Μεγάλο κέρδος και όφελος η ενοικίαση του «Γιαβασείου» για τα επόμενα 10 χρόνια

Εξαιρετικά νέα για το Δήμο Αγίας Παρασκευής επεφύλασσε η ανοιχτή πλειοδοτική δημοπρασία  για την εκμίσθωση του  κληροδοτήματος  Γιαβάση (ακίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου επί της οδού Ερμού 76 στο Μοναστηράκι με διατηρητέες προσόψεις), που διεξήχθη στις 23/4  στο Δημαρχείο, καθώς επιτεύχθηκε η ενοικίαση του για 10 χρόνια με 20.000€ μηνιαίως και η πλήρης ανακατασκευή του από τον μισθωτή. 

ο ενοίκιο που επετεύχθη είναι ιδιαίτερα υψηλό (υπερδιπλάσιο της τιμής εκκίνησης 8.000€ ) και η χρονική διάρκεια της μίσθωσης με την υποχρέωση του μισθωτή να ανακατασκευάσει πλήρως το κτίριο είναι υποδιπλάσια της μέγιστης που προβλεπόταν (25 έτη).

Έτσι ο Δήμος πέρα από το έσοδο άνω των 2 εκ. € από ενοίκια τα προσεχή δέκα χρόνια, στο τέλος της δεκαετίας, με τη λήξη της εκμίσθωσης του ακινήτου, θα παραλάβει το ακίνητο σε κατάσταση που ουδεμία σχέση έχει με τη σημερινή του: Στη θέση του κατεστραμμένου κτιρίου, ένα πλήρως ανακατασκευασμένο κτίριο με πολύ μεγαλύτερη αξία και πηγή πολύ μεγαλύτερων εσόδων. 

Το κληροδότημα παρέμενε επί πολλά χρόνια αναξιοποίητο, με συνέπεια την απώλεια σημαντικών εσόδων για το Δήμο και την ερείπωση του που ολοκληρώθηκε από πυρκαγιά το 2013