Δεν φτάνει που βάζει τον Δήμο σε περιπέτειες, μιλά για νομιμότητα και διαφάνεια;

Γράφει η Λένα Μαρκή

Σύμφωνα με τις ενδείξεις ο Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος πρέπει να βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση μετά την αποκάλυψη ότι ενώ στο Δήμο υπάρχει υπάλληλος που κατηγορείται για πλαστογραφία, εκείνος, ενώ το γνώριζε, δεν προέβη στα δέοντα. Μάλιστα προσπάθησε να κάνει τον ανήξερο στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τακτική που του βγήκε σε κακό τελικά, όπως περιγράφεται στο άρθρο «Πλαστογραφία … παράβαση καθήκοντος … ψεύδη! Η απόλυτη παρακμή του Δήμου».

Στη φάση του πανικού, προσπαθώντας να θολώσει τα νερά, προέβη σε έναν σχολιασμό στην σελίδα του στο Facebook που ειλικρινά δεν πείθει κανέναν, παρά μόνον τους γνωστούς παρατρεχάμενους. Αντιλαμβανόμαστε, ότι όφειλε να αντιδράσει με κάποιο τρόπο, όμως πως να μαζέψει τα ασυμμάζευτα;

Σχολιάζει λοιπόν ο κ. Σταθόπουλος:

«Η απόλυτη προσήλωση στην νομιμότητα,η διαφάνεια και η ηθική όλων μας είναι κύριο χαρακτηριστικό της σημερινης Δημοτικης αρχης και οι κάτοικοι της Αγιας Παρασκευης το γνωρίζουν πολύ καλά. Ολοι παράλληλα,ενθυμούμαστε πόσες φορές ο ακραίος μειωτικος σε θέματα διαφάνειας και οικονομικής διαχείρισης λόγος του πρ.Δημαρχου περιέλαβε τεως Δημαρχους,πρ.Αντιδήμαρχο του,πρ.Πρόεδρο του και αποφεύγω άλλη αναφορά. Ενημερωνω,τελος,τον ίδιο αλλά κυριως κάθε καλοπροαίρετο πολίτη,οτι με βάση την νομοθεσία εδώ και κάποια χρόνια μόνο όταν τελεσιδικήσει μια υπόθεση απομακρύνεται η τίθεται σε αργία υπάλληλος του Δημοσίου Τομέα.Η αποφυγή του λαϊκισμού και του κλίματος σκανδαλολογίας οφείλουν να διακρίνουν ολους/ες και οπωσδήποτε τα δημόσια πρόσωπα.»

«Η απόλυτη προσήλωση στην νομιμότητα, η διαφάνεια …», πραγματικά ακούγεται πολύ στομφώδες, οφείλει όμως να αποδείξει αυτά τα μεγάλα λόγια. Ας μας πει ο κ. Δήμαρχος διέταξε άραγε Ε.Δ.Ε. για να ελέγξει τι γίνεται στο Δήμο του; ΟΧΙ. Ερεύνησε, ως έχει καθήκον, τα γεγονότα; ΟΥΤΕ. Για ποια προσήλωση στη νομιμότητα μιλά, όταν είναι γνώστης της βαρύτατης κατηγορίας που αντιμετωπίζει ο υπάλληλος, αφού έχει κληθεί και ο ίδιος από τον Εισαγγελέα για κατάθεση, αλλά παραμένει άπραγος;

Γράφει επίσης «… με βάση την νομοθεσία εδώ και κάποια χρόνια μόνο όταν τελεσιδικήσει μια υπόθεση απομακρύνεται η τίθεται σε αργία υπάλληλος του Δημοσίου Τομέα …». Μάλλον κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς του επισημάνθηκε στο Δ.Σ., αλλά και στο άρθρο του aparaskevi-images.gr, γιατί ειλικρινά δεν θέλω να σκεφτώ ότι πράγματι δεν καταλαβαίνει … Τουλάχιστον στο άρθρο που εγώ υπογράφω αναφέρεται ότι είναι υποχρεωμένος να θέσει τον υπάλληλο στην κρίση του Πειθαρχικού Συμβουλίου με το ερώτημα της «δυνητικής αργίας» και «με το ερώτημα της απόλυσης» και εκείνο θα αποφασίσει κατά το νόμο. Γιατί δυσκολεύεται, αφού γνωρίζει τη διαδικασία; Την ακολούθησε κατά άλλου υπαλλήλου που αντιμετώπιζε την ίδια κατηγορία.

Σε εκείνη την περίπτωση, ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ, ο κ. Σταθόπουλος ζήτησε άμεσα πληροφορίες από τον δικαστικό φάκελο, ζήτησε «… την επίσπευση και τη σύνταξη κατά προτεραιότητα του κατηγορητηρίου …», έστειλε τον υπάλληλο στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα σε θέση ή μη σε δυνητική αργία και προέβη σε κλήση του υπαλλήλου σε απολογία. Όλα αυτά μέσα στο έτος 2016, πολύ πρόσφατα δηλαδή. (σ.σ. δημοσιεύονται τα σχετικά έγγραφα)

Για ποια νομιμότητα μιλά και ποια διαφάνεια όταν, αφού ο υπάλληλος έχει ΑΘΩΩΘΕΙ από το Ποινικό Δικαστήριο (20-10-2016) και το Πειθαρχικό Συμβούλιο (3-11-2016), ο κ. Σταθόπουλος κρατά «ανοικτή» την υπόθεση στο Δήμο, κρατώντας έτσι «όμηρο» τον υπάλληλο έως σήμερα (6-4-2019)!!!!!!

Φέρω σε γνώση σας και πρός επίρρωση  των όσων ισχυρίζομαι το γεγονός ότι σε ακριβώς όμοια περίπτωση όπου με βάραινε η ίδια ακριβώς  κατηγορία της πλαστογραφίας με χρήση στην υπηρεσία ύστερα από μήνυση τρίτου προσώπου ιδιώτη και  όχι  συνυπηρετούντος υπαλλήλου , η δημοτική αρχή όχι  μόνον δεν έστερξε να μου συμπαρασταθεί νομικά, όπως εν προκειμένω θα όφειλε να πράξει βάσει της κείμενης νομοθεσίας, αλλά επεδίωξε με κάθε τρόπο την ποινική και υπηρεσιακή μου καταδίκη και εξόντωση παρεμβαίνοντας  δυο φορές μάλιστα  με αίτηση της  προς την Εισαγγελία  Πρωτοδικών Αθηνών αιτούμενη   την επίσπευση  της εκδίκασης της υποθέσεως μου διότι τάχα   με  την κατηγορία και μόνο της  διάπραξης  του αδικήματος της πλαστογραφίας με χρήση εθίγοντο τα  έννομα  συμφέροντα και η φήμη του δήμου.

             Και βέβαια δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό αλλά διέταξε παράλληλα την πειθαρχική μου δίωξη παρότι εκκρεμούσε ακόμη η ποινική δίκη και το χειρότερο μάλιστα με παρέπεμψε στο Β Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφέρειας  προκειμένου να τεθώ σε δυνητική αργία χωρίς ακόμη να έχω δικασθεί ή καταδικασθεί παρακάμπτοντας κάθε έννοια δικαιοσύνης ,αρχών δικαίου  και χρηστής διοίκησης .

Ας έρθουμε στο σήμερα, όπου υπάρχει μια παρόμοια υπόθεση για την οποία ο κ. Δήμαρχος αδρανεί των υποχρεώσεών του, παρότι είναι εις γνώσιν του η σοβαρότητά της. Εμπλέκεται ως μάρτυρας υπεράσπισης θέτοντας τον Δήμο σε περιπέτειες (κρίνοντας πιθανόν ότι ο Εισαγγελέας που συνέταξε το κατηγορητήριο σφάλει!!! ). Μη ζητώντας επίσπευση των διαδικασιών, δίνει τη δυνατότητα στον κατηγορούμενο υπάλληλο να ζητήσει αναβολές της δίκης επί μακρόν, διατηρώντας έτσι έναν δυνητικά πλαστογράφο στους κόλπους του Δήμου.

Πόσο νόμιμο και πόσο ηθικό είναι αυτό;

Δεν πλήττεται εδώ το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών; Δεν διασύρεται ο Δήμος;

Αντιλαμβάνεται το ηθικό, πολιτικό κόστος αν ο ίδιος ο Δήμαρχος κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος;

Διακρίσεις στην αντιμετώπιση των υπαλλήλων, συμπάθειες και αντιπάθειες, εφαρμογή των νόμων κατά το δοκούν, διακινδύνευση των συμφερόντων του Δήμου, για πρώτη φορά στο Δήμο Αγίας Παρασκευής από έναν ΣΥΡΙΖΑίο Δήμαρχο!!!

Υ.Γ. Αυτή τη φορά θα ήθελα να μου απαντήσει ο κ. Σταθόπουλος σοβαρά και με στοιχεία, χωρίς αερολογίες και φυσικά επίσημα και όχι μέσω ενός ιστού κοινωνικής δικτύωσης. Θα ήθελα επίσης μια ανάλογη απάντηση (με στοιχεία) από αυτούς που έσπευσαν αφελέστατα να πατήσουν Like χωρίς κριτική άποψη, απλά γιατί «είναι καλό παιδί ο Γιάννης», όπως είπε παλιότερα και ένας δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης και προφανώς με κριτήριο κομματικές αποχρώσεις. Άραγε αυτού του είδους τη Διοίκηση επιθυμούν για την πόλη;

Ακολουθεί το αίτημα επίσπευσης της διαδικασίας

g

Κλήση από το Πειθαρχικό Συμβούλιο έπειτα από ερώτημα του Δημάρχου

Κλήση σε απολογία με την υπογραφή του κ. Σταθόπουλου. Θεωρούμε ότι αρκεί η πρώτη σελίδα.

Η αθώωση εις διπλούν – Απόφαση Ποινικού δικαστηρίου αριστερά, Πειθαρχικού Συμβουλίου δεξιά. (πατήστε την εικόνα για μεγέθυνση)