Σε μια κατάμεστη αίθουσα έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της η Ένωση Γονέων Αγίας Παρασκευής

Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019, στο συγκρότημα των ΕΠΑΛ-ΕΚ, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της η Ένωση, η οποία φέτος ήταν αφιερωμένη στους «αφανείς ήρωες» των Συλλόγων Γονέων και της Ένωσης που αγωνίζονται για ένα καλύτερο σχολειό.

Με αφορμή τη λειτουργία του νέου κτιρίου των ΕΠΑΛ-ΕΚ, στη θέση που βρισκόταν κάποτε το συγκρότημα των Ιδ. Εκπαιδευτηρίων Μπαρμπίκα, η πρόεδρος της Ένωσης παρουσίασε μια σύντομη αναδρομή της 20χρονηςπολυτάραχης ιστορίας του σχολείου αυτού αναδεικνύοντας τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε το γονεϊκό κίνημα στη δημιουργία αυτού του σχολείου και βράβευσε τους «πρωταγωνιστές» εκείνης της εποχής που με πάθος, συνέπεια και αγωνιστικότητα κατάφεραν να ικανοποιήσουν το αίτημα για την ανέγερσή του.Την αναδρομή αυτή συμπλήρωσαν και εμπλούτισαν με τις τοποθετήσεις τους οι καλεσμένοι μας.

Στόχος της εκδήλωσης αυτής ήταν να εμπνευστούν οι νέοι γονείς από το πάθος και την αγωνιστικότητα των ανθρώπων εκείνων και να γίνει κατανοητό μέσα από το απτό παράδειγμα των ΕΠΑΛ, ότι με  σκληρό αγώνα, επιμονή και υπομονή, όλα είναι εφικτά.

Ειδικά σήμερα που η πόλη μας στενάζει από την έλλειψη σχολικής στέγης και είναι επιτακτική ανάγκη η ανέγερση νέων σχολικών κτηρίων- με άμεση προτεραιότητα στην ανέγερση νέων νηπιαγωγείων που θα καλύψουν τις ανάγκες της δίχρονης προσχολικής αγωγής, του 12ου Δημοτικού στην περιοχή του Τσακούκαι του 6ου Γυμνασίου στα Πευκάκια – οι παλαιότεροι δείχνουν στους νεότερους το δρόμο της διεκδίκησης και τηςσυλλογικής προσπάθειας.

Σε ένα ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, το Δ.Σ. της Ένωσης απένειμε τιμητική πλακέτα στην οικογένεια του αείμνηστου Σπύρου Καμινάρη, που έφυγε από τη ζωή αναπάντεχα τον Ιούλιο του 2018 αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στην οικογένεια της Ένωσης.

Ακολούθησε η κοπή της πίτας και οι ευχές για την Καλή Χρονιά. Η πρόεδρος έκοψε την πίτα και μοίρασε τα κομμάτια με την βοήθεια των παρευρισκομένων προσκεκλημένων, οι οποίοι απεύθυναν χαιρετισμό και αφιέρωσαν τα κομμάτια τους.

Θετικά αποτιμάται η δέσμευση του Δημάρχου της πόλης για επιπλέον χρηματοδότηση της Α΄Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής και αναμένεται η υλοποίησή της. Yπενθυμίζουμε ότι η Ένωση διεκδικεί μέσω των εκπροσώπων της στις Σχολικές Επιτροπές την κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων.

Το φλουρί της κεντρικής πίτας βρέθηκε στο κομμάτι που αφιέρωσε ο κ. Γιαννακόπουλος στην κ. Σούλα Θεοδώρου – Χλύκα τ. πρόεδρο της Ένωσης ενώ το ένα από τα δύο φλουριά από τα κομμάτια που μοιράστηκαν στους προσκεκλημένους  κέρδισε η κ. Μ. Μούρσα, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 1ου ΓΕΛ.

Τα δώρα των τυχερών ήταν δημιουργίες της Μαίρης Ρίζκ – Καρακατσάνη, πρώην μέλος της Ένωσης την οποία και ευχαριστούμε θερμά.

Η εκδήλωση έκλεισε με κεράσματα , χορούς και τραγούδια.

Μας τίμησαν με την παρουσία τουςκαι τους ευχαριστούμε θερμά :

Ο Δήμαρχος κ. Γ. Σταθόπουλος,ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Αγ. Παρασκευή η πόλης μας» κ.Β. Ζορμπάς,ο πρώην Δήμαρχος κ. Β. Γιαννακόπουλος,ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού κ. Π. Γκόνης,ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Α. Γκιζιώτης, ο επικεφαλής της παράταξης «Μια γενιά μπροστά» κ. Α. Μουστόγιαννης, ο επικεφαλής της παράταξης «Αλλάζουμε» κ. Γ. Μυλωνάκης, ο επικεφαλής της παράταξης «Όραμα για την Αγ. Παρασκευή» κ. Κ. Τσιαμπάς, ο πρόεδρος της ΑΣΓΜΕ κ. Δ. Λάμπρου, η πρόεδρος των ΠΑΙΣΔΑΠ κ. Μ. Δημητρίου, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α’θμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) κ. Κ. Αϊδίνης, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β’θμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΔΕ)κ. Β. Τραυλός, ο αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α΄Βάθμιαςκ. Γ. Μαργαρίτης και τα μέλη της κ.Μ. Πέπονας& Λ. Βισβάρδη,  το μέλος του ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ Λ. Παπασταθόπουλος, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Ε. Πετσατώδη, ο τ. Πρόεδρος της Ένωσης & μέλος του Συλλόγου Κοντοπεύκουκ. Λ. Ριτζάκης, οι τ. Πρόεδροι της Ένωσης κ.κ. Σ. Θεοδώρου-Χλύκα, Α.Μπασακίδου-Καράμπελα& Ε. Ματιάτου-Χατζοπούλου καθώς και από τα παλιά μέλη της Ένωσης οι κ.κ. Αλ. Ζιώγα επίσης (μέλος και της ΣΕΠΕ), Δ. Μαντζανά, Μ. Ριζκ, Γ. Κρητικίδης, Κ. Γιαγγή, ο Δ/ντης του 1ου ΕΠΑΛ κ. Κ. Ντάβος και η Υπ/ρια κ. Α. Μπίκου, ο Δ/ντης του 2ου ΕΠΑΛ κ. Καραμούζης, η Δ/ντρια του 6ουΔημοτικού και μέλος της ΣΕΠΕ κ. Μ. Σαμαρά, ο Υποδ/ντης του 1ου ΓΕΛ κ. Α. Μπαλάσκας,οι κ.κ. Β. Σαββίδης και Δ. Αυγερόπουλος (πρώην μέλος της Ένωσης)  από το Σύλλογο Τσακού,ο πρόεδρος του ΓΣΑΠ κ. Γ. Καράμπελας και ο αντιπρόεδρος κ. Β. Κάκκος, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κρητών και πρώην μέλος της Ένωσης κ. Γ. Νικολουδάκης.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η δυναμική και πολυπληθής η παρουσία των μελών της Ένωσης, των Συλλόγων Γονέων και των αντιπροσώπων μας. Σας ευχαριστούμε όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά, μιας και είναι αδύνατο να παραθέσουμε όλα τα ονόματα.

Τιμητικά αναφέρουμε τα πρόσωπα που βραβεύτηκαν για τη συνεισφορά τους στο γονεϊκό κίνημα:

Οι τέως πρόεδροι της ΈνωσηςΛεωνίδας Ριτζάκης, Σούλα Θεοδώρου-Χλύκα, Αύρα Μπασακίδου-Καράμπελα και Εύη Ματιάτου-Χατζοπούλου, οι τ. αντιπρόεδροι Αλέκα Ζιώγα& Δημήτρης Αυγερόπουλος,  οι τ.γεν.γραμματείς Κατερίνα Γιαγγή& Δέσποινα Μαντζανά και τα μέλη Γιάννης Νικολουδάκης,ΓιώργοςΚρητικίδης, Ελένη Σφακιανάκη& ΜαίρηΡίζκ–Καρακατσάνη. Για την καθοριστική της συμβολή  στην υπόθεση «ΕΠΑΛ-Μπαρμπίκα» βραβεύτηκε επίσης η τ. μηχανικός του Δήμου κ. Ελένη Δελάλη.

Καλή Χρονιά , με υγεία, αγωνιστικότητα και αισιοδοξία!

Αγ. Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2019

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής