Δημοτικό συμβούλιο σε ρυθμούς παρέας, για γέλια και για κλάματα!(VD)

Γιάννης Λογοθέτης προς Γιάννη Σταθόπουλο: «σκασμός οι ρήτορες πολύ μιλήσανε»

Γράφει η Λένα Μαρκή

Αστείες καταστάσεις που μέσα τους κρύβουν σοβαρότατες αλήθειες και παρουσιάζουν την τραγική κατάσταση στην οποία η Διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑίου Γιάννη Σταθόπουλου έφερε το Δήμο, παρακολουθήσαμε στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 8/2/2019. Ένα δημοτικό συμβούλιο που λειτουργεί με κανόνες παρέας, χωρίς σωστό προγραμματισμό, σε εικόνα αποσύνθεσης. Μια κατάσταση απαξίωσης, ηθικής εξουθένωσης, αδιαλλαξίας, υποτίμησης των συναδέλφων, ωχαδερφισμού από κάποιους, απουσία πρωτοβουλίας και παρουσίας από συμβούλους της συμπολίτευσης και σώσιμο καταστάσεων από την αντιπολίτευση … Ακόμα και σύμβουλος της συμπολίτευσης που φέρεται ως ένας από τους βασικούς της Διοίκησης, στην ουσία υπερασπίζεται κάθε φορά την κυβερνητική πολιτική παρά τη Διοίκηση Σταθόπουλου. Απλά η Διοίκηση Σταθόπουλου αποτελεί το μοναδικό διαθέσιμο τοπικό «ΣΥΡΙΖΑίϊκο τρένο» στο οποίο μπορεί να επιβιβαστεί επί του παρόντος.

Απόδειξη τα όσα ειπώθηκαν και συνέβησαν κατά την τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου από το συνδυασμό των «Αλλάζουμε», κ. Γιάννη Λογοθέτη, στη συζήτηση του προβλήματος που προέκυψε με τα πάρκινγκ στους σταθμούς Μετρό στο Χαλάνδρι και τη Δ. Πλακεντίας.

Ο κ. Λογοθέτης κατήγγειλε κατ’ εξακολούθηση απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου από τη δημοτική Αρχή, μιας και

  • Απουσιάζουν οι μισοί σχεδόν σύμβουλοι της συμπολίτευσης και η απαρτία επιτυγχάνεται από την αντιπολίτευση.
  • Στέλνεται πρόσκληση για Έκτακτο συμβούλιο μόλις 4 ώρες πριν, χωρίς εισήγηση και λοιπή ενημέρωση.
  • Θεωρείται «έκτακτο» ένα θέμα που ο Σύλλογος Κοντοπεύκου έχει επισημάνει ένα χρόνο πριν και ο συνδυασμός «Αλλάζουμε» σχεδόν προ 10ημέρου.
  • Η εισήγηση που παρουσιάζεται κατά τη συνεδρίαση είναι παράφραση του ερωτηματολογίου που έδωσε στη δημοσιότητα ο συνδυασμός «Αλλάζουμε» την προηγούμενη μέρα.

Ερωτήματα έθεσε και προς τους συμβούλους της συμπολίτευσης και τους παρότρυνε να «μην σκύβουν τα κεφάλια», αλλά «να κοιτάξουν μπροστά, να κοιτάξουν τα μάτια», συνεχίζοντας πως δεν έχουν εισηγήσεις, δεν έχουν δημοτική ομάδα να καθίσουν να κουβεντιάσουν, πως προβαίνουν σε αντιγραφή των προτάσεων των «Αλλάζουμε», ζητώντας τους τουλάχιστον να το παραδεχτούν.

Μπαίνοντας στο θέμα των προτάσεων του Δημάρχου αναρωτήθηκε πόσα «επαναστατικά καλσόν» έσκισε ο Δήμαρχος; «Έφερε ραντεβού με το ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ανέβασε πανό, επικοινωνία με το ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση, πήγε και τσακώθηκε με τον υπουργό». Και όταν ο Γιάννης Μυλωνάκης ζήτησε κάποιο έγγραφο που να έχει πρωτοκολληθεί από τον κ. Σταθόπουλο σχετικά με παραπάνω, εκείνος απάντησε πως δεν έχει κάνει (σ.σ. έγγραφο).

«Που είναι η Νομική σας Υπηρεσία; Δεν είναι εδώ, είχε να πάει αλλού…»

«Αυτή είναι η αγωνιστικότητα του Σταθόπουλου και της δημοτικής Αρχής», τόνισε συμπερασματικά ο κ. Λογοθέτης.

Τραγελαφικό υπήρξε το φραστικό επεισόδιο που δημιουργήθηκε μεταξύ Δημάρχου και Γιάννη Λογοθέτη, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση, αλλά και γέλια, και να ακουστούν εκφράσεις που δεν αρμόζουν σε ένα σοβαρό δημοτικό συμβούλιο. Η αρχή έγινε από τον κ. Σταθόπουλο, όταν ακούστηκε να απευθύνεται εκτός μικροφώνου προς τον κ. Λογοθέτη με την έκφραση «ναι μάνα μου, ναι»! Μια έκφραση που ο Γιάννης Λογοθέτης δεν άφησε να περάσει αθόρυβα, απαντώντας ανάλογα όπως θα ακούσετε στο βίντεο και επισημαίνοντας στον κ. Σταθόπουλο τη θέση που κατέχει και πως θα πρέπει να μιλάει σωστά. Μάλιστα για την προηγούμενη διακοπή που υπέστη από τον κ. Σταθόπουλο ενόσω μιλούσε, χρησιμοποίησε ελαφρώς παραφρασμένο το στίχο «σκασμός οι ρήτορες πολύ μιλήσανε» από το τραγούδι «Ανεμολόγιο» του Θάνου Μικρούτσικου.

Για να συνεχίσει λέγοντας προς τον κ. Σταθόπουλο πως η υποκρισία του και ο λαϊκισμός του έχουνε όρια. Φράση που εξέλαβε ως ύβρεις ο Δήμαρχος και ξεκίνησε νέος κύκλος αντιπαράθεσης.

Τέλος ο  Γιάννης Λογοθέτης τόνισε πως «η δημοτική μας Αρχή είναι ανίκανη να βάλει μια πετρούλα» αναφερόμενος στα προβλήματα του Κοντοπεύκου.

video: LocalWebTV

Μπορεί η δημοτική Αρχή Σταθόπουλου να μην έβαλε μια πετρούλα στο Κοντόπευκο, το σίγουρο είναι ότι στα 5 χρόνια Διοίκησης έβγαλε πολλές πετρούλες από το οικοδόμημα του Δήμου. Αν και το δημοτικό συμβούλιο από την αρχή της 5ετίας παρουσίαζε παθογένειες, με το χάσιμο της πλειοψηφίας από την δημοτική Αρχή, πέρασε σε φάση αποσύνθεσης. Ο πρόεδρός του δεν κατάφερε να διατηρήσει τις ισορροπίες, αφού όπως γίνεται αντιληπτό, οι πολλές θέσεις που κατέχει και οι ρόλοι που καλείται να στηρίξει, τον έχουν καταμπερδέψει. Οι δε σύμβουλοι της συμπολίτευσης, εκτός 2-3ων, έχουν μεταμορφωθεί σε άβουλες μαριονέτες που ακολουθούν πιστά και χωρίς πολιτική κρίση τον επικεφαλής με μόνο ρόλο την εναπόθεση θετικής ψήφου σε όσα αυτός εισηγείται. Και μια αντιπολίτευση που προσπαθεί να σώσει ότι σώζεται με κόπο και προσπάθεια.

Ζούμε τα αποκυήματα της εποχής ΣΥΡΙΖΑ και της πρώτης φοράς Αριστερά.