Μανώλης Γιαλούρης : Σταματήστε να τραυματίζεται τη πόλη μας

Παρακολουθώ, αρκετές ημέρες τώρα μια ανελέητη κόντρα στην πόλη μας, την Αγία Παρασκευή, μια κόντρα που ξεκινάει βέβαια από τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές και καταλήγει στις προσωπικές φιλοδοξίες. 

Προσωπικές φιλοδοξίες που φυσικά είναι θεμιτές αλλά, σε αυτές τις Δημοτικές εκλογές ένας είναι ο εχθρός της πόλης, ο φόβος μήπως και η πόλη βγει χαμένη.  Χαμένη γιατί θα έχει χάσει εν το μεταξύ, το τρένο της ευημερίας, της ανάπτυξης της ασφάλειας και φυσικά της καθημερινότητας των συνδημοτών μας. 

Αγαπητοί φίλοι,  κανένας μα κανένας δημότης δεν ενδιαφέρεται για τις προσωπικές φιλοδοξίες του ενός ή του άλλου Υποψηφίου ή μη δημάρχου.  Αυτό που ενδιαφέρει το δημότη, το γείτονα το φίλο είναι: 

  • Θα μπορέσει να περπατήσει σε πεζοδρόμια και να διαβεί δρόμους της πόλης μας χωρίς να κινδυνεύει; 
  • Θα μπορεί αύριο να κυκλοφορεί σε μια πόλη που τη νύχτα θα είναι επαρκώς φωτισμένη; 
  • Θα μπορούν τα παιδιά του, οι γονείς του και τελικά ο ίδιος ή η ίδια να κυκλοφορεί στους δρόμους της πόλης μας χωρίς να φοβάται λόγω της αυξημένης εγκληματικότητας; 
  • Θα υπάρχουν αρκετές θέσεις σε παιδικούς σταθμούς για να είναι ασφαλή τα παιδιά του και να μπορεί να εργαστεί χωρίς άγχος; 
  • Θα κυκλοφορεί σε μια πόλη καθαρή; 
  • Θα μπορέσει ο δήμος του να του προσφέρει τα απαραίτητα όταν εκείνος δεν θα μπορεί να τα προσφέρει στην οικογένειά του; 

Αυτές είναι οι ανησυχίες που έχουμε όλοι οι δημότες για το αύριο αυτής της πόλης.  Μιας πόλης που την αγαπάμε και θέλουμε να ζούμε σε αυτή. 

Εκεί θα έπρεπε να έχει επικεντρωθεί η προεκλογική κόντρα και όχι εκεί που δυστυχώς βρίσκεται τώρα. 

Όπως προανέφερα η προσωπικές φιλοδοξίες είναι μεν θεμιτές, αλλά δεν είναι στο μυαλό κανενός συνδημότη.  Βρίσκονται μόνο στο δικό σας πολιτικό μικρόκοσμο μερικών 100άδων. 

Οι πολλοί, οι χιλιάδες των συνδημοτών μας παρακολουθούν μια διαμάχη άνευ ουσίας.  Σταματήστε λοιπόν τις «κοκορομαχίες» και βάλτε τη λογική μπροστά. 

Μια λογική που θα πρέπει να επιτάσσει, προσφορά στο Πολίτη, με ανιδιοτέλεια και αλληλεγγύη, με Όραμα για μια Νέα Αρχή για μια αυριανή Σύγχρονη Πόλη, για τη πόλη μας την ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 

Με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο της πόλης μας 

Μανώλης Γιαλούρης