από το 1982 ως Μηχανικός του Δήμου και από το 1994 ως Δημοτικός Σύμβουλος συμμετέχει ενεργά στην αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων και συμβάλλει αποφασιστικά στην αναπτυξιακή προσπάθεια.

Από το 2014 έως σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη “Συμμαχία Ευθύνης”, όπου από τον Δεκέμβριο του 2018 έπειτα, από την αποχώρηση του πρ. Δημάρχου Βασίλη Γιαννακόπουλου, εκλέχθηκε ομόφωνα επικεφαλής της.

2013-2014, Αντιπρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής

2011-2012, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας ζωής

2007-2010, Αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος και μέλος Δημαρχιακής Επιτροπής . 

2003-2007, Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης 

Επαγγελματικά ασχολείται από το 1988 με μελέτες-κατασκευές ιδιωτικών έργων. Είναι παντρεμένος με την καθηγήτρια πιάνου Λένα Κωνσταντίνου και έχει δύο γιους.

*********

ΜΟΥΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ)

Αλέξανδρος Μουστόγιαννης

Ο Αλέξανδρος Μουστόγιαννης γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Γιος του αείμνηστου Γιάννη Μουστόγιαννη, επιχειρηματία της πόλης και της Αικατερίνης Μουστόγιαννη, ιδιωτικού υπαλλήλου. Έχει δυο αδέλφια, τον Δημήτρη 38 ετών, επιχειρηματία και τον Χρήστο 33 ετών, ποδοσφαιριστή.

Φοίτησε στο 2ο Δημοτικό,2ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο της πόλης μας. Ανέπτυξε κοινωνική δράση συμμετέχοντας στα 15μελή μαθητικά συμβούλια ως μέλος και ως Πρόεδρος.

Εργάστηκε στο Υπουργείο Τουρισμού και Πολιτισμού καθώς και στο Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Από το 2015 ιδιοκτήτης της Creative Plan media group εταιρείας διαφήμισης και παροχής υπηρεσιών.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2006 σε ηλικία 22 ετών ήταν 1ος Δημοτικός Σύμβουλος σε ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο της Αγίας Παρασκευής. Το 2008 ήταν 1ος σε ψήφους στις Εκλογές για την ανάδειξη μελών του Τοπικού Συμβουλίου Νέων στην πόλη μας. Το 2010 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος. Πρόεδρος του ΔΣ του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού Αγίας Παρασκευής(2011).

Το 2014 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος ως επικεφαλής της παράταξης “Αγία Παρασκευή μια γενιά μπροστά” και έλαβε 1052 ψήφους και ποσοστό 4,53% και μια έδρα.

 Στον Δήμο της Αγίας Παρασκευής έχει συμμετάσχει και συμμετέχει ως μέλος: ΔΣ ΟΑΔΑΠ, ΔΣ ΠΑΟΔΑΠ, ΔΣ ΠΑΙΣΔΑΠ, Επιτροπή ποιότητας ζωής, Επιτροπή αδελφοποίησης, πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή.

 Μέλος του ΣΒΑΠ(Συνδέσμου Βιώσιμης Ανάπτυξης πόλεων). Μέλος της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Αγίας Παρασκευής 2006-2016. Μέλος του Τομέα Εσωτερικών και του Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ.

 Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια πολιτικής επικοινωνίας στην πόλη Νίκαια της Γαλλίας και στις Βρυξέλλες.

*********

ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ)

Γιάννης Μυλωνάκης

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1977.

Τα μαθητικά μου χρόνια τα πέρασα στα σχολεία της Αγ. Παρασκευής, όπου και τελείωσα το 1ο Λύκειο το 1995.

Οι σπουδές μου…

Αποφοίτησα από το τμήμα Ευρωπαϊκών Σπουδών του Βρετανικού Πανεπιστημίου του Hertfordshire, όπου ειδικεύτηκα σε θέματα που αφορούν τους θεσμούς, την οργάνωση και τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνέχισα τις σπουδές μου στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας.

Μιλάω Αγγλικά και Ιταλικά.

Η επαγγελματική διαδρομή μου…

Η επαγγελματική μου σταδιοδρομία ξεκινά αμέσως μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής μου θητείας, το 2002, ως συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα Ολυμπιακών Αγώνων, ασχολούμενος με θέματα Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων.

Μεταπήδησα στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα στον χώρο της διαφήμισης και του marketing όταν εργάστηκα ως στέλεχος μεγάλης διαφημιστικής εταιρείας.

Στη συνέχεια εργάστηκα στη Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού, όπου ασχολήθηκα με ευρωπαϊκά προγράμματα στον τομέα του πολιτισμού.

Σήμερα είμαι στέλεχος εταιρείας παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών σε επιχειρήσεις και οργανισμούς του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, που ασχολείται κυρίως με συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ, προγράμματα κοινωνικών δομών, καθώς και τη διοργάνωση αθλητικών & πολιτιστικών γεγονότων.   

Η ενασχόληση με τα κοινά…

H ενασχόλησή μου με τα κοινά ξεκινά στο Γυμνάσιο και το Λύκειο ως Πρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου.

Στις δημοτικές εκλογές του 2006 συμμετείχα και εκλέχτηκα για πρώτη φορά και έγινα ο νεότερος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Από το 2007 έως το 2011 υπηρέτησα την πόλη της Αγίας Παρασκευής ως Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού Άθλησης Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΟΑΔΑΠ).

Το 2009 πρωτοστάτησα στην ίδρυση του πανελλαδικού δικτύου αθλητικών οργανισμών «Δίαυλος», στο οποίο εκλέχτηκα αντιπρόεδρος.

Από το 2010 έως το 2012 ενίσχυσα τη διοικητική μου εμπειρία ως άμισθο μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».

Από το 2011 μέχρι το 2014 διετέλεσα μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ) και των Παιδικών Σταθμών (ΠΑΙΣΔΑΠ) του Δήμου μας.

Το 2014 επανεκλέχθηκα δημοτικός σύμβουλος, πρώτος σε σταυρούς, με την ανεξάρτητη δημοτική κίνηση «Συμμαχία Ευθύνης» και διετέλεσα Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου.

Από το 2015 έως σήμερα είμαι μέλος της επιτροπής Πολιτισμού & Αθλητισμού της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Το 2016, θεωρώντας ότι τα υπάρχοντα πολιτικά σχήματα έχουν κάνει τον κύκλο τους, δήλωσα την ανεξαρτητοποίησή μου, πιστεύοντας ότι η Αγία Παρασκευή χρειάζεται αλλαγή.

Τον Μάρτιο του 2018, μαζί με συναδέλφους από το Δημοτικό Συμβούλιο και δεκάδες πολίτες, ιδρύσαμε την Ομάδα Ενεργών Πολιτών – ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, προκειμένου να κάνουμε πράξη την αλλαγή που χρειάζεται η πόλη μας.

*********

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ)

Γιώργος Οικονόμου

Ο Αντιπτέραρχος ε.α. Γεώργιος Οικονόμου γεννήθηκε στην Άρτα την 3 Ιουνίου 1960.

Φοίτησε στη Σχολή Μηχανικών (ΣΜΑ) της Σχολής Ικάρων και απεφοίτησε πρωτεύσας ως Αρχηγός τάξεως το 1982, ως Ανθυποσμηναγός. Επίσης, φοίτησε σε Σχολεία και Σχολές της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ως Μηχανικός Αεροπορικών Εγκαταστάσεων υπηρέτησε σε Σμηναρχίες και Πτέρυγες της Πολεμικής Αεροπορίας σε καίριες θέσεις μεταξύ των οποίων ως Διευθυντής Κατασκευών της Μονάδας Αεροπορικών Κατασκευών, Διευθυντής Υποστήριξης της Αεροπορικής Βάσης Ελληνικού και Προϊστάμενος της 2ης Υπηρεσίας Επίβλεψης και Κατασκευής Έργων. Επίσης υπηρέτησε επί εξααετία στις πλέον κρίσιμες επιτελικές θέσεις της ειδικότητάς του ως Διευθυντής Υποδομών του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Ως μέλος του Τεχνικού Συμβουλίου Έργων Αεροπορίας και του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου είχε την ευθύνη, στο ανώτατο επίπεδο, για τη σχεδίαση, τον προγραμματισμό, τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση των πάσης φύσεως υποδομών της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ως υψηλόβαθμο στέλεχος του επιτελικού φορέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας επί υπουργείας Ευάγγελου Μεϊμαράκη μερίμνησε για την ανάπτυξη της Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ΥΠΕΘΑ και ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού στους τομείς υποδομών, περιβάλλοντος και ενέργειας για την υλοποίηση ενός ευρέως φάσματος δράσεων, με έμφαση στην ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας και  την εφαρμογή συστημάτων περιβαλλοντικής διαχείρισης σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων. Υπήρξε ο βασικός συντελεστής έκδοσης της Πράσινης Βίβλου του ΥΠΕΘΑ, η οποία βραβεύθηκε αργότερα από τη Βουλή των Ελλήνων. 

          Ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ήταν αρμόδιος για τη μελέτη, την υποβολή εισηγήσεων και την υλοποίηση αποφάσεων επί θεμάτων διαχείρισης πόρων, υποδομών και περιβάλλοντος με εθνική και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

          Με την ιδιότητά του ως αναπληρωτής Υπουργού Εθνικής Άμυνας στον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Αθήνας(ΟΡΣΑ) συνέβαλε στην ένταξη καίριων υποδομών εθνικής άμυνας στα χωροταξικά, πολεοδομικά και περιβαλλοντικά σχέδια της Περιφέρειας Αττικής και στην προστασία υφισταμένων εγκαταστάσεων μεταξύ των οποίων και την κήρυξη τριών ιστορικών υποστέγων αεροσκαφών στην Αεροπoρική Βάση Ελληνικού ως διατηρητέων μνημείων για το οποίο τιμήθηκε με Εύφημο Μνεία.

          Εκπροσώπησε το ΓΕΕΘΑ σε διεθνείς οργανισμούς και επιτροπές υποδομών. Στο πλαίσιο αυτό, συμμετείχε ως εκπρόσωπος στις τακτικές συνεδριάσεις του Συμβουλίου Πόρων, Πολιτικής και Σχεδιασμού (Resource, Policy and Planning Board – RPPB) του ΝΑΤΟ, όπου ελήφθησαν καίριες αποφάσεις για την έγκριση και χρηματοδότηση κρίσιμων συμαχικών υποδομών με παράλληλη κάλυψη ζωτικών εθνικών απαιτήσεων. Επιπλέον, συμμετείχε σε πολλά διεθνή συνέδρια και συμπόσια, ως εκπρόσωπος της χώρας και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

          Αποστρατεύθηκε το 2014 με το βαθμό του Αντιπτεράρχου Μηχανικού και του απενεμήθη ο τίτλος του Επίτιμου Διυθντή Υποδομών του ΓΕΕΘΑ. Για την πολύπλευρη συνεισφορά του τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την απονομή του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος Αριστείας του Φοίνικος. Επίσης, του έχει απονεμηθεί πλήθος παρασήμων, μεταλλίων και διαμνημονεύσεων.

          Διακρίθηκε, ως πρωταθλητής στίβου, στις κατηγορίες παίδων και εφήβων στο αγώνισμα των 100 μ. και αγωνίσθηκε ως μέλος της Εθνικής Ομάδας Ανδρών και Εφήβων στα 100 μ. και στη σκυταλοδρομία 4 x 100 σε διεθνείς και πανελλήνιους αγώνες. Η αγάπη και διαρκής αφοσίωση στον αθλητισμό τον οδήγησε στην ανάδειξή του ως Προέδρου του αθλητικού σωματείου Καλαθοσφαίριση Αγίας Παρασκευής απ’ όπου προέβαλε  την ανάγκη κατασκευής νέων αθλητικών υποδομών και βελτίωσης των υφισταμένων.

          Τον Μάρτιο του 2018 ίδρυσε την δημοτική παράταξη «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή», η οποία θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Είναι κάτοικος του Δήμου Αγίας Παρασκευής από το 1989. Η σύζυγός του Άρτεμις Αλιβέρτη είναι χημικός, διδάκτωρ ΕΜΠ και στέλεχος του Γενικού Χημείου του Κράτους. Έχουν τρία παιδιά, την Καλλιόπη, το Μιχάλη και τον Παναγιώτη.

*********

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ νυν Δήμαρχος (ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ)

Γιάννης Σταθόπουλος

O Γιάννης Ευστ. Σταθόπουλος γεννήθηκε 12/2/1954 στην Αρκαδία (Μυγδαλιά – Βαλτεσινίκο Γορτυνίας) από γονείς δασκάλους. Στα Δασκαλικά της Αγ. Παρασκευής, η οικογένεια παραθερίζει τα καλοκαίρια 1964 -1970 και εγκαθίσταται μόνιμα το 1970. Η μητέρα του, υπήρξε η πρώτη Διευθύντρια του 5ου (Χέλμειου) Δημ. Σχολείου Αγ. Παρασκευής και ο πατέρας του, Διευθυντής του 1ου Δημ. Σχολείου Αγ. Παρασκευής και Επιθεωρητής Δημ. Σχολείων.
Υπότροφος και πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, απέκτησε την ειδικότητα του Μαιευτήρα – Χειρουργού – Γυναικολόγου το 1985. Υπηρέτησε στο Υγειονομικό Στρατού Ξηράς τα έτη 1979-1981 και έκανε την υπηρεσία Υπαίθρου στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Μετεκπαιδεύτηκε στο Τμήμα Προγεννητικού Ελέγχου και Εμβρυομητρικής Ιατρικής του Νοσοκομείου King’s College στο Λονδίνο, με διευθυντή τον φημισμένο Ελληνοκύπριο καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη, και είναι επιστημονικός συνεργάτης του Μαιευτηρίου ΙΑΣΩ.Έχουν δημοσιευθεί εργασίες του σε Ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά, υπήρξε ομιλητής σε Διεθνή και Ελληνικά συνέδρια και σεμινάρια και είναι μέλος Ιατρικών εταιρειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό και του Συλλόγου Επιστημόνων Αγ. Παρασκευής.

Η μεταπολίτευση τον βρίσκει ενεργό στο νεολαιϊστικό κίνημα της Αγ. Παρασκευής και από τότε προκύπτει η σχέση του με μια ολόκληρη γενιά. Έτσι παρακολουθεί συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Παρασκευής (στην αίθουσα πάνω από το καφενείο του Μπάρμπα Γιάννη στην Κεντρική Πλατεία) από το έτος 1976 επί Δημαρχίας Κατσάρα.

Το 1997 ιδρύει με άλλους συμπολίτες την Εταιρεία Μελέτης και Προβολής Προβλημάτων Αγ. Παρασκευής και γίνεται ο πρώτος Πρόεδρός της. Η Εταιρεία εκδίδει, μέχρι σήμερα, το τοπικό περιοδικό γνώμης και έκφρασης ΄΄Εν Αγία Παρασκευή – Παράθυρο στην πόλη΄΄.

Την περίοδο 1996-1997 είναι μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Πολιτιστικής Επιχείρησης Αγ. Παρασκευής-ΔΗΠΕΑΠ.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 1998, επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού Συνεργασία Πολιτών Αγίας Παρασκευής, εκλέγεται μαζί με τον φαρμακοποιό Γερ. Βλάχο, Δημ. Σύμβουλος. Από τότε αρχίζει μια μεγάλη δημόσια παρουσία της Κίνησης στην πολιτική και στην πολιτιστική ζωή της Αγ. Παρασκευής, η οποία ομολογείται πλέον από φίλους και αντιπάλους.

Είναι μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής, (ΤΕΔΚΝΑ) και διετέλεσε μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου τα έτη 2003-2006. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής Αγίας Παρασκευής, έχει μετάσχει σε πολλά Συνέδρια για την Αυτοδιοίκηση, την Τοπική Ανάπτυξη και το Περιβάλλον και έχει αναπτύξει πλούσια αρθρογραφία και δραστηριότητα για την ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων. Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ έλαβε 14% στις Δημοτικές Εκλογές του 2002 και 17% το 2006. Τον Σεπτέμβριο του 2010 η Συνεργασία Πολιτών διευρύνεται σημαντικά και ο συνδυασμός ονομάζεται  Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή που στις Δημ. εκλογές του 2010 λαμβάνει 25% εκλέγοντας 4 Δημοτικούς Συμβούλους: Γιάννης Σταθόπουλος-Γεράσιμος Βλάχος-Γιάννης Σιδέρης και Ζωή Φωτεινού. Το 2014 εκλέγεται Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και λαμβάνει 50.82%.

*********

ΤΣΙΑΜΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ)

Κωνσταντίνος Τσιαμπάς

1973 έως 1977 Φοίτησε στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.      

1977 Αποφοίτησε με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού Εφοδιασμού   Μεταφορών.

1977 έως 1993 Αποφοίτησε από όλα τα προβλεπόμενα σχολεία για εξειδίκευση στην ειδικότητά του.      

1992 έως1993 Φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και ονομάσθηκε Επιτελής.

1977 έως 2009 Στη Διάρκεια της   Στρατιωτικής  του σταδιοδρομίας  διατέλεσε :     

α. Διοικητής Υπομονάδος.     

β. Διοικητής Μονάδος.     

γ. Επιτελής Σχηματισμών- Μειζόνων Σχηματισμών- ΓΕΕΘΑ.     

δ. Προσωπάρχης του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς Κύπρου, με αρμοδιότητα το Προσωπικό και τον Π/Υ (Τακτικό –ΤΕΘΑ)     

ε. Διευθυντής  Διεύθυνσης  Εφοδιασμού Μεταφορών  του Δ΄ΣΣ .    

στ. Διοικητής του Κέντρου Εφοδιασμού Μεταφορών  (ΚΕΕΜ)  και Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής Φρουράς Λακωνίας.     

ζ. Διευθυντής ΔΕΜ της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού.   

2009 Αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Υποστρατήγου.                                   

2009 έως 2010 Διοικητής και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σπάρτης.           

2010 Στις Δημοτικές Εκλογές του 2010 εκλέχθηκε 8ος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αγίας Παρασκευής.

3/2010 έως 31/8/2014 Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.            

2014 Στις Δημοτικές  εκλογές του 2014 εκλέχθηκα  πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος από όλες τις παρατάξεις.

1/9/2014 έως 7/2/2018 Εκλεγμένος Αντιπρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.      

2010 έως σήμερα Μέλος της Γραμματείας Οικουμενικού Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας, υπεύθυνος Αυστραλίας.   

Μέλος του τομέα  εσωτερικών της ΝΔ. Μέλος  του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών της ΝΔ . 

*********                                                

(ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ)