Λιγοστοί κάτοικοι και σημαντικές απουσίες στην προεκλογική ομιλία Σταθόπουλου στον Αη Γιάννη

Υποσχέσεις πήγε να μοιράσει ο Δήμαρχος στον Αη-Γιάννη, αλλά οι κάτοικοι του «γύρισαν την πλάτη».

Τι να ακούσουν, για την ανάπλαση της Αιγαίου Πελάγους που θα ξεκινούσε το Φεβρουάριο 2019 και ακόμα δεν έχει κουνηθεί λιθαράκι;

Για την μετατροπή του σιντριβανιού της ομώνυμης πλατείας που από εκλογής του κ. Σταθόπουλου θα καταργούνταν και θα γέμιζε λουλούδια, αλλά παραμένει εστία μολύνσεων; Ή για την ανάπλαση της πλατείας που ΘΑ γίνει;

Δεν τον πιστεύουν πια μετά από μια άπραγη για την περιοχή 5ετία και όπως ήταν λογικό δεν πήγαν στην προεκλογική του ομιλία. Φυσικά δεν νοείται «δυνατή προσέλευση» η παρουσία λιγότερων των 100 κατοίκων – όπου οι μισοί ήταν παραταξιακά στελέχη και εκπρόσωποι συλλόγων – σε περίπου 23.000 πληθυσμό της περιοχής.

Και αν οι κάτοικοι τον απαξίωσαν, εκείνο που μετρά πιο πολύ είναι οι δυνατές απουσίες.

Στην ομιλία δεν παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγίου Ιωάννη, ο αξιοσέβαστος κ. Παναγιώτης Βαβουγυιός, με ότι αυτό σημαίνει. Κατά το σύνηθες, ο κ. Βαβουγυιός παρευρίσκονταν πάντα σε εκδηλώσεις που αφορούν την συνοικία, άρα η τωρινή απουσία του σημειολογικά είναι ξεκάθαρη ένδειξη μη έγκρισης της πολιτικής που ακολούθησε όλο αυτό το διάστημα ο κ. Σταθόπουλος. Προφανώς οι προσδοκίες του προέδρου από την αποχωρούσα δημοτική Αρχή δεν ευοδώθηκαν … Δεν είδε τις αλλαγές που θα βελτίωναν την καθημερινότητα των κατοίκων που εκπροσωπεί.

Άλλη σημαντική απουσία ήταν αυτή του πρώην Δημάρχου Αντώνη Σιδέρη, που μάλιστα κατοικεί στο πάνω μέρος της πλατείας. Ο κ. Σιδέρης είχε στηρίξει το Δήμαρχο Σταθόπουλο στις προηγούμενες εκλογές. Σύμφωνα με όσα ακούγονται όμως, μάλλον κι αυτός απομακρύνθηκε όχι με τις καλύτερες συνθήκες και έχει αλλάξει άρδην η πολιτική εκτίμηση που είχε για τον Γιάννη Σταθόπουλο. Προφανώς η πορεία του κ. Σταθόπουλου αυτά τα 5 χρόνια δεν σχετίζονταν με τις υποσχέσεις που έδινε προεκλογικά.

Σίγουρα το κλίμα για τον ΣΥΡΙΖΑίο Δήμαρχο Σταθόπουλο δεν είναι καθόλου ευνοϊκό στον Αη Γιάννη. Ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, κάτοικοι που θεωρούν ότι τους κορόιδεψαν, προβλήματα που όχι μόνο συνεχίζονται, αλλά και επιδεινώνονται, μια πλατεία που «υποφέρει», σκιαγραφούν την προεκλογική κατάσταση για την παράταξη που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ.

Χάνοντας τη στήριξη του Συλλόγου και της οικογένειας Σιδέρη μειώνονται και τα ποσοστά επιτυχίας. Μην ξεχνάμε πως μια ακόμα παλιά οικογένεια, αυτή του Χατζηανδρέου, αποχώρησε από δίπλα του με όχι και τον καλύτερο τρόπο.