Οι Οικολόγοι Πράσινοι στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζουν Γιάννη Σταθόπουλο

φωτογραφία από ecogreens-gr.org

Όσο πιο δυνατά φωνάζει ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος για την ανεξαρτησία και την πολυχρωμία της παράταξής του, τόσο αυτό του γυρίζει μπούμερανγκ.

Πρόσφατα δέχτηκε τη στήριξη των Οικολόγων Πράσινων, ενός πολιτικού κόμματος  πολύ στενά δεμένου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι τοις πάση γνωστό, ότι στις 4 Ιανουαρίου 2015 ανακοινώθηκε η συνεργασία των Οικολόγων Πράσινων με τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς, με τη συμμετοχή μελών του στα ψηφοδέλτια των τελευταίων. Ξανασυνεργάστηκαν το  Σεπτέμβρη του 2015 και εκλέχτηκαν με το ΣΥΡΙΖΑ τα μέλη των Οικολόγων Πράσινων, ο υφυπουργός Γιώργος Δημαράς και ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης.

Δεν είναι δε τυχαίο ότι το Νοέμβριο του 2018 με αντίστοιχη ανακοίνωση έδωσαν στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑίο πρώην Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Καραμέρο και τώρα στηρίζουν 3 υποψηφίους δημάρχους που δέχτηκαν τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και κανέναν από τους υπόλοιπους πολιτικούς χώρους.

.

«H Π.K. Β/Α Προαστίων Αττικής των Οικολόγων Πράσινων σε σχέση με τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δηλώνει ότι:

Τα μέλη και οι φίλοι των Οικολόγων Πρασίνων της περιοχής, θα είμαστε ενεργά παρόντες υποστηρίζοντας εκείνες τις ανεξάρτητες προοδευτικές παρατάξεις που με τρόπο σαφή και όσο το δυνατόν περισσότερο συμμετοχικό, βάζουν προτεραιότητα σε ζητήματα που αφορούν στην:

– αστική ρύπανση (ατμοσφαιρική, ηχητική, εδαφική),

– προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των ελεύθερων χώρων και της ποιότητας ζωής,

– ανακύκλωση στην πηγή,

– κοινωνική αλληλεγγύη και πρόνοια,

– μέριμνα για τα ζώα,

– δημιουργία πράσινων θέσεων εργασίας,

– ήπια κινητικότητα (πεζοί, ποδηλάτες, λεωφορεία),

– προώθηση των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας.

Στο πλαίσιο αυτό και με αίσθηση ευθύνης και συνέπειας , δηλώνουμε ομόφωνα την υποστήριξή μας στους παρακάτω υποψήφιους δημάρχους:

1. Για τον Δήμο Αγίας Παρασκευής τον Γιάννη Σταθόπουλο

2. Για το Δήμο Χαλανδρίου τον Σίμο Ρούσσο

3. Για το Δήμο Βριλησσίων τον Γιάννη Τσούτσια»