Νίκος Ζόμπολας: Η πόλη μας χρειάζεται ένα «δημιουργικό σοκ»

Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι μετά τις εκλογές θα πρέπει να συνεργαστούν τουλάχιστον 3 δημοτικές παρατάξεις για να υπάρξει πλειοψηφία και «κυβερνησιμότητα» στον δήμο.Μερικές φορές δείχνουν σαν να μην το ξέρουν, ούτε οι ίδιοι οι υποψήφιοι με τις εμπρηστικές δηλώσεις τους εκατέρωθεν. Αναρωτιέμαι πως θα συνεργαστούν ορισμένοι, όταν έχουν ανταλλάξει βαρύτατες κατηγορίες και μάλιστα έχουν καταλήξει και σε δικαστήρια. Η εξουσία ενώνει, θα πουν ορισμένοι.«Η εξουσία αλλοιώνει», θα πω εγώ.
Μερικοί με ρωτούν, αν εκλεγούμε τι θα κάνουμε. Δεν το γνωρίζω από τώρα.Πάντως δεν θα αλλοιωθούμε.Θα ακολουθήσουμε ευνόητα, την «γραμμή της παράταξης» μας «Αγία Παρασκευή-Μια γενιά μπροστά» και του επικεφαλής μας υποψήφιου δημάρχου Αλέξανδρου Μουστόγιαννη και τη συνολική απόφαση της εξαιρετικής μας ομάδας.Σίγουρα, αυτές οι εκλογές θα έχουν και άρωμα προσωπικής εκλογής, αλλά ειδικά τώρα η ομάδα θα παίξει ρόλο. 
Αυτό που γνωρίζω μόνο, σε ότι με αφορά και σε περίπτωση εκλογής μου, είναι ότι θα προσπαθήσω να συνεννοηθώ με τις δυνάμεις που θέλουν να προκαλέσουν αλλαγές στην πόλη και να δημιουργήσουν ένα «σοκ».Η πόλη μας έχει μείνει πολύ πίσω σε όλα.Δεν θα συμβιβαστώ με μετριότητες, θα αναζητήσω λύσεις.Εννοείται, ότι όσοι έχουν εκλεγεί ή διοικήσει μέχρι σήμερα (εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις),  δεν μου δημιουργούν ευχάριστη αίσθηση για συνεργασία και δημιουργία, αλλά από την άλλη έχουν και μια εμπειρία, που θα πρέπει να την παντρέψουμε, να την ξυπνήσουμε και να δημιουργήσουμε.
Δεν θα γίνουμε δεκανίκι κανενός, αλλά ούτε και θα συμβιβαστούμε με «μετριότητες εξουσίας».Θα προκαλέσουμε «δημιουργικό σοκ»!


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΖΟΜΠΟΛΑΣ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος