Εἰς ἔνδειξιν μετανοίας … λοιπόν και «κάλλιο να σου βγει το μάτι παρά τ’ όνομα»

Photo: pemptousia.gr

Γράφει η Λένα Μαρκή

Στην αρχή ήταν η απάρνηση του θρησκευτικού όρκου και η δημόσια πολιτική ορκωμοσία κατά την ανάληψη της Δημαρχίας, αφού έπρεπε να δείξει πως είναι το «καλό παιδί» στους συντρόφους ΣΥΡΙΖΑίους.

Όταν όμως οι σύντροφοι τα έκαναν μαντάρα, εν όψη των Αυτοδιοικητικών εκλογών είδε το φως το αληθινό!

Ο λόγος για την αλλόκοτη θρησκευτικά συμπεριφορά του Δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου που ξαφνικά γίνεται θερμός υποστηρικτής και τιμητής της Εκκλησίας και των εκπροσώπων αυτής. Διοργανώνει εκδηλώσεις τιμής για δύο ιερείς σε χρονικό διάστημα που γεννά σκέψεις ψηφοθηρίας και ξεκινά το γαϊτανάκι των επιχορηγήσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου στη συνεδρίαση του Δ.Σ. την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 θα συζητηθεί η επιχορήγηση των Ιερών Ναών των Αγίων Αναργύρων και Αγίου Νεκταρίου. Στον μεν πρώτο να θυμηθούμε ότι χρειάστηκε να παρέμβει ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς για να δοθεί οικονομική βοήθεια πριν δύο χρόνια, στον δε δεύτερο ακόμα εκκρεμεί η πρώτη αίτηση επιχορήγησης και μάλιστα εξαιτίας κινήσεων του Δήμου παραλίγο να βρουν οι άνθρωποι το μπελά τους!

Εἰς ἔνδειξιν μετανοίας … λοιπόν  το πλησίασμα στην Εκκλησία ή μήπως προς άγραν ψήφων με την παρουσίαση θρησκευάμενου προφίλ;

Τη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. άνετα μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε ως «συνεδρίαση των επιχορηγήσεων της τελευταίας στιγμής». Τέσσερα στα οκτώ (4/8) θέματα, τα μισά δηλαδή, αφορούν επιχορηγήσεις και ένα πέμπτο αναφέρεται σε συνδιοργάνωση εκδήλωσης με αθλητικό σύλλογο που σημαίνει κι εκεί χρηματοδότηση, άρα επιχορήγηση.

Ο καθείς βέβαια κινείται ανάλογα με τους στόχους του.

Οι σύλλογοι όμως και δη τα διοικητικά τους συμβούλια θα μπορούσαν να είναι πιο προσεκτικοί στις αποδοχές και γενικά στις σχέσεις τους με τις δημοτικές Αρχές, ιδίως σε προεκλογική περίοδο. Ο θυμόσοφος λαός γνωρίζει πως «κάλλιο να σου βγει το μάτι παρά τ’ όνομα». Ας πούμε για παράδειγμα η επιχορήγηση της ΕΝΕΒΑΠ που συμπεριλαμβάνεται στο Δ.Σ. της Πέμπτης, «βγάζει μάτι». Συνδυασμένη

  • με την γενναία μείωση των δημοτικών Τελών προς αυτήν μετά από πρόταση του κ. Σταθόπουλου που προκάλεσε ταραχή στην πόλη,
  • με το άρθρο μέλους του Δ.Σ. της, υποψήφιου στο πλευρό του κ. Σταθόπουλου που δηλώνει πως οι επαγγελματίες της πόλης στηρίζουν για Δήμαρχο το Γιάννη Σταθόπουλο

μια επιχορήγηση είναι το κερασάκι στην τούρτα και μένει να δούμε την μετονομασία της σε παράρτημα της «Νίκης των πολιτών». Μπορεί οι επισημάνσεις αυτές να μοιάζουν σκληρές και σε κάποιους να μην αρέσουν, αλλά όταν δίνονται δικαιώματα, οι κάτοικοι δεν μπορούν να μην σχολιάσουν. Άραγε οι επαγγελματίες συμφωνούν;

Άραγε οι ψήφοι αγοράζονται και πωλούνται;

Άραγε ποιος είναι ο «σωστός» Δήμαρχος, αυτός που μοιράζει χρήμα ή αυτός που παράγει έργο;

Πόσο αμέτοχοι είναι οι αποδέκτες;

Πόσο «πονηρό» μπορεί να χαρακτηριστεί το μυαλό των πολιτών όταν υπάρχουν οι αποχρώσες ενδείξεις και οι απτές αποδείξεις;

Η συνέχεια την Πέμπτη στο δημοτικό συμβούλιο.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18/4/2019

Την Πέμπτη 18 Απριλίου στις  3.30 μ.μ.  συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής, στην αντίστοιχη αίθουσα του Δημαρχείου (Λεωφ. Μεσογείων 415-417), με θέματα:

    1. Έγκριση 3ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος Οικονομικού Έτους 2019 (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Σ. Παπαγεωργίου).

    2. Εκ νέου λήψη απόφασης για ανάληψη δαπάνης δεδουλευμένων των υπαλλήλων της ΚΟΙΠΕΔΑΠ, αναγνωρισθέντων δυνάμει δικαστικής δαπάνης (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Σταθόπουλος).

    3. Επιχορήγηση Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων- Παρεκκλησίου Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Σταθόπουλος).

    4. Επιχορήγηση Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Σταθόπουλος).

    5. Επιχορήγηση στην Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων Βιοτεχνών Άγιας Παρασκευής (ΕΝΕΒΑΠ) (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Σταθόπουλος).

    6. Λήψη απόφασης για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων εορτασμού της Πολιούχου Αγίας Παρασκευής 25-26/07/2019 (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Σταθόπουλος).

    7. Επιχορήγηση Εξωραϊστικού – Φυσιολατρικού Συλλόγου Πευκακίων Αγίας Παρασκευής «Η Αναγέννησις» (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Σταθόπουλος).

    8. Συνδιοργάνωση εκδήλωσης με τον Αθλητικό Σύλλογο Ταε Κβο Ντο Αγίας Παρασκευής (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Σταθόπουλος).