Ελευθερία Παπαδοπούλου : Η επάρκεια του αυτονόητου…

Κατά την εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Περιβαντολογικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Κοντοπεύκου-Παραδείσου-Πευκακίων στις  17 /2/2019 όλοι οι παρευρισκόμενοι υπογράψαμε ψήφισμα σειράς αιτημάτων κυρίως πάνω σε ζητήματα μίσθωσης των χώρων στάθμευσης από τη Αττικό Μετρό σε Δουκ.Πλακεντίας και Χαλάνδρι,όπως επίσης την ανέγερση κτιρίου 6000τμ και άλλα προβλήματα της περιοχής μας.

    Δεν θα αναφερθώ εκτενώς το τι η γράφουσα επισήμανε (κατάληψη κοινόχρηστων χώρων,επιβάρυνση κυκλοφορίας από την ανεξέλεκτη τροφοδοσία μεγάλων καταστημάτων,τη μη απαλλοτρίωση του οικοπέδου Τήνου-Δερβενακίων παρά το ότι υπήρχε το ποσό των 670000 ευρώ από το 2014,τη θλιβερή εικόνα των οδοστρωμάτων και πολλών άλλων) αλλά τι έγινε με αίτημα των κατοίκων .

    Προτάθηκε από εμένα και τη δημοτική μας παράταξη Αγ.Παρασκευή-η πόλη μας και σε αυτό συμφώνησε και ο πρ.ΑντιδήμαρχοςκΧατζηανδρέου από τη παράταξη Αλλάζουμε,να διεκδικήσουμε την απόκτηση δωρεάν Δημοτικής Συγκοινωνίας από τη Δημοτική Αρχή.Μάλιστα εμείς έχουμε ολοκληρωμένη και κοστολογημένη μελέτη στο πρόγραμμά μας .

    Το προεδρείο της συνέλευσης μετά από διάλογο το δέχτηκε να μπεί στο ψήφισμα και στα αιτήματα του Συλλόγου και τα μέλη υπέγραψαν.

    Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 4/4/2019 που τέθηκε θέμα ψηφίσματος για τα προβλήματα  των θέσεων στάθμευσης,κτιρίου και ανταποδοτικών διεκδικήσεων δεν υπήρξε το αίτημα της Δημοτικής Συγκοινωνίας.

    Εκλαμβάνω ότι η κ πρόεδρος Κουτσογιάννη και το συμβούλιο του συλλόγου ίσως,από παράλειψη δεν υποστήριξε το αίτημα της γενικής συνέλευσης.

   Λυπάμαι όμως γιατί όταν επικοινώνησα μαζί της ΔΕΝ ΕΛΑΒΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ  ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΑΚΤΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΙΓΜΩΝ ΜΗ ΚΑΤΑΝΟΗΤΩΝ.

    Δεν γίνονται έτσι τα πράγματα αγαπητοί γείτονες.Ας πιέσετε τους αρμόδιους για δέσμευση και στήριξη ενός αιτήματος προς όφελος ολωνμας.

    Οπουδήποτε και σε οποιονδήποτε <<ΑΡΜΟΔΙΟ>> ένα ψήφισμα απευθύνεται

Νομίζω ούτε ηθικό ούτε λογικό ούτε συνδικαλιστικά   έντιμο είναι να αυτολογοκρίνονται ψηφίσματα γεν.συνελεύσεων με δικαιολογίες του τύπου πάει στον υπουργό και τον κάποιο κ τάδε.Αντιθέτως αυτό που θέλουμε όλοι μας είναι το αποτέλεσμα και είναι σε θετική κατεύθυνση στη  δωρεάν στάθμευση και συμβάλλουμε στη λογική της μη χρήσης του ιδιωτικού μέσου μετακίνησης.Ο Δήμος θα βρεθεί δίπλα στο πολίτη με τη θεσμοθέτηση της δωρεάν Δημοτικής Συγκοινωνίας και σε άλλες συνοικίες της πόλης μας.

    Λυπάμαι όμως γιατί δεν έγινε παράλειψη εκ μέρους της κ Κουτσογιάννη της πρότασης μας  και είναι λυπηρό η δε χειραγώγηση αιτημάτων γεν.συνέλευσης θα φερει άδειες αίθουσες συνεδριάσεων και περισσότερους καναπέδες με απαγοητευμένους κατοίκους και χαριτωμένες συλλογικότητες.

Με εκτίμηση

Ελευθερία Παπαδοπούλου-πρ Αντιδήμαρχος