Όταν το χθες, συνάντησε το χθες…

Ο επικεφαλής της ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και υποψήφιος Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιώργος Οικονόμου, έκανε πριν από λίγο την παρακάτω δήλωση:

Η Ελλάδα, από το ένα άκρο ως το άλλο, αξίζει μια νέα Αρχή. Περάσαμε πολλά, αδικηθήκαμε, κάναμε την αυτοκριτική μας. Τώρα, είναι ώρα να στραφούμε προς το αύριο.

Το ίδιο χρειάζεται και η πόλη μας, η Αγία Παρασκευή. Μια Νέα Αρχή, που θα την στρέψει προς το Αύριο. Αυτό προσπαθούμε, γι αυτό δίνουμε καθημερινές μάχες τα στελέχη του συνδυασμού κι εγώ, καθημερινά.

Το αύριο, όμως, «θέλει δουλειά πολλή», όπως λέει ο ποιητής. Θέλει προσπάθεια, χρειάζεται υπέρβαση των παθογενειών του χθες, έχει ανάγκη αυτό που λέμε «αλλαγή σελίδας».

Σε κάθε τέτοια προσπάθεια, τα πρόσωπα και οι παθογένειες του χθες δεν θέλουν να χάσουν αμαχητί. Προσπαθούν, πασχίζουν, αγωνίζονται να ματαιώσουν την πρόοδο της πόλης. Κι όσο προσπαθούν, τόσο αποκαλύπτουν πόσο αναχρονιστικά δρουν γι αυτό τον τόπο.

Ξαναζούμε σε αυτή την προεκλογική περίοδο, καταστάσεις που αν δεν προκαλούν οργή στους πολίτες, ασφαλώς προξενούν θυμηδία. Μαθαίνω  ότι ήδη άρχισαν να κυκλοφορούν ανέκδοτα στους δρόμους της πόλης, με διάφορες φιγούρες του χθες που άλλοτε τσακώνονται δημόσια, διαφωνούν, διαχωρίζουν τις πορείες τους και καταφέρονται η μια εναντίον της άλλης με τα χειρότερα λόγια, για να «τα ξαναβρούν» στην πορεία, να «εναρμονίσουν» τα προσωπικά τους συμφέροντα και τις πορείες τους, ξανά μαζί σα να μην συνέβη τίποτα, κι όλα αυτά στην πλάτη της πόλης.

Ήδη ακούμε αυτές τις μέρες ότι έρχονται και πάλι κοντά,στελέχη δημοτικών Αρχών του χθες, που είχαν σούρει «τα εξ αμάξης» το ένα στο άλλο. Ξανά μαζί κάποιοι και κάποιες που είχαν «ξεκατινιαστεί» με θεατή ολόκληρη την πόλη. Πρόκειται για πρακτικές και συμπεριφορές του χθες, που ο πολίτης της Αγίας Παρασκευής έχει πολλαπλώς καταδικάσει και συνεχώς απορρίψει.

Εμείς, στη Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή, δεν ασχολούμαστε με τέτοιες πρακτικές. Τις αφήνουμε σε όσους θέλουν οπωσδήποτε να αποδείξουν ότι ούτε έχουν αλλάξει, ούτε έχουν βελτιωθεί, ούτε έχουν απαρνηθεί αγαπημένες τους πρακτικές. Είναι και παραμένουν άρρηκτα προσηλωμένοι στο Χθες, ανίκανοι να δουν μπροστά, το μέλλον της Αγίας Παρασκευής.

Εμείς, συνεχίζουμε με το βλέμμα στο Αύριο. Μαζί μας, κι όλοι όσοι έχουν οριστικά απορρίψει το Χθες, τα πρόσωπα και τις πρακτικές του.